WebDrive Review 2020 – Adakah Anda Percaya Jaminan Masa Masa?

Web Drive adalah perkhidmatan hosting New Zealand yang pertama kali ditubuhkan pada tahun 1997; mereka telah berkembang dengan stabil sejak itu, dan mereka kini melayani lebih dari 25,000 pelanggan. Mereka adalah New Zealand yang dimiliki dan dikendalikan dengan bangga dan sepenuhnya, dan mereka bertujuan untuk menjadi perkhidmatan hosting web terbaik di negara ini. Dengan pusat data utama mereka di Auckland, mereka kini mempunyai lebih daripada 1.000 pelayan dan mempunyai masa operasi rangkaian 99.99%.


Pemacu Web

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

Web Drive menawarkan pelbagai perkhidmatan yang merangkumi hosting bersama, hosting awan terurus, dan pelayan khusus. Individu biasanya disalurkan ke rancangan hosting bersama Starter mereka, yang merangkumi penyimpanan 1GB, lebar jalur 5GB, sepuluh kotak mel, dan penyimpanan e-mel 1GB. Ini adalah memadai untuk satu laman web – dan Pemacu Web telah membuang pendaftaran domain percuma walaupun dengan rancangan paling asas, jadi anda tidak perlu mencari internet untuk pendaftar domain yang murah. Pakej kegemaran saya adalah rancangan hosting bersama Lite mereka, yang telah direka untuk perniagaan yang memerlukan lebih daripada satu laman web untuk syarikat mereka.

Nampaknya penggunaan sumber secara berlebihan adalah masalah yang sangat besar untuk Pemacu Web, jadi mereka benar menghapuskan rancangan “tidak bermeter” mereka sepenuhnya dan menyenaraikan had untuk setiap rancangan hosting bersama mereka. Menurut Web Drive, ini tidak akan mempengaruhi 99% pelanggan mereka – hanya 1% yang telah menyalahgunakan polisi penggunaan wajar mereka yang benar-benar merasakan sekatannya. Juga, jika anda benar-benar merasakan bahawa peruntukan sumber yang disenaraikan tidak mencukupi untuk anda, ada beberapa pek tambahan yang boleh dibeli. Saya fikir ini sebenarnya merupakan langkah yang baik dari pihak mereka, memandangkan kebanyakan penyedia hosting web mengiklankan sumber “tidak terhad” padahal sebenarnya terdapat cetakan yang baik di suatu tempat yang menyatakan had rancangan yang nampaknya tidak terhad.

Pemacu Web pada masa ini tidak menawarkan hosting berasaskan Windows; namun, mereka mempunyai banyak syarikat saudari yang mempunyai. Saya merasa menarik bahawa syarikat ini menyediakan sijil SSL sebagai perkhidmatan, namun ada tiada sijil percuma walaupun dengan rancangan premium mereka. Sebilangan besar perkhidmatan hosting yang menjual sijil SSL merangkumi sekurang-kurangnya sijil keselamatan paling asas dengan beberapa rancangan mereka. Ini adalah penurunan besar, terutamanya memandangkan Google telah menjadikan pensijilan HTTPS dan SSL salah satu faktor peringkat utama dalam algoritma mesin pencari mereka. Oleh itu, jika anda menyukai apa yang ditawarkan oleh Pemacu Web, bersiaplah untuk menambah anggaran anda dengan jumlah yang agak besar.

Mereka perkhidmatan hosting bersama mempunyai jaminan uptime 99.9%, sementara mereka hosting awan yang dikendalikan dan pelayan khusus mempunyai SLA uptime 99,99%.

Harga dan Sokongan

Mereka harga dipaparkan dalam Dolar New Zealand, yang mungkin ingin anda ingat sekiranya anda bukan berasal dari tanah Kiwi. Juga, harga sedikit lebih mahal daripada apa yang anda perlu bayar dengan syarikat Eropah atau A.S. untuk tahap perkhidmatan yang sama. Sebaliknya, taraf hidup dan kos buruh di New Zealand agak tinggi, jadi harganya mungkin telah ditetapkan dengan mempertimbangkannya.

Mereka tidak ada rancangan percuma atau jaminan wang dikembalikan. Walau bagaimanapun, jika anda memutuskan untuk menutup akaun bukan prabayar dalam masa 30 hari dari pendaftaran, anda tidak akan dikenakan bayaran untuknya – yang bermaksud bahawa anda mendapat percubaan percuma selama 30 hari. Jika anda telah membayar untuk akaun anda di muka, anda akan dikembalikan hanya untuk hosting maksimum selama sembilan bulan.

Perkhidmatan sokongan mereka sangat baik. Ada pangkalan pengetahuan yang luas, yang cukup mudah dikendalikan dan di mana anda dapat mencari jawapan bagi kebanyakan soalan hosting anda. Terdapat juga perkhidmatan sokongan telefon untuk pelanggan domestik dan antarabangsa. Perkhidmatan ini percuma semasa waktu bekerja, tetapi jika anda perlu menelefon mereka setelah berjam-jam, anda mungkin berisiko mendapat sejumlah besar bil telefon. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui mereka sistem tiket.

Bagaimana WebDrive sesuai dengan persaingan?

Web Drive adalah pilihan yang sangat baik untuk Kiwi yang memerlukan penyelesaian yang mesra pengguna untuk melancarkan laman web mereka. Perkhidmatan sokongan mereka profesional dan tahu bagaimana menangani masalah apa pun, berkat pengetahuan dan pengalaman mereka yang luas.

Kelebihan

  • Sokongan telefon percuma
  • Banyak sumber
  • SLA untuk pelayan Cloud dan Dedicated
  • Pusat data yang berpusat di Auckland

Keburukan

  • Harga di bahagian tinggi
  • Tiada SSL percuma
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector