Ulasan Masterhost 2020 – Jangan Bayar Sehingga Anda Membaca Ini

Sekiranya anda tergesa-gesa, dan hanya mahukan intinya: dengan harga yang sama dengan Masterhost anda boleh mendapatkan pelayan yang lebih baik dengan sokongan 24/7 dengan Hostinger, jadi mengapa perlu bersusah payah?!


Masterhost adalah salah satu penyedia hosting laman web pertama di Rusia, memasuki pasaran pada tahun 1999. Sejak itu they telah berkembang menjadi penyedia perkhidmatan hosting, VPS dan pelayan khusus yang mantap. Mereka menawarkan pelbagai rancangan hosting bersama, termasuk rancangan individu yang dapat disesuaikan. Ciri-ciri sangat berbeza bergantung pada rancangan yang dipilih, dan sokongan mereka rata-rata terbaik.

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

Masterhost menawarkan pelbagai rancangan untuk hosting bersama, tetapi ciri berbeza dari rancangan ke rancangan. Berikut adalah ciri utama yang anda dapat dalam semua rancangan:

 • Lebar jalur tidak terhad
 • Subdomain tanpa had
 • Perlindungan firewall
 • Sokongan untuk PHP 5.3 hingga 7.1
 • Menyokong Perl dan Python

Saya menghargai perlindungan firewall tambahan untuk semua laman web, tetapi ada beberapa perkara yang saya ingin lihat sebagai standard di semua rancangan, termasuk sandaran biasa, antivirus dan antispam, dan sijil SSL percuma. Pada masa ini, ciri-ciri ini hanya tersedia dalam rencana teratas, bersama dengan:

 • Akses FTP tanpa had
 • Penjadualan kerja kron
 • Akses SSH
 • Pangkalan data MySQL tanpa had
 • Pemasang CMS satu klik

Pada pendapat saya, pemasang satu klik harus menjadi ciri untuk semua rancangan, tetapi tidak. Semua ciri ini dapat ditambahkan dengan mudah ke rancangan lain, tetapi nampaknya Masterhost ingin memaksa anda untuk menaik taraf atau memulakan dengan rancangan yang lebih tinggi.

Sekiranya anda seorang pemula, anda mempunyai dua pilihan. Pertama, anda boleh mendaftar untuk salah satu rancangan Pembangun Laman Web mereka. Mereka merangkumi lebih dari 170 templat bersama dengan banyak pilihan pemalam. Perhatikan bahawa templat bersifat adaptif, bukannya reka bentuk responsif, yang bermaksud anda harus membuat kod versi mudah alih anda secara berasingan.

Pilihan lain anda ialah mendaftar untuk salah satu rancangan teratas dan menggunakan pemasang CMS satu klik untuk WordPress atau CMS serupa. Webmaster yang berpengalaman akan dapat memasang laman web mereka menggunakan akses FTP dan cPanel.

Harga dan Sokongan

Masterhost mempunyai persediaan yang cukup unik untuk hosting bersama mereka. Mereka menawarkan empat rancangan berbeza, masing-masing dengan konfigurasi unik mereka sendiri. Semua rancangan membenarkan hosting Windows atau Linux. Pelan asas mereka adalah Turn On! pelan yang menawarkan hosting domain tunggal dengan storan 3GB, pangkalan data MySQL tunggal, dan subdomain tanpa had.

Pelan kedua mereka adalah rancangan Individu, dan sementara itu menawarkan konfigurasi asas penyimpanan 5GB dan kemampuan untuk mengehoskan lima domain, pilihan ini dan banyak lagi dapat disesuaikan. Anda boleh mendapatkan ruang penyimpanan sehingga 100GB, menjadi tuan rumah hingga 100 domain, dan mendapatkan 100 pangkalan data MySQL.

Rancangan ketiga mereka adalah rancangan Luas mereka yang mana menawarkan storan dan lebar jalur tanpa had, pangkalan data tanpa had, dan banyak lagi. Namun, ada tangkapan. Anda hanya boleh menghoskan satu domain pada rancangan ini. Walau bagaimanapun, untuk satu domain, ini mungkin akan menjadi pilihan terbaik anda kerana menawarkan pilihan yang hampir tidak terhad.

Pelan terakhir yang ditawarkan adalah rancangan Percuma mereka. Itu tidak bermaksud percuma seperti kos tetapi lebih percuma seperti kebebasan yang lebih besar untuk membuat laman web terbaik anda. Anda mendapat ciri yang sama dengan rancangan Luas, tetapi anda boleh menjadi tuan rumah hingga tiga domain sekaligus. Walaupun rancangan Individu menawarkan kemampuan untuk menjadi tuan rumah lebih banyak domain, ia tidak menawarkan ciri yang sama dengan paket Percuma.

Seperti yang disebutkan sebelumnya, tberikut adalah dua rancangan pembangun laman web yang tersedia. Creative 1 membenarkan satu domain sementara Creative 3 membenarkan tiga laman web. Keduanya terhad dalam ruang hanya 1.5 GB, jadi sangat sesuai untuk laman web peribadi dan perniagaan kecil yang tidak memerlukan ciri E-dagang yang mantap.

Perhatikan bahawa tidak ada rancangan ini yang disertakan dengan domain dan hanya rancangan Luas dan Percuma yang menawarkan sijil SSL percuma. Juga, jika anda mahukan kotak e-mel dan ciri lain pada rancangan Individu, anda perlu membayar yuran tambahan.

Masterhost menawarkan sokongan yang agak rata-rata. Mereka hanya menawarkan sokongan telefon dan e-mel untuk rancangan hosting mereka. Terdapat asas pengetahuan, tetapi terhad. Sokongan tidak disenaraikan sebagai 24/7, jadi mereka mungkin hanya tersedia pada waktu perniagaan standard. Sokongan sembang langsung dan penjelasan yang lebih baik mengenai jam dan struktur sokongan mereka diperlukan.

Berapakah kos Masterhost? Masterhost menawarkan rancangan dari $ 0 hingga $ 22. Harganya bergantung pada jenis rancangan hosting yang anda pilih. Anda dapat melihat jadual harga yang dikemas kini (dikemas kini setiap minggu) di bawah.
Pelan Masterhost mana yang harus saya dapatkan? Cadangan saya adalah untuk memulakan dengan rancangan yang lebih murah. Anda boleh menaik taraf di kemudian hari. Masterhost dapat membantu anda untuk beralih ke rancangan yang lebih mahal. Peningkatan pengunjung berkali-kali memerlukan masa yang lebih lama daripada yang dijangkakan dan anda tidak perlu membayar banyak wang sehingga keperluan itu timbul. Sudah tentu, keperluan anda mungkin berbeza, dan anda boleh berunding dengan pakar hosting dari Masterhost di sini.
Seberapa baik sokongan pelanggan Masterhost? Masterhost tidak digolongkan sebagai salah satu hos web teratas kami. Tetapi itu juga boleh menjadi hasil daripada Masterhost sebagai penyedia hosting yang kecil, di bawah radar. Terdapat kelebihan untuk syarikat hosting kecil – sebagai pelanggan, anda lebih penting bagi mereka. Anda juga boleh melihat perbandingan kami dari perkhidmatan hosting web yang paling popular di sini.

Bagaimana Masterhost sesuai dengan pertandingan?

Saya menilai perkhidmatan hosting bersama Masterhost sebagai rata-rata kerana ketidakkonsistenan dalam ciri rancangan dan sokongan pelanggan rata-rata. Untuk membina laman web terbaik anda, anda harus mematuhi rancangan tingkat atas mereka. Untuk pemula, saya cadangkan mencari penyedia lain yang menawarkan alat peringkat kemasukan pada semua rancangan.

Sebelum anda membuat keputusan, kami sangat mengesyorkan anda melihatnya syarikat hosting alternatif, yang sangat kami cadangkan.

Kelebihan

 • Lebar jalur tidak terhad
 • Subdomain tanpa had
 • Perlindungan firewall
 • Menyokong Perl dan Python

Keburukan

 • Alat peringkat kemasukan tidak tersedia pada semua rancangan
 • Keistimewaannya berbeza-beza dari rancangan peringkat rendah hingga tingkat atas.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector