Kajian Hidora 2020 – Adakah Ia?

Gambaran keseluruhan Hidora1Hidora baik-baik saja, tetapi baik tidak cukup baik. Walaupun Hidora adalah hos web yang layak, anda boleh mendapatkan hosting berkualiti dengan harga lebih murah dengan Hostinger, sebagai contoh.


Syarikat Switzerland Hidora menyediakan platform cloud yang dikendalikan yang membolehkan pembangun perisian untuk mengehoskan aplikasi mereka dengan yakin. Ia menggunakan Jelastik platform-as-a-service (PaaS) dan container-as-a-service (CaaS) teknologi awan ke permudahkan penggunaan aplikasi untuk syarikat, pemaju dan agensi e-dagang.

Pelayan Hidora ada di Switzerland, dan laman webnya dalam bahasa Inggeris.

Kami sebenarnya menemubual seorang eksekutif di Hidora, dan inilah yang kami pelajari.

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

Ciri perkhidmatan hosting Hidora:

 • Sokongan pelanggan 24/7
 • Pangkalan data SQL dan NoSQL
 • Sandaran harian biasa
 • 100% hosting SSD
 • SSH dan akses root penuh

Platform awan membolehkan anda buat dan skala aplikasi menggunakan pelbagai bahasa pengaturcaraan (Java, Ruby, Python, PHP atau Node.js), dan ia mengotomatisasi tugas pentadbiran yang kompleks sehingga anda dapat menumpukan perhatian pada pengekodan dan bukannya hosting.

Walaupun ditujukan terutamanya untuk organisasi pengembangan perisian, Hidora juga menawarkan yang dioptimumkan e-dagang dan hosting CMS untuk WordPress, Joomla, Magento, Drupal, dan PrestaShop, beberapa di antaranya boleh dipasang dengan satu klik. Selain itu, pasar awan Hidora menyediakan pilihan 60 aplikasi yang dioptimumkan untuk prestasi dan sangat tersedia, termasuk aplikasi e-dagang, portal perusahaan, penyelesaian CI / CD, dan alat pengurusan projek.

Harga dan Sokongan

Hidora menawarkan model harga berskala (di mana anda membayar untuk apa yang anda gunakan) dan bukannya rancangan harga tetap. Sebagai contoh, jika anda membuat pelayan 8 GB tetapi hanya menggunakan 2 GB, maka anda hanya membayar 2 GB tersebut.

Untuk membantu anda menganggarkan kos anda, laman web Hidora merangkumi a pengira kos yang membolehkan anda menetapkan nilai melalui slaid untuk jumlah pelayan, RAM per pelayan (dari 128 MB hingga 16 GB), CPU per pelayan (dari 400 MHz hingga 51.2 GHz), storan SSD (dari 10 GB hingga 500 GB), dan alamat IP awam. Beberapa contoh rancangan yang telah dikonfigurasikan juga ditunjukkan di laman web.

Laman utama Hidora menjemput anda untuk mulakan percubaan percuma (selama 14 hari) atau minta demo (supaya kakitangan dapat meluangkan masa 30 minit untuk menunjukkan betapa mudahnya membuat persekitaran, menyebarkan aplikasi, dan menggunakan bekas Docker).

Sebaik sahaja anda menjadi pelanggan, anda boleh pra-bayar untuk penggunaan setiap jam atau pasca bayar untuk penggunaan sumber anda. Semua pembayaran mesti dibuat dalam franc Swiss melalui kad kredit / debit, PayPal, atau faktur Postpay.

Hidora Sokongan 24/7 boleh diakses melalui sembang langsung, tiket, atau e-mel, tetapi sayangnya tidak melalui telefon. Semasa saya menguji sembang langsung, saya mendapat jawapan hampir serta-merta untuk soalan saya:

Gambaran keseluruhan Hidora2

Walaupun ada tiada asas pengetahuan, ada halaman Soalan Lazim yang teratur.

Berapakah kos Hidora? Hidora menawarkan pelbagai rancangan dengan harga tertinggi hingga terendah. Harganya bergantung pada jenis rancangan hosting yang anda pilih. Anda dapat melihat jadual harga yang dikemas kini (dikemas kini setiap minggu) di bawah.
Pelan Hidora mana yang harus saya dapatkan? Cadangan saya adalah untuk memulakan dengan rancangan yang lebih murah. Anda boleh menaik taraf di kemudian hari. Hidora dapat menolong anda untuk berpindah ke rancangan yang lebih mahal. Peningkatan pengunjung berkali-kali memakan masa lebih lama daripada yang dijangkakan dan anda tidak seharusnya membayar banyak wang sehingga keperluan itu timbul. Sudah tentu, keperluan anda mungkin berbeza, dan anda boleh berunding dengan pakar hosting dari Hidora di sini.
Seberapa baik sokongan pelanggan Hidora? Hidora tidak digolongkan sebagai salah satu hos web teratas kami. Tetapi itu juga boleh mengakibatkan Hidora menjadi penyedia hosting yang kecil, di bawah radar. Terdapat kelebihan untuk syarikat hosting kecil – sebagai pelanggan, anda lebih penting bagi mereka. Anda juga boleh melihat perbandingan kami dari perkhidmatan hosting web yang paling popular di sini.

Bagaimana Hidora sesuai dengan pertandingan?

Hidora bukan syarikat hosting ‘laman web’ biasa. Ia mengkhususkan diri dalam hosting CMS yang dioptimumkan dan hosting aplikasi berasaskan wadah di cloud.

Masih tidak pasti adakah ini adalah hos web yang tepat untuk anda? Lihat kami hos web yang disyorkan untuk belajar lebih lagi.

Kelebihan

 • Sokongan sembang langsung responsif
 • Papan pemuka yang mudah digunakan dan intuitif
 • Hanya bayar sumber yang anda gunakan
 • Percubaan percuma 14 hari

Keburukan

 • Tiada jaminan wang dikembalikan
 • Tiada pakej hosting bersama standard
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector