Ulasan Sharktech 2020 – Bolehkah Ia Bersaing dengan Pemain Besar?

sharktech utamaSekiranya anda tergesa-gesa, dan hanya mahukan intinya: dengan harga yang sama dengan Sharktech anda boleh mendapatkan pelayan yang jauh lebih baik dengan sokongan 24/7 dengan Hostinger, jadi mengapa perlu bersusah payah?!


Sharktech beribu pejabat di Las Vegas, Nevada, A.S., dan mempunyai empat pusat data yang terletak di Los Angeles, Denver, Chicago, dan Amsterdam. 25 pekerjanya menyokong lebih daripada 5,000 pelanggan dengan perkhidmatan colocation, pelayan khusus, perkhidmatan VPS, dan DDoS.

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

sharktech 1

Penyelesaian pelayan Sharktech merangkumi ciri standard berikut:

 • Perlindungan DDoS
 • SAS, storan SSD
 • RAID 5, RAID 10
 • Linux, BSD, OS Windows
 • Persediaan percuma

Pelayan ditempatkan di empat pusat data canggih yang terletak di Los Angeles, Denver, Chicago, dan Amsterdam. Semua Pelayan yang dilindungi DDoS dengan Alamat IPv4 berjalan pada Pemproses Intel Xeon dan Dual Intel Xeon dengan sistem simpanan berganda yang merangkumi Storan SAS dan SSD dalam RAID 5 dan RAID 10 konfigurasi, dan ia disambungkan ke Pelabuhan 100 Gbps.

Penyelesaian VPS menggunakan pelayan dengan antara 12 hingga 16 teras, dan pengguna boleh memilih Windows, Linux atau BSD sebagai platform sistem operasi. Sandaran jauh meletakkan data sandaran di pusat data yang sama sekali terpisah dari pusat data asal.

Sharktech membuat perkara besar mengenai perkhidmatan pengurangan DDoS yang merangkumi a sistem pengesanan pencerobohan rangkaian untuk mengatasi serangan DDoS berlapis, ditambah perlindungan DDoS rangkaian jauh yang berkaitan dengan serangan lanjutan pada pelayan web, aplikasi, serangan hit-and-run, dan ancaman ketara.

Penyedia ini tidak menawarkan sijil SSL, tetapi ia menyulitkan semua maklumat sensitif menggunakan teknologi SSL untuk melindungi data dan fail pelanggan.

Harga dan Sokongan

sharktech 2

Sharktech’s rancangan pelayan berharga dari segi daya saing. Pelanggan boleh membuat langganan bulanan melalui kitaran penagihan fleksibel vendor ini. Semua harganya disenaraikan dalam dolar A.S. Pelanggan pelayan yang berdedikasi mempunyai akses ke persediaan percuma.

Syarikat ini mengaku menawarkan a “Jaminan masa kerja rangkaian enam 9” (99,9999%) namun pelanggan kadang-kadang melaporkan dengan pelayannya. Sesungguhnya, pelayan penyedia ini telah menjadi perhatian ramai pelanggan; mereka mengadu ketidakstabilan sistem dan turun naik yang berterusan.

Sharktech tidak memberikan jaminan wang dikembalikan. Sebenarnya, vendor secara kategorinya menyatakan bahawa ia tidak memberikan bayaran balik dalam keadaan apa pun apa pun, tetapi ini tidak biasa bagi penyelesaian VPS dan pelayan khusus seperti yang akan (misalnya) untuk rancangan hosting web bersama.

Anda boleh menghubungi Sharktech’s Pasukan sokongan 24/7 melalui sembang langsung, e-mel, telefon, dan sistem tiket. Walau bagaimanapun, e-mel penerokaan saya sebagai calon pelanggan tidak mendapat balasan.

Laman web Sharktech mempunyai asas pengetahuan yang sangat samar.

Berapakah kos Sharktech? Sharktech menawarkan pelbagai rancangan dengan harga tertinggi hingga terendah. Harganya bergantung pada jenis rancangan hosting yang anda pilih. Anda dapat melihat jadual harga yang dikemas kini (dikemas kini setiap minggu) di bawah.
Pelan Sharktech mana yang harus saya dapatkan? Cadangan saya adalah memulakan dengan rancangan yang lebih murah. Anda boleh menaik taraf di kemudian hari. Sharktech dapat membantu anda untuk beralih ke rancangan yang lebih mahal. Peningkatan pengunjung berkali-kali memerlukan masa yang lebih lama daripada yang dijangkakan dan anda tidak perlu membayar banyak wang sehingga keperluan itu timbul. Sudah tentu, keperluan anda mungkin berbeza, dan anda boleh berjumpa dengan pakar hosting dari Sharktech di sini.
Seberapa baik sokongan pelanggan Sharktech? Sharktech tidak digolongkan sebagai salah satu hos web teratas kami. Tetapi itu juga boleh disebabkan Sharktech menjadi penyedia hosting yang kecil, di bawah radar. Terdapat kelebihan untuk syarikat hosting kecil – sebagai pelanggan, anda lebih penting bagi mereka. Anda juga boleh melihat perbandingan kami dari perkhidmatan hosting web yang paling popular di sini.

Bagaimana Sharktech sesuai dengan pertandingan?

Sharktech jelas bukan penyedia pakej hosting web layan diri yang disokong oleh pangkalan pengetahuan sokongan diri. Penyelesaiannya bertujuan untuk I.T. pakar yang mahukan pelayan fizikal atau maya untuk memasang perisian mereka sendiri untuk hosting atau sebaliknya. Titik penjualan utamanya nampaknya fokus pada serangan penolakan perkhidmatan yang diedarkan (DDoS).

Sebelum anda membuat keputusan, kami sangat mengesyorkan anda melihatnya syarikat hosting alternatif, yang sangat kami cadangkan.

Kelebihan

 • Pelayan yang dilindungi DDoS
 • SAS, storan SSD dengan RAID 5, RAID 10
 • Pasukan sokongan 24/7
 • Penyulitan SSL data sensitif

Keburukan

 • Tidak ada sokongan teknikal untuk masalah khusus aplikasi
 • Tiada asas pengetahuan, sistem tiket
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector