HostMantis Review 2020 – Benarkah Yang Terbaik?

hostmantis utamaHostMantis adalah syarikat hosting kecil yang tidak sesuai dengan jenama besar seperti Hostinger. Syarikat hosting yang lebih besar hanya menawarkan harga yang lebih baik untuk konfigurasi serupa.


HostMantis sebelumnya dikenali sebagai Plexihost, tetapi ia menukar nama / jenama kepada nama semasa pada tahun 2010. Penyedia hosting ini berpusat di Livonia, Michigan, dan misinya yang mudah adalah menjadikan hosting yang boleh dipercayai yang berpatutan untuk orang ramai. Ia menyediakan pelbagai rancangan hosting dan VPS hosting murah dengan jaminan pengembalian wang dan jaminan masa operasi dari pusat data yang terletak di Amerika Utara, Eropah, dan Asia.

HostMantis mengendalikan laman webnya dalam Bahasa Inggeris.

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

hostmantis-feat

HostMantis menyediakan semua yang anda perlukan untuk hosting Linux atau Windows yang berjaya, termasuk:

 • Jaminan masa upah 99.9%
 • Pendaftaran domain (tanpa domain percuma)
 • Hosting multidomain dengan subdomain dan domain addon sehingga tidak terhad
 • Sijil SSL percuma
 • Pengehosan e-mel dengan akaun tanpa had
 • Storan SSD hingga 100 GB
 • Pemindahan data tanpa had dengan semua rancangan

Walaupun HostMantis menawarkan kedua-duanya Pilihan Linux dan Windows untuk semua pakej hosting bersama, yang Windows hosting tidak tersedia di semua pusat data.  Juga, Pelayan Linux adalah dioptimumkan dengan ciri seperti LiteSpeed, LSCache, dan CloudLinux. Bagi panel kawalan, anda dapat cPanel dengan rancangan Linux dan Plesk dengan rancangan Windows.

Walaupun sandaran tidak dilakukan secara automatik, semua rancangan disertakan dengan JetBackup alat yang membolehkan anda menjadualkan sandaran anda sendiri dengan mudah. Anda juga mendapat semua perkara penting untuk hosting web yang berjaya, termasuk pendaftaran domain, mel web, sijil SSL, dan bahkan keselamatan premium dengan membeli Tapak Kunci atau Pakar Spam sebagai tambahan. Tiada rancangan yang membatasi jumlah domain, pangkalan data, atau akaun FTP.

Semua tujuh pusat data di seluruh dunia memanfaatkan teknologi Intel dan storan SSD terkini untuk prestasi yang lebih tinggi. 

Harga dan Sokongan

HostMantis

Berkenaan dengan pakej dan harganya hosting, HostMantis telah menyimpan barang-barang sederhana dan berpatutan dengan empat rancangan hosting bersama peringkat kemasukan dan empat rancangan hosting bersama syarikat. Rancangan yang terakhir berharga lebih tinggi tetapi memberi anda akses ke sumber CPU dan RAM khusus untuk keperluan hosting anda yang lebih intensif. Walaupun HostMantis menawarkan simpanan kurang daripada kebanyakan hos lain, itu lebar jalur yang tidak terhad pada semua pakej menjadikan harganya sangat berpatutan.

HostMantis juga menawarkan empat rancangan penjual semula dengan Linux dan pilihan Windows yang sedikit lebih mahal.

Dengan rancangan hosting, anda mendapat lesen cPanel secara percuma, sebuah Sijil SSL secara percuma,  dan pengurusan DNS satu tahun secara percuma, tetapi anda mesti beli domain anda secara berasingan. Disana ada beberapa kenaikan harga semasa pembayaran, seperti Pakar Spam, Tapak Kunci, dan Lesen WHMCS untuk penjual semula. Berita baiknya adalah bahawa tidak ada tambahan yang dipilih secara lalai.

Anda boleh memilih dari kitaran bil bulanan hingga dua tahunan, dengan diskaun sehingga 40% untuk pengebilan tahunan, yang merupakan komitmen yang mungkin anda selesa kerana semua pakej disertakan dengan Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari yang memberi anda sedikit masa untuk mengubah fikiran anda. 

HostMantis Pasukan sokongan 24/7 hanya dapat dihubungi melalui sistem tiket, yang jelas tidak berguna seperti sembang langsung atau sokongan telefon. Namun, beberapa kali saya mencuba, saya telah melakukannya menerima balasan e-mel saya dalam masa kurang dari satu jam (walaupun pada hujung minggu).

Untuk sokongan diri, anda akan menemui a asas pengetahuan yang cukup teliti yang merangkumi lebih daripada 100 topik, ditambah dokumentasi tambahan dan panduan langkah demi langkah.

Berapa kos HostMantis? HostMantis menawarkan rancangan dari $ 2 hingga $ 9. Harganya bergantung pada jenis rancangan hosting yang anda pilih. Anda dapat melihat jadual harga yang dikemas kini (dikemas kini setiap minggu) di bawah.
Pelan HostMantis mana yang harus saya perolehi? Cadangan saya adalah untuk memulakan dengan rancangan yang lebih murah. Anda boleh menaik taraf di kemudian hari. HostMantis dapat menolong anda untuk beralih ke rancangan yang lebih mahal. Peningkatan pengunjung berkali-kali memerlukan masa yang lebih lama daripada yang dijangkakan dan anda tidak perlu membayar banyak wang sehingga keperluan itu timbul. Sudah tentu, keperluan anda mungkin berbeza, dan anda boleh berunding dengan pakar hosting dari HostMantis di sini.
Seberapa baik sokongan pelanggan HostMantis? HostMantis tidak digolongkan sebagai salah satu hos web teratas kami. Tetapi itu juga boleh menjadi akibat HostMantis menjadi penyedia hosting yang kecil, di bawah radar. Terdapat kelebihan untuk syarikat hosting kecil – sebagai pelanggan, anda lebih penting bagi mereka. Anda juga boleh melihat perbandingan kami dari perkhidmatan hosting web yang paling popular di sini.

Bagaimana HostMantis sesuai dengan pertandingan?

Saya tidak dapat memikirkan banyak hos A.S. yang lebih berpatutan, dan ini tidak membiarkan harga rendah mengganggu kemampuannya untuk menawarkan hosting berkualiti tinggi yang disokong oleh jaminan yang baik. Walau bagaimanapun, HostMantis tidak ketinggalan ketika menyediakan sokongan (walaupun tidak banyak).

Walaupun pakej hosting mungkin tidak cukup besar untuk perusahaan yang paling menuntut, ia harus mencukupi untuk laman web peribadi atau perniagaan anda.

HostMantis mungkin menawarkan perkhidmatan yang baik dengan harga yang berpatutan, tetapi apakah itu sesuai dengan syarikat hosting web teratas? Kami sukar untuk mengatakan “ya.”

Kelebihan

 • Hosting yang sangat berpatutan
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari
 • Jaminan masa upah 99.9%
 • Tujuh pusat data global

Keburukan

 • Tidak ada pelayan khusus atau hosting awan
 • Tidak ada sembang langsung atau sokongan telefon
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector