ServerCheap.NET Review 2020 – Jangan Bayar Sehingga Anda Membaca Ini

ServerCheap.NET-gambaran keseluruhan1ServerCheap.NET adalah syarikat hosting kecil yang tidak sesuai dengan jenama besar seperti Hostinger. Syarikat hosting yang lebih besar hanya menawarkan harga yang lebih baik untuk konfigurasi serupa.


ServerCheap.NET berpusat di Chicago, A.S. Tujuan mereka adalah menjual mesin maya SSD 100% yang berpatutan. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2016 dan laman web tersedia dalam bahasa Inggeris.

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

 ServerCheap.net hanya menjual storan SSD dan NVME tulen dengan lebar jalur yang tidak dimeterai. Berikut adalah ciri-ciri teras yang ada dengan rancangan mereka:

 • Perjanjian tahap perkhidmatan 100% uptime
 • Sistem operasi Linux, BSD, dan Windows
 • Pemacu SSD tulen dalam konfigurasi RAID
 • Lebar jalur tidak dimeterai
 • Sokongan IPv4 dan IPv6 dengan DNS terbalik

ServerCheap.NET memiliki pelayannya sendiri, yang berkolokasi di pusat data Coresite, Chicago. Walaupun syarikat itu tidak memiliki pusat data sebenar (yang selalu disukai), ia memiliki pelayan dan IP, sebab itulah ia mendakwa ia dapat menawarkan harga yang berpatutan.

Pelayan berjalan SSD tulen (sepuluh kali lebih pantas membaca / menulis cakera daripada HDD konvensional) dan Konfigurasi RAID untuk prestasi yang unggul dan ketahanan yang lebih baik.

Sangat mengagumkan apabila melihat Jaminan ketersediaan 100%, namun, sebenarnya tidak ada perjanjian tahap perkhidmatan di laman web. Saya menghubungi sokongan dan diberitahu bahawa walaupun tidak ada SLA, waktu operasi selama 30 hari terakhir adalah 100%, dan 99.9% untuk tiga bulan terakhir.

Semua ciri ini ditujukan kepada pakar, jadi anda tidak akan menemui alat yang sesuai untuk pemula. Ciri-ciri nilai tambah datang dalam bentuk “Konsol HTML di luar jalur, ”yang membolehkan anda mempunyai akses ke pelayan anda melalui kawasan klien untuk keadaan kecemasan dan jika anda tidak mahu menggunakan akses SSH.

Semua rancangan disertakan akses root sepenuhnya, sehingga anda dapat memasang, mengkonfigurasi, dan mengoptimumkan pelayan anda dengan mudah. Ciri lain termasuk Sokongan IPv4 dan IPv6 dengan DNS terbalik segera, yang dapat dilakukan melalui kawasan klien, dan pilihan sistem operasi Linux, BSD, dan Windows.

 Yang sedikit mengejutkan saya ialah terdapat pilihan penyesuaian terhad. Terdapat beberapa pakej asas dan walaupun anda dapat memilih sistem operasi anda, menambah satu IP tambahan, dan menambahkan cPanel / WHM, anda sama sekali tidak dapat menyesuaikan rancangan anda. Walaupun tidak sepenuhnya selesa, anda boleh menghubungi syarikat secara langsung untuk menentukan pilihan sepenuhnya.

Menyiapkan adalah proses yang licin (seperti keseluruhan laman web, sebenarnya) dan anda pelayan baru akan dikerahkan dalam beberapa minit.

Harga dan Sokongan

Harganya hebat. Sebenarnya ada rancangan dan titik harga untuk semua orang. Sebenarnya, sebilangan rancangannya sangat murah, anda akan dimaafkan kerana menyangka anda membeli rancangan hosting bersama. SeverCheap.NET mengatakan bahawa harganya sangat murah kerana memiliki infrastrukturnya sendiri. Apa pun alasannya, harganya sangat bagus.

Pelan boleh dibeli dalam bulan, suku, separuh tahunan, dan tahunan. Terdapat potongan harga yang boleh diabaikan jika anda membeli satu tahun di muka. Anda bebas membatalkan atau menaik taraf bila-bila masa.

ServerCheap.NET-gambaran keseluruhan2

Perkhidmatan pelanggan terhad kepada borang hubungan laman web untuk pertanyaan penjualan dan untuk bantuan teknikal, anda diarahkan untuk masuk ke zon pelanggan sahaja. Sekiranya anda ingin meneliti masalah, ada halaman FAQ dan dokumen bantuan di laman web.

Berapa kos ServerCheap.NET? ServerCheap.NET menawarkan rancangan dari $ 3 hingga $ 50. Harganya bergantung pada jenis rancangan hosting yang anda pilih. Anda dapat melihat jadual harga yang dikemas kini (dikemas kini setiap minggu) di bawah.
Pelan ServerCheap.NET mana yang harus saya dapatkan? Cadangan saya adalah memulakan dengan rancangan yang lebih murah. Anda boleh menaik taraf di kemudian hari. ServerCheap.NET dapat menolong anda melakukan migrasi ke rancangan yang lebih mahal. Peningkatan pengunjung berkali-kali memerlukan masa yang lebih lama daripada yang dijangkakan dan anda tidak perlu membayar banyak wang sehingga keperluan itu timbul. Sudah tentu, keperluan anda mungkin berbeza, dan anda boleh berunding dengan pakar hosting dari ServerCheap.NET di sini.
Seberapa baik sokongan pelanggan ServerCheap.NET? ServerCheap.NET tidak digolongkan sebagai salah satu hos web teratas kami. Tetapi itu juga boleh menjadi hasil dari ServerCheap.NET menjadi penyedia hosting kecil, di bawah radar. Terdapat kelebihan untuk syarikat hosting kecil – sebagai pelanggan, anda lebih penting bagi mereka. Anda juga boleh melihat perbandingan kami dari perkhidmatan hosting web yang paling popular di sini.

Bagaimana ServerCheap.NET sesuai dengan persaingan?

Sekiranya anda seorang pembangun yang bosan dengan pemain besar yang biasa di tempat pelayan maya, dan tidak memerlukan banyak pilihan penyesuaian, saya akan mengesyorkan anda melihat ServerCheap.NET. Harganya hebat, infrastrukturnya kukuh, dan walaupun tidak disokong oleh SLA, waktu operasi sangat baik.

ServerCheap.NET mungkin menawarkan perkhidmatan yang baik dengan harga yang berpatutan, tetapi adakah ia sesuai dengan syarikat hosting web teratas? Kami sukar untuk mengatakan “ya.”

Kelebihan

 • Harga yang baik untuk pelayan peribadi maya
 • Pilihan sistem operasi
 • 100% ketersediaan (peringatan mengenai SLA)
 • Sangat mudah untuk memulakan

Keburukan

 • Pilihan perkhidmatan pelanggan terhad
 • Kekurangan pilihan penyesuaian
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector