Kajian JaguarPC 2020 – Adakah Anda Percaya Jaminan Masa Masa?

Selama dua dekad, JaguarPC telah menjadi vendor web hosting utama di Amerika Syarikat. Sebenarnya, syarikat itu secara konsisten muncul dalam senarai senarai vendor web hosting terbaik di dunia sejak mereka mula beroperasi pada tahun 1998. Penyedia hosting yang berpangkalan di AS ini juga mempunyai kehadiran yang signifikan di UK, Brazil, Kanada, India, dan Malaysia . Mereka melayani ratusan ribu pelanggan di sektor awam dan swasta di luar pejabat mereka di Amerika Utara dan Inggeris. Buat masa ini, laman web dan perkhidmatan mereka hanya tersedia dalam bahasa Inggeris.


JaguarPC

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

Platform JaguarPC agak mudah digunakan walaupun untuk pemula. Penyelesaian hosting mereka merangkumi ciri berikut:

 • Sandaran harian – JaguarPC menampilkan diri sebagai jenama hosting untuk memastikan maklumat penting organisasi anda selamat. Mereka melakukan sandaran setiap hari untuk membantu anda mendapatkan akses ke laman web anda kembali walaupun selepas serangan atau sekiranya berlaku bencana.
 • Jaminan masa dan rangkaian 100% – Dengan pengalaman bertahun-tahun di lapangan, JaguarPC memiliki semua alat yang diperlukan untuk memastikan waktu operasi 100% untuk setiap laman web yang mereka host. Mereka memasarkan diri sebagai vendor terkemuka untuk beralih ke arah ketika memerlukan kebolehpercayaan yang tidak dapat ditandingi dan sambungan rangkaian 100%.
 • Pemindahan domain percuma – JaguarPC melakukan migrasi laman web dari bekas penyedia hosting anda dengan kos sifar. Prosesnya lancar dan cekap, jadi anda akan mempunyai waktu henti yang minimum.
 • Pembina laman web BoldGrid – Pembangun drag-and-drop ini disertakan dengan setiap rancangan hosting bersama dan membolehkan anda membuat laman web WordPress hanya dalam beberapa minit.
 • Persekitaran pementasan – Ini adalah ciri yang jarang dijumpai yang membolehkan anda menguji rupa dan rasa laman web anda sebelum disiarkan.
 • 450+ aplikasi yang telah dipasang sebelumnya – Untuk mempermudah proses pembuatan laman web, JaguarPC telah menyertakan ratusan aplikasi pihak ketiga percuma yang dapat anda gunakan untuk meningkatkan fungsi laman web anda.
 • Sijil SSL Let’s Encrypt Percuma – Ini mesti dimiliki dalam landskap SEO hari ini, jadi beruntung JaguarPC memasukkannya sebagai sebahagian daripada pakej mereka.

Secara keseluruhan, saya dapati pakej JaguarPC sangat kaya dengan ciri dan boleh dipercayai. Mereka juga baru-baru ini memperluas infrastruktur rangkaian mereka ke Inggris, walaupun pada saat ini mereka hanya menawarkan hosting bersama, hosting reseller, dan layanan manajemen dari pusat data baru ini. Malangnya, mereka tidak mempunyai pusat data di benua selain Amerika Utara dan Eropah pada masa ini.

Harga dan Sokongan

Sebagai salah satu vendor hosting web yang paling terkenal di dunia, penyelesaian hosting JaguarPC adalah tidak semahal yang anda jangkakan pada mulanya. Sebenarnya, mungkin kerana seberapa besar syarikat itu, mereka telah menjadi dapat mengurangkan kos langganan hosting mereka dengan ketara, menjadikan mereka salah satu vendor yang paling berpatutan di Amerika Syarikat. Sudah 20 tahun sejak mereka melancarkan operasi mereka, namun mereka masih merupakan salah satu vendor hosting yang paling pesat berkembang di Amerika Syarikat.

JaguarPC tidak mempunyai percubaan percuma atau versi percuma dari rancangan hosting web mereka. Sebaliknya, mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan untuk berfungsi sebagai jaminan kualiti kepada pelanggan mereka.

Pasukan sokongan teknikal JaguarPC terdiri daripada ahli hosting dengan pengalaman bertahun-tahun. Anda boleh menghubungi pasukan ini melalui sembang langsung di laman web JaguarPC, telefon, atau e-mel. Sokongan syarikat untuk pelanggan mereka selama bertahun-tahun menjadi sebab terbesar banyak orang memilih vendor ini untuk semua keperluan hosting mereka. Namun, sistem tiket JaguarPC dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah dilanda cabaran dan keluhan pelanggan yang tidak henti-henti. Saya membuka beberapa tiket dalam tempoh satu minggu dan tidak ada yang mendapat balasan dalam minggu itu. Walaupun begitu, ketika saya menghubungi hotline sokongan telefon mereka, tidak perlu lama untuk berhubung dengan seseorang dari staf sokongan mereka. Perbualan itu menyenangkan dan kebanyakan pertanyaan saya ditangani.

Bagaimana JaguarPC sesuai dengan persaingan?

JaguarPC adalah vendor hosting web untuk mana-mana pemilik perniagaan yang mahukan gabungan pengalaman dan penyelesaian hosting yang luar biasa. Hakikat bahawa JaguarPC masih merupakan salah satu penyedia penyelesaian hosting yang paling pesat berkembang di A.S. adalah bukti yang jelas untuk hosting mereka yang sangat baik untuk perniagaan dari pelbagai saiz.

Kelebihan

 • Jaminan wang dikembalikan sekiranya tidak berpuas hati dengan penyelesaian yang ditawarkan
 • Gabungan kemampuan dan pengalaman
 • Jaminan masa, 100% masa operasi
 • Migrasi laman web percuma dan pantas

Keburukan

 • Sembang langsung hanya tersedia pada waktu perniagaan
 • Sistem tiket tidak berkesan
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector