Kajian Planet Hoster 2020 – Adakah Pelaburan Bijaksana?

Gambaran keseluruhan PlanetHoster1


PlanetHoster baik, tetapi baik tidak cukup baik. Walaupun PlanetHoster adalah hos web yang baik, anda boleh mendapatkan hosting berkualiti dengan harga yang lebih murah dengan Hostinger, sebagai contoh.

PlanetHoster berpusat di Paris (Perancis) dan Montreal (Kanada), dan telah menyediakan perkhidmatan hosting web sejak 2007. Penyedia hosting ini telah melayani lebih dari 60,000 pelanggan dan 100,000 laman web menggunakan infrastruktur awan hibridnya.

Laman web PlanetHoster adalah dalam bahasa Inggeris.

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

Tawaran PlanetHoster dua penyelesaian hosting laman web berbayar: hosting bersama “Platform Dunia” dan juga “Hybrid Cloud” mengurus hosting. Ia juga menawarkan rancangan hosting “World Lite” percuma.

The “Platform Dunia” pelan berbayar merangkumi ruang cakera tanpa had dan lebar jalur bulanan, dan jumlah pangkalan data, akaun e-mel dan laman web yang tidak terhad.

Konfigurasi standard adalah 8 CPU, 16 GB RAM, dan 16 Mbps I / O, tetapi pelanggan dapat menyesuaikan hosting mereka dari minimum 1 CPU dan hingga 24 GB RAM dan 24 Mbps I / O. Secara kritikal, anda boleh mengagihkan jumlah kumpulan sumber anda ke seluruh akaun hosting yang berasingan yang berjalan di infrastruktur bebas.

Sebagai tambahan kepada sumber daya yang fleksibel, anda juga mendapat ciri berikut:

 • Domain percuma seumur hidup
 • SSL khusus untuk setiap domain
 • Storan SSD
 • LiteSpeed ​​ada
 • Jaminan wang dikembalikan selama 14 hari
 • Penghijrahan laman web percuma
 • Pembina laman web
 • Sandaran laman web setiap hari
 • Anti-DDoS

Tidak seperti banyak penyedia hosting yang mengenakan bayaran tambahan, PlanetHoster menyediakan sijil asas Let’s Encrypt SSL secara percuma dengan setiap domain yang dihoskan. Sijil-sijil ini merangkumi pemasangan dan pembaharuan automatik.

Sebelum membuat rancangan berbayar, pelanggan boleh mencuba rancangan hosting “World Lite” percuma. Ia dilengkapi dengan ruang cakera 750 MB, dua akaun FTP, dua akaun e-mel, dua pangkalan data MySQL, sijil SSL, dan domain parkir tanpa had. Ia juga merangkumi modul SiteBuilder, dan pelanggan dapat memilih pusat data Perancis atau Kanada.

Harga dan Sokongan

Harga untuk rancangan hosting laman web PlanetHoster sangat kompetitif memandangkan data tidak terhad disertakan. Dengan harga sekitar makanan segera setiap bulan, anda juga mendapat ciri-ciri mewah seperti pengasingan laman web 100%, SSL khusus untuk setiap domain, dan domain percuma dengan langganan hosting tahunan.

Rancangan PlanetHoster sudah hampir 15% hingga 30% lebih murah daripada penyedia hosting tanpa had Amerika Utara atau Eropah teratas.

Anda boleh membeli rancangan dengan syarat dari enam bulan hingga tiga tahun, dengan potongan sebanyak Potongan 8% untuk penggal dua tahun dan Diskaun 15% untuk rancangan tiga tahun.

Perkhidmatan pelanggan 24/7 boleh dihubungi melalui telefon, sistem tiket, atau sembang langsung. Saya segera menghubungi sokongan melalui saluran sembang langsung:

Gambaran keseluruhan PlanetHoster2

Berapakah kos PlanetHoster? PlanetHoster menawarkan pelbagai rancangan dengan harga tertinggi hingga terendah. Harganya bergantung pada jenis rancangan hosting yang anda pilih. Anda dapat melihat jadual harga yang dikemas kini (dikemas kini setiap minggu) di bawah.
Pelan PlanetHoster mana yang harus saya dapatkan? Cadangan saya adalah memulakan dengan rancangan yang lebih murah. Anda boleh menaik taraf di kemudian hari. PlanetHoster dapat membantu anda untuk beralih ke rancangan yang lebih mahal. Peningkatan pengunjung berkali-kali memakan masa lebih lama daripada yang dijangkakan dan anda tidak seharusnya membayar banyak wang sehingga keperluan itu timbul. Sudah tentu, keperluan anda mungkin berbeza-beza, dan anda boleh berunding dengan pakar hosting dari PlanetHoster di sini.
Seberapa baik sokongan pelanggan PlanetHoster? PlanetHoster tidak digolongkan sebagai salah satu hos web teratas kami. Tetapi itu juga boleh menjadi akibat PlanetHoster menjadi penyedia hosting yang kecil, di bawah radar. Terdapat kelebihan untuk syarikat hosting kecil – sebagai pelanggan, anda lebih penting bagi mereka. Anda juga boleh melihat perbandingan kami dari perkhidmatan hosting web yang paling popular di sini.

Bagaimana PlanetHoster sesuai dengan pertandingan?

Pelan hosting PlanetHoster “Platform Dunia” adalah produk yang kompetitif. Dengan harga yang kurang daripada banyak penyedia utama, pelanggan dapat mengehoskan jumlah laman web tanpa had di pelayan yang berpusat di Kanada atau Perancis.

Masih tidak pasti adakah ini adalah hos web yang tepat untuk anda? Lihat kami hos web yang disyorkan untuk belajar lebih lagi.

Kelebihan

 • Domain percuma dengan rancangan berbayar tahunan
 • Keupayaan membahagikan sumber antara laman web
 • Jaminan wang dikembalikan selama 14 hari
 • Pelan hosting percuma disediakan

Keburukan

 • Tiada pilihan hosting dari bulan ke bulan
 • Domain percuma tidak termasuk dengan semua rancangan
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector