Towebs Review 2020 – Adakah Web Host ini bernilai wang anda?

Berpusat di Argentina dan melayani asas pelanggan berbahasa Sepanyol di Amerika Selatan dan Utara, Towebs tidak hanya menawarkan perkhidmatan hosting web tetapi juga pembangun laman web premium. Ditubuhkan pada tahun 1999, syarikat ini kini mempunyai lebih daripada 65,000 laman web untuk pelanggan yang tersebar di 23 negara yang berlainan di seluruh dunia.


Tuala wanita

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

Towebs mempunyai hanya tiga rancangan web hosting yang dirancang terutamanya untuk syarikat permulaan dan perusahaan kecil hingga sederhana. Ini merangkumi dari a pelan tahap kemasukan ringan yang dimaksudkan untuk webmaster baru ke rancangan hosting awan tanpa had bagi mereka yang memerlukan lebih banyak kebolehpercayaan pelayan mereka. Setiap rancangan mereka mempunyai yang berikut:

 • Pemasang aplikasi satu klik dengan 180+ aplikasi
 • 99.9% waktu operasi diiklankan
 • Akaun e-mel POP3 dan IMAP
 • Pengimbas antivirus
 • Statistik pelawat
 • Sistem sandaran manual
 • Sokongan untuk skrip bahasa seperti PHP 4.4 – 7.0, Python, Ruby, dan Perl

Jika anda merancang untuk melancarkan kedai e-dagang, rancangan hosting awan tanpa had mereka adalah pilihan terbaik anda. Ini mempunyai ciri Storan SSD dan pangkalan data MySQL tanpa had di samping beberapa aplikasi e-dagang yang telah dipasang sebelumnya, jadi anda boleh mula membina kedai dalam talian anda secara langsung.

Namun, jika anda seorang pemula yang tidak mempunyai pengetahuan teknikal untuk membina laman web, anda mungkin ingin melihatnya pakej pembina laman web. Ini merangkumi lebih daripada 150 orang templat siap dan responsif sepenuhnya. Selain itu, mereka integrasi media sosial dan aplikasi pemasaran e-mel pastikan anda dapat menguruskan semua aspek laman web anda tanpa memerlukan bantuan profesional.

Pelayan di Towebs adalah dipantau setiap hari untuk perisian berniat jahat. Terdapat juga sijil SSL yang boleh anda gunakan untuk mengamankan laman web anda lebih jauh – sayangnya, ini tidak percuma.

Terdapat dua bendera merah yang menonjol untuk saya. Yang pertama ialah sementara Towebs mengiklankan masa operasi 99.9%, sepertinya tidak ada SLA untuk menyokong ini. Ini membimbangkan saya kerana pengguna telah melaporkan waktu henti setiap kali Towebs melakukan penyelenggaraan, dan pada amnya tidak responsif terhadap pertanyaan pelanggan pada kesempatan ini. Selanjutnya, mereka jangan berikan sandaran automatik, jadi anda perlu menjadikannya sebagai sandaran laman web anda secara manual secara berkala.

Harga dan Sokongan

Towebs hanya mempunyai tiga bungkusan, jadi ia pastikan skim harga mereka cukup mudah.  Awak boleh sama ada membayar bulanan atau tahunan (setiap suku tahun atau tahunan untuk rancangan Mini Web Hosting). Pelan tahunan akan memberi anda sedikit potongan. Tetapi untuk memaksimumkan pelaburan anda, pertaruhan terbaik anda ialah mendaftar hutang automatik dengan kad kredit – ini akan memberi anda potongan besar, sekurang-kurangnya selama enam bulan pertama.

Setelah peso Argentina dinilai turun berbanding dolar A.S. lebih dari satu dekad yang lalu, Towebs beralih untuk menyenaraikan harga mereka dalam peso untuk menjadikan pakej mereka lebih berpatutan untuk pelanggan mereka. Secara keseluruhan, harganya berpatutan, walaupun agak mahal untuk pasaran Argentina. Yang menyatakan, mempertimbangkan maklum balas pengguna yang kurang baik Saya telah melihat, perkhidmatan mereka mungkin tidak berbaloi dan bahkan mungkin akan memakan kos yang lebih tinggi daripada yang anda fikirkan. Sekiranya anda seorang pemula, anda mungkin lebih suka pergi ke tempat lain di mana anda dijamin prestasi lancar dengan jumlah wang yang sama. Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan sepuluh hari, tetapi ini terlalu sedikit masa untuk anda melihat masalah dengan perkhidmatan.

Bagi sokongan mereka: Saya segera disambut oleh sembang langsung pop timbul ketika memasuki laman web mereka. Itu agak menjengkelkan, tetapi masih ada yang dapat saya jalani. Ejen sembang pada mulanya menyambut saya dalam bahasa Sepanyol, tetapi beralih ke bahasa Inggeris atas permintaan saya. Dia ramah, membantu, dan segera menjawab semua pertanyaan saya. Mereka juga mempunyai nombor telefon, sistem tiket, dan halaman Facebook anda boleh menghubungi mereka di.

Bagaimana Towebs sesuai dengan pertandingan?

Towebs adalah penyedia hosting yang mencukupi untuk pengguna di ruang hosting web Argentina. Walau bagaimanapun, perniagaan yang lebih besar yang memerlukan kelajuan pelayan yang cepat dan waktu operasi yang sangat baik yang disokong oleh SLA akan dinasihatkan untuk mencari di tempat lain.

Kelebihan

 • Sokongan pelanggan yang mesra
 • Jaminan wang dikembalikan selama sepuluh hari
 • Pembina laman web tersedia
 • Pakej tanpa had tersedia

Keburukan

 • Sijil SSL tidak diberikan secara percuma
 • Sokongan kadang-kadang tidak responsif, terutamanya semasa waktu henti
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector