WP Engine Review 2020 – Bolehkah Anda Mempercayainya?

wpengin-gambaran keseluruhan-


WP Engine Menawarkan Ciri-ciri Canggih Yang Menjadikan Penyedia Ini Pemenang di Pasar Cutthroat

Pengasas WP Engine berupaya menyediakan lebih dari sekadar perkhidmatan hosting – mereka ingin membuat platform hosting WordPress yang dikendalikan bertaraf dunia yang akan bersaing pada prestasi dan kepantasan.

Walaupun WP Engine menghadapi persaingan yang ketat baik di pasar hosting WordPress yang dikendalikan, mereka berjaya terus maju kerana ciri-ciri mereka yang sangat baik yang telah mendapat pengiktirafan syarikat terkenal di kalangan perusahaan, pemasar dan pemaju.

Dengan teknologi inovatifnya, WP Engine menjamin keselamatan terbaik untuk laman WordPress anda, masa muat yang pantas, sandaran harian, dan pengemaskinian automatik plugin WordPress. Beberapa ciri WP Engine khas termasuk pementasan, yang membolehkan anda membuat salinan ujian laman web anda secara automatik, kawalan versi Git, dan pemindahan pemasangan yang lancar dari rancangan percuma ke berbayar.

Walaupun jelas ada banyak yang berlaku untuk WP Engine, kekurangan e-mel dan pendaftaran domain agak menyedihkan. Untuk kedua-dua nama domain dan e-mel, anda harus menggunakan pendaftar URL pihak ketiga dan penyedia perkhidmatan e-mel. Bukan sahaja ini menyusahkan (terutama untuk pemula), tetapi kosnya juga dapat meningkat.

Secara keseluruhan, harga premium WP Engine, bahkan di peringkat kemasukan, mungkin sedikit merugikan mereka yang baru menggunakan WordPress. Walau bagaimanapun, mana-mana pengguna yang biasa dengan WordPress akan kagum dengan platform yang sangat terurus yang ditawarkan oleh WP Engine.

wpengin-ciri2

Platform Hosting Padu yang Membolehkan Anda Fokus pada Perkara Yang Sebenarnya

Keselamatan laman web: Ciri keselamatan WP Engine adalah antara perkara yang benar-benar memisahkan platform ini. Perniagaan e-commerce akan sangat menghargai ketersediaan sijil Secure Socket Layer (SSL). SSL menjamin keselamatan data pelanggan anda. Sebagai sebahagian daripada komitmennya terhadap keselamatan, WP Engine terus memperbaharui firewallnya dan melakukan imbasan malware setiap hari.

Teknologi EverCache: Kelajuan dan peningkatan prestasi adalah antara titik penjualan terbesar WP Engine. Teknologi EverCache menghilangkan masalah daripada menangani plugin caching dan secara automatik mengurus objek backend, halaman dan cache pangkalan data. CDN (Content Delivery Network) dan cache dalam-RAM memastikan penyampaian kandungan statik dengan pantas.

Alat Pembangunan: Alat pembangunan yang ditawarkan WP Engine tentunya menjadi penanda aras pasaran. Khususnya, kawasan pengembangan satu klik menjadikan WP Engine sebagai pemenang yang jelas dalam menegak hosting WordPress. Pada masa lalu, kekurangan kawasan pengembangan yang membolehkan pengguna mencuba laman web mereka sebelum disiarkan secara langsung menjejaskan kecekapan WordPress. Kawasan pementasan satu klik WP Engine sepenuhnya menghilangkan masalah ini. Pilihan kawalan versi Git dan pemulihan sekali klik menambah ciri pembangunan WP Engine yang mengagumkan.
wp-engineease-of-penggunaan

Permulaan Mudah Untuk Pengguna Berpengalaman Tetapi Tidak Begitu Untuk Pemula

Di luar kotak, pengguna akan menyedari bahawa WP Engine sebahagian besarnya berfokus pada pembangun. Pengguna pemula akan mengalami keluk pembelajaran yang lebih lama dengan proses onboarding. Walau bagaimanapun, terdapat banyak maklumat termasuk senarai semak dan pangkalan pengetahuan yang kuat yang dapat membantu anda memulakan dan anda dapat menyelesaikan semua jenis masalah semasa anda meneruskan.

Banyak Automasi Menghilangkan Kesukaran Menguruskan Laman Web Anda

Sekiranya anda sudah biasa dengan WordPress, anda akan mendapati antara muka WP Engine mudah dinavigasi. Papan pemuka sangat responsif dan memudahkan untuk menyelesaikan sesuatu dengan cepat, di mana ia sedikit merisaukan penyedia hosting lain. Selain membuat proses permulaan berjalan lancar, WP Engine membolehkan anda dengan mudah memindahkan laman web WordPress yang sudah ada ke pelayannya dengan plugin migrasinya, yang mengotomatisasi keseluruhan proses.

wpengin-sokongan2

Bantuan Mesra, Boleh Diakses dan Pakar

Sebagai penyedia perkhidmatan premium, WP Engine telah berusaha keras untuk memberikan sokongan yang boleh dipercayai.

Pengguna boleh mengetahui lebih lanjut mengenai platform dengan meneroka dokumentasi yang luas di laman web WP Engine. Dari menyiapkan laman web pertama anda hingga mengelola akun hosting Anda, tidak ada kekurangan artikel untuk membuat Anda siap dan berjalan.

Kedua-dua pemula dan pengguna berpengalaman pasti akan mendapat manfaat daripada pangkalan pengetahuan WP Engine yang mantap.

Anda boleh menghubungi pasukan sokongan melalui tiket e-mel, sembang langsung atau telefon. Walaupun sokongan tiket e-mel tersedia 24/7, sokongan telefon melalui nombor bebas tol tersedia antara jam 9 pagi hingga 6 petang. Sekiranya anda memerlukan sokongan segera, sembang langsung tersedia dari jam 6 pagi hingga 8 malam, Waktu Tengah.

Pelan Harga Bersaing Untuk Ciri-Ciri Cemerlang Yang Disediakan

Pengguna WP Engine dapat memilih dari empat rancangan hosting, bergantung pada keperluan pengguna. Pelan ini merangkumi Permulaan, Pertumbuhan, Skala, dan Custom.

Pada peringkat kemasukan adalah rancangan Permulaan, sesuai untuk membuat blog atau laman web kecil. Pelan ini memberi anda satu laman web dengan tiga persekitaran, sokongan sehingga 25K pengunjung sebulan, dan lebar jalur 50GB. Tanpa kos tambahan, anda juga mendapat CDN & SSL, migrasi lancar dan laporan prestasi halaman.

Pelan Pertumbuhan sangat sesuai untuk menyediakan perniagaan yang berkembang dan 5 laman web dengan 3 persekitaran setiap laman web, lebar jalur 200GB, sokongan untuk lawatan 100 ribu sebulan ditambah semua ciri dalam rancangan Permulaan.

Pelan Skala adalah yang terbaik jika anda mencari kapasiti yang lebih tinggi untuk mengembangkan perniagaan anda. Pelan ini memberi anda 15 laman web dan 3 persekitaran per laman, sokongan untuk 400 ribu kunjungan sebulan, lebar jalur 400 GB, dan semua ciri lain dalam rancangan pertumbuhan.

Yang terakhir tetapi tidak kalah pentingnya adalah rancangan Custom, yang digambarkan oleh WP Engine sebagai sesuai untuk “laman web yang penting untuk misi”. Perniagaan besar akan mendapat keuntungan dari persekitaran khusus, prestasi dan ketersediaan yang tinggi, onboarding yang sangat dikendalikan, dan sokongan keutamaan.

Setiap rancangan ini mempunyai jaminan wang dikembalikan 60 hari.

Bagaimana WP Engine sesuai dengan pertandingan?

Berbanding dengan perkhidmatan hosting lain, harga WP Engine sedikit menakutkan. Tetapi, jika anda mencari pengalaman hosting teratas untuk laman web WordPress anda, WP Engine sangat sesuai dengan harganya. Dengan pemuatan cepat, penghantaran kandungan yang cepat, pengurusan akaun strategik dan ciri keselamatan yang mantap, WP Engine menawarkan lebih daripada sekadar hosting WordPress. Walaupun harga dan kerumitan dapat menjadikan platform ini kurang sesuai untuk pemula, pasaran utamanya — laman web dengan trafik tinggi, Do-It-Yourselfers dan pemaju WordPress yang mahir berteknologi akan mendapati WP Engine menjadi platform hosting yang berharga.

Adakah Mesin WP Menggunakan cPanel? Tidak, WP Engine mempunyai panel kawalan tersendiri, yang dinamakan Portal Pengguna WP Engine. Ini serupa dengan cPanel tetapi direka untuk lebih mesra pengguna.
Apakah Perbezaan Antara WP Engine dan WordPress? WP Engine adalah perkhidmatan hosting web yang hanya menawarkan rancangan hosting WordPress. Pelan hosting ini dikendalikan, yang bermaksud WP Engine menguruskan perkara seperti kemas kini dan sandaran sehingga anda tidak perlu risau. WordPress adalah Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) yang membolehkan anda membina laman web tanpa mengetahui sebarang kod. Terdapat dua jenis WordPress – WordPress.com dan WordPress.org. Versi .com mempunyai rancangan percuma untuk membolehkan anda membina laman web, tetapi fiturnya lebih terhad.
Bagaimana Saya Membatalkan Akaun Mesin WP Saya? Anda boleh membatalkan akaun WP Engine anda dari portal pengguna anda. Pilih ‘akaun saya’ dan kemudian pilih ‘batalkan akaun’. Anda harus memuat turun sebarang sandaran laman web anda sebelum memulakan proses pembatalan. Pembatalan anda akan diproses dalam masa 24 jam.
Adakah saya Perlu Membeli Hosting Mesin WP untuk WordPress? Walaupun WP Engine adalah pilihan yang bagus untuk laman web WordPress, ada pilihan lain yang tersedia. Anda boleh memilih hosting bersama biasa atau memilih penyedia hosting WordPress yang dikendalikan lain.
Apakah Alternatif Hosting WordPress Teratas? Alternatif terbaik untuk hosting WordPress adalah Hostinger, InterServer, dan Liquid Web. Anda boleh mendapatkan cadangan kami di senarai kami perkhidmatan web hosting terbaik sekarang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector