Kajian Alpha Net 2020 – Adakah Pelaburan Bijaksana?

Alpha BersihAlpha Net adalah syarikat hosting kecil yang tidak sesuai dengan jenama besar seperti Hostinger. Syarikat hosting yang lebih besar hanya menawarkan harga yang lebih baik untuk konfigurasi serupa.


Alpha Net adalah syarikat hosting web yang menyediakan pantas dan boleh dipercayai perkhidmatan web hosting dan pendaftaran domain perusahaan kepada pelanggan tempatan dan antarabangsa. Dengan pusat data di UK dan A.S., mereka adalah salah satu daripada beberapa syarikat hosting Bangladesh yang memiliki dan menguruskan infrastruktur mereka sendiri.

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

Alpha Net mempunyai infrastruktur yang mantap yang terdiri daripada yang hebat Pelayan Dual Quad-Core Xeon dengan SSD storan yang dihoskan di pusat data moden dengan bekalan kuasa berlebihan dari grid bebas semuanya disokong oleh generator UPS dan Standby. Beberapa ciri lain yang boleh anda harapkan dari Alpha Net termasuk:

 • Lebar jalur tidak terhad
 • Jaminan masa upah 99.9%
 • TLD dan domain negara
 • Storan SSD
 • Domain tambah & Sub-Domain
 • Sijil SSL percuma dan premium
 • Penyimpanan RAID 10 SSD

ciri-ciri alfa-net

Bermula dengan hosting bersama, anda boleh memilih antara Rancangan hosting Linux dan hosting Windows dengan ruang simpanan RAID 10 SSD. Walaupun anda dapat membuat hingga sepuluh pangkalan data MYSQL, anda hanya dapat menjadi tuan rumah satu PHP & Laman web MySQL dalam akaun anda. Langganan anda merangkumi akses ke akaun e-mel POP3 / IMAP berasaskan web.

Sekiranya anda mahu menjadi tuan rumah kepada beberapa laman web berasaskan pangkalan data, Saya mendorong anda untuk mendaftar untuk rancangan hosting syarikat mereka. Mereka dilengkapi dengan SSL, alamat IP khusus, dan kumpulan aplikasi khusus termasuk ruang penyimpanan e-mel yang besar. Sepenuhnya skala, hosting mereka dapat berkembang dengan perniagaan anda secara organik. Anda boleh mulakan dengan pakej korporat asas mereka (hanya untuk menguji perairan) kemudian naik ke pelan korporat premium yang dilengkapi dengan lebih banyak simpanan, lebar jalur, pangkalan data, dan akaun e-mel.

cPanel adalah panel kawalan utama untuk semua akaun hosting mereka. Dari panel pentadbir, anda boleh membuat dan mengurus akaun e-mel, menambah sub domain, mengimport fail web, membuat pangkalan data, dan melakukan banyak lagi. Dengan menggunakan pemasang skrip mereka, anda dapat menyebarkan lebih dari 275 skrip dengan beberapa klik.

Hosting ASP.NET dengan sokongan PHP dan MYSQL juga tersedia untuk pembangun web atau syarikat yang mencari hosting mesra pemaju untuk semua aplikasi ASP atau ASP.NET mereka. Pengguna boleh membuat direktori maya melalui panel kawalan dan menjalankan beberapa aplikasi. Ia dilengkapi dengan alamat IP khusus dan kumpulan aplikasi. Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah aplikasi kritikal misi, cari hosting aplikasi mereka yang mantap.

Sekiranya anda menjalankan perniagaan daripada memerlukan sumber yang dikhaskan atau lebih banyak konfigurasi, anda mungkin ingin mempertimbangkannya VPS berkuasa SSD penyelesaian, terutamanya Pengehosan Windows VPS dan Linux VPS hosting. Pelayan khusus juga tersedia di kedua-dua platform. Perkara terbaik mengenai Alpha Net ialah mereka menawarkan rancangan yang diuruskan dan dikendalikan sendiri di bawah VPS mereka. Sekiranya anda seorang yang berpengalaman, anda boleh mengendalikan pelayan anda, tetapi jika anda ingin menumpukan perhatian pada perniagaan teras anda, juruteknik dan jurutera di lokasi mereka dengan senang hati akan menguruskan pengurusan pelayan untuk anda.

Alpha Net juga menyediakan pelayan berdedikasi rendah untuk projek IT yang kompleks dan laman web yang berat lalu lintas. Mereka dikuasakan oleh pemproses Xeon E3-V3 dengan RAM hingga 128GB. Anda boleh memasang OS pilihan anda (Linux atau Windows) dan membahagikannya untuk mengehoskan banyak laman web. Direka dengan mempertimbangkan prestasi dan keselamatan, pelayan mereka dapat menangani lalu lintas yang besar tanpa masalah. Anda akan mendapat akses root / pentadbiran sepenuhnya. Terima kasih kepada panel kawalan perusahaan mereka, anda akan dapat menguruskan semua perkhidmatan hosting anda dari pusat.

Semua rancangan hosting mereka juga siap untuk e-Commerce. Anda boleh menyiapkan estore anda dengan katalog produk menggunakan mana-mana aplikasi sumber terbuka mereka seperti Zen Cart, CubeCart, atau OsCommerce; mengintegrasikannya dengan gerbang pembayaran pilihan anda, sama ada PayPal atau pemindahan bank tempatan; dan selamatkan semua transaksi dalam talian dengan SSL peribadi.

Harga dan Sokongan

Apabila lelaki di Alpha Net mengatakan bahawa mereka berpatutan, lebih baik anda mempercayainya. Mereka mempunyai beberapa hosting web termurah dan rancangan VPS yang tidak dikendalikan di Bangladesh.  Buat masa ini, anda hanya boleh mendaftar untuk rancangan hosting tahunan dan lebih lama. Anda juga dapat meningkatkan sumber hosting, khususnya ruang penyimpanan dan RAM, untuk meningkatkan prestasi anda. Mereka begitu yakin akan kualiti penyelesaian hosting mereka sehingga mereka menyokong setiap rancangan dengan Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Apabila anda membuat pesanan, anda boleh membayar melalui PayPal, bKash, perbankan mudah alih DBBL, atau pindahan bank.

Alpha Net mengekalkan pasukan sokongan teknologi yang sangat baik yang sentiasa ada 24/7 untuk menangani pertanyaan dan masalah pelanggan. Untuk menghubungi mereka, hantarkan tiket sokongan. Selain daripada sistem tiket sokongan, mereka juga boleh didapati melalui e-mel dan panggilan melalui nombor telefon A.S. dan Singapura. Sekiranya anda mempunyai masalah untuk menangani masalah anda sendiri, asas pengetahuan mereka akan sangat berguna ketika menyelesaikan masalah dan menyelesaikan masalah.

Bagaimana Alpha Net sesuai dengan pertandingan?

Alpha Net adalah pilihan yang tepat untuk pelanggan yang mencari yang boleh dipercayai pendaftar domain & penyedia perkhidmatan hosting dengan pakej hosting yang berpatutan dan sokongan pelanggan yang baik di Bangladesh.

Alpha Net mungkin menawarkan perkhidmatan yang baik dengan harga yang berpatutan, tetapi adakah ia sesuai dengan syarikat hosting web teratas? Kami sukar untuk mengatakan “ya.”

Kelebihan

 • Pakej hosting tanpa risiko
 • E-mel POP3 tanpa had dengan SMTP
 • Pelan hosting murah
 • Pangkalan data MySQL tanpa had

Keburukan

 • Tiada perkhidmatan sembang langsung
 • Tiada kontrak bulanan
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector