Cukup Ulasan Hosting & Pelayan 2020 – Lihat Statistik!

Cukup Hosting & Server adalah syarikat hosting kecil yang tidak sesuai dengan jenama besar seperti Hostinger. Syarikat hosting yang lebih besar hanya menawarkan harga yang lebih baik untuk konfigurasi serupa.


Sebagai nama perdagangan PoundHost Internet Limited, Simply Hosting & Pelayan mempunyai pengalaman lebih dari 15 tahun dalam industri hosting. Sejak mula beroperasi pada tahun 2001, mereka telah mengkhususkan diri dalam penyelesaian cloud, VPS, dan pelayan khusus yang bertempat di pusat data Tier 3+ yang canggih. Pusat data utama mereka terletak di Reading, England; namun, sebagai bagian dari Dada Group, mereka juga dapat memanfaatkan pusat-pusat lain di Hong Kong, Kanada, dan Itali.

gambar1

Ciri dan Kemudahan Penggunaan

Sebagai perkhidmatan kelas atas, anda tidak akan menemui banyak ciri asas khas penyedia hosting bersama dengan Simply Hosting & Pelayan. Contohnya, mereka tidak menyediakan perkhidmatan pendaftaran domain; mereka menganggap anda sudah memiliki laman web anda sendiri, dan hanya ingin meningkatkan VPS, pelayan awan, atau penyelesaian pelayan khusus. Namun, mereka mempunyai beberapa perkhidmatan asas lain:

 • Sijil SSL
 • Pengehosan e-mel
 • Sandaran
 • Pilihan cPanel atau Plesk anda

Mereka Pelan SSD VPS dan pelayan awan adalah pertaruhan terbaik anda, jika anda ingin menaik taraf dari perkhidmatan hosting bersama anda tetapi tidak mahu membayar yuran yang besar untuk pelayan khusus buat masa ini. Ini adalah sangat disesuaikan, mulai dari penyelesaian hosting berkualiti tinggi yang sederhana hingga pelayan berprestasi tinggi yang kompleks yang mampu menangani beban kerja yang sangat besar.

Sebagai penyedia hosting teratas, terdapat sejumlah ciri premium perkhidmatan Simply Hosting:

 • WordPress: Banyak perkhidmatan hosting premium tidak terganggu dengan WordPress. Walau bagaimanapun, Simply Hosting masih menawarkan pelayan awan kelas atas dan rancangan VPS dengan WordPress (dan Plesk WordPress Toolkit) yang akan menjadi berita hebat bagi banyak pelanggan.
 • Lokasi: Dengan pelbagai kemudahan di seluruh dunia, Simply Hosting menyediakan perkhidmatan colokasi pelayan dengan tahap perlindungan data, kelebihan dan ketersediaan tertinggi.
 • Teknologi pengimbangan beban: Ini memastikan bahawa pelayan anda mempunyai ketersediaan tinggi dan mempunyai ketahanan dan masa tindak balas yang lebih baik walaupun pada waktu lalu lintas puncak.

Sebagai penyedia hosting premium, mungkin tidak semudah mengoperasikan penyelesaian Simply Hosting anda berbanding dengan perkhidmatan hosting bersama standard. Walau bagaimanapun, Simply Hosting telah berusaha keras untuk menjadikannya sangat mudah dan mudah untuk mengkonfigurasi produk anda dan menyediakan mesin anda. Kakitangan sokongan mereka di lokasi juga akan dengan cepat membantu anda menyelesaikan masalah yang mungkin anda hadapi. Pusat data Tier 3+ mereka menggunakan perkakasan canggih, yang menjamin anda dengan jaminan kuasa 100% dan SLA uptime 99,999% untuk konsistensi dan prestasi cemerlang.

Harga dan Sokongan

Cukup Hosting & Pelayan mengkhususkan diri dalam menyediakan produk pelayan khusus dan cloud yang berkualiti tinggi. Seperti, mereka tidak menawarkan bayaran balik, dengan yakin kualiti produk mereka cukup. Walau bagaimanapun, mereka sekurang-kurangnya menawarkan syarat penagihan bulanan dan tahunan untuk lebih fleksibiliti.

 • Hosting VPS WordPress: Penyelesaian WordPress berasaskan awan ini dilengkapi dengan Plesk WordPress Toolkit, penyimpanan SSD, dan lebar jalur yang boleh ditingkatkan. Terdapat dua pilihan yang menyediakan RAM 4 atau 8 GB, storan 80 atau 160 GB, dan lebar jalur bulanan 5 atau 10 TB.
 • VPS SSD: Ini juga merupakan rancangan pelayan awan yang disertakan dengan pilihan anda dari panel kawalan cPanel atau Plesk. Anda boleh membuat penyelesaian khusus atau memilih dari empat rancangan yang tersedia, yang menawarkan satu hingga empat vCPU, RAM 1 hingga 8 GB, penyimpanan SSD 20 hingga 160 GB, dan pilihan Windows 2016 atau Linux sebagai OS anda dengan rancangan peringkat lebih tinggi.
 • Pelayan Awan yang disesuaikan: Sekiranya anda ingin lebih tepat, anda boleh menyesuaikan vCPU, RAM, storan dan lebar jalur anda serta memilih OS dan panel kawalan anda. Mereka akan segera mengira kadar pakej untuk anda apabila anda menyesuaikan setiap aspek pelayan anda.
 • Pelayan Dedicated: Anda boleh memilih dari sejumlah sistem operasi yang tersedia, termasuk Debian, Ubuntu, Fedora, dan Windows Server 2016. Semua rancangan dilengkapi dengan persediaan percuma, SLA uptime 99,999%, masa respons tiket selama sepuluh minit yang dijamin, infrastruktur berlebihan, dan SSD pilihan. Terdapat enam konfigurasi yang menawarkan antara penyimpanan 2 hingga 8 TB, RAM 4 hingga 64 GB, dan 5 TB hingga lebar jalur tanpa had. Sebagai alternatif, anda boleh meminta konfigurasi tersuai.
 • Kumpulan Pelayan: Ini adalah rancangan Agensi Digital atau Pembangun Web mereka yang disesuaikan untuk pengguna dengan keperluan unik.

Saya mendapati rancangan mereka berpatutan dan mampu dimiliki dalam lingkungan pasaran. Mereka bahkan mempunyai pakej pelayan khusus yang tidak terlalu mahal harganya, jadi tidak akan terlalu jauh jika anda meningkatkan ke penyelesaian kelas perusahaan ini.

Semua rancangan disertakan Sokongan 24/7/365, yang disediakan melalui tiket sokongan, e-mel, atau telefon oleh juruteknik di lokasi mereka. Mereka berjanji untuk menjawab semua tiket dalam masa sepuluh minit dan untuk menjawab semua panggilan dalam satu minit. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui sembang langsung mereka. Kakitangan sokongan mereka berkemahiran tinggi dan profesional dan tidak pernah mengambil masa yang lama untuk menyelesaikan masalah yang saya bangkitkan. Saya pasti merasa selesa dengan Simply Hosting & Pelayan atas sebab ini.

Bagaimana Simply Hosting & Pelayan sepadan dengan pertandingan?

Prestasi dan kualiti hosting yang terdapat di Simply Hosting & Pelayan tidak dapat dinafikan. Sekiranya anda mencari hosting khusus dan cloud kelas atas, terdapat beberapa syarikat yang lebih baik dari segi pusat data, ciri, dan harga.

Cukup Hosting & Pelayan mungkin menawarkan perkhidmatan yang baik dengan harga yang berpatutan, tetapi adakah ia sesuai dengan syarikat hosting web teratas? Kami sukar untuk mengatakan “ya.”

Kelebihan

 • Pusat data Tier 3+ dengan kedudukan global
 • Penyelesaian pelayan awan dan VPS yang berpatutan
 • 100% kuasa dan 99,999% SLA uptime
 • Penyelesaian khusus tersedia

Keburukan

 • Tiada rancangan hosting bersama asas
 • Bukan untuk pemula
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector