Semakan Borang Gator 2020: Adakah Perlu Mencuba?

Pembangun Bentuk WordPress Asas dengan Banyak Batasan

Tangkapan skrin Borang Gator - laman utama


Pembangun Bentuk WordPress Asas dengan Banyak Batasan

Dengan sekitar 4,000 pengguna aktif, Gator Forms menawarkan alat pembinaan bentuk percuma, dengan lebih banyak ciri yang tersedia jika anda menaik taraf ke Gator Forms Pro.

Membina borang dalam talian di WordPress adalah mudah dengan Borang Gator. Walau bagaimanapun, ini bukan yang paling menarik bagi pembentuk bentuk dan ciri-cirinya sangat asas, tidak seperti Borang Ninja, yang memberi anda ciri yang lebih maju, lebih banyak templat, dan penyatuan yang sangat baik (dan bukan hanya itu, tetapi percuma).

Sekiranya anda memilih Borang Gator untuk laman web WordPress anda? Teruskan membaca untuk mengetahui apa yang ditawarkan oleh Borang Gator dan adakah ia dapat memenuhi keperluan anda.

Pemilihan Templat yang Luar Biasa – dan Hanya SATU Templat Percuma

Tangkapan skrin Borang Gator - Templat borang hubungan percuma

Borang Gator menawarkan pilihan kecil templat borang – dengan hanya sepuluh jenis templat untuk dipilih. Sekiranya anda ingin menggunakan templat selain daripada yang ada untuk borang Kenalan, anda harus menaik taraf ke rancangan Pro. Tapi hei, mungkin itu yang anda perlukan.

Templat Form Gator semuanya responsif mudah alih dan boleh disesuaikan menggunakan editor drag-and-drop – yang membolehkan anda menyusun semula susunan bidang borang dengan mudah dan menambahkan medan tambahan. Pada rancangan Pro, anda juga dapat menerapkan tema yang dapat disesuaikan pada borang anda untuk menukar fon dan latar belakang. Dan ya, anda dapat menebaknya – tidak ada tema yang ditawarkan pada versi percuma.

Anda boleh menyimpan borang yang dibuat menggunakan templat Pro dalam versi percuma, anda tidak akan dapat memaparkannya di laman web anda. Jenis mengalahkan tujuan! Bahkan templat Pro terhad – anda boleh memilih borang untuk janji temu, aplikasi, panggilan balik, borang kontak dengan peta, maklum balas, tempahan hotel, dan borang dengan pelbagai bidang.

Pemilihan templat Borang Gator bukanlah yang terbaik. Sejujurnya, terdapat pembangun bentuk WordPress lain yang memberi anda lebih banyak lagi – contohnya, Bentuk Cognito mempunyai banyak pilihan templat untuk semua jenis perniagaan.

Alat Mudah untuk Bentuk Ringkas

Tangkapan skrin Bentuk Gator - Ciri

Sebagai pembina bentuk yang cantik, Gator Forms tidak mempunyai banyak ciri. Sebaliknya, ia memberikan apa yang anda perlukan untuk membina borang hubungan dan perniagaan yang mudah untuk laman web WordPress anda. Sekiranya anda memilih rancangan Pro, anda akan mendapat ciri tambahan seperti bidang tambahan, tema, dan muat naik fail, tetapi tidak ada satu pun ciri tambahan ini yang sangat mengagumkan.

Walau bagaimanapun, beberapa ciri Gator Forms perlu dilihat lebih dekat:

Perpustakaan Bootstrap untuk Sokongan Mudah Alih Penuh

Begitu banyak penyemakan imbas yang dilakukan pada peranti mudah alih hari ini sehingga anda memerlukan borang anda kelihatan hebat dalam semua format. Borang Gator menggunakan pustaka Bootstrap untuk memastikan bahawa borang anda akan dipaparkan dengan baik tidak kira peranti apa yang digunakan untuk melihatnya.

Tetapan bootstrap dapat disesuaikan di tab Advanced editor. Versi Bootstrap lalai adalah v 2.3.2, bagaimanapun, yang merupakan versi lama yang tidak lagi disokong secara rasmi. Pilih versi 3.x untuk sokongan pertama mudah alih penuh.

Tangkapan skrin Bentuk Gator - Versi Bootstrap

Borang dan Medan yang tidak terhad

Tidak seperti beberapa pembentuk bentuk WordPress (seperti Bentuk Cognito), Borang Gator membolehkan anda membuat seberapa banyak borang yang anda mahukan – walaupun dengan versi percuma. Anda tidak terhad dalam jumlah bidang borang yang boleh anda gunakan. Namun, rancangan percuma hanya mempunyai lima pilihan bidang: input teks, input kawasan teks berbilang baris, e-mel, nama, dan butang kirim.

Pelan Pro menawarkan 22 medan borang, termasuk telefon, subjek, kata laluan, kalendar, senarai pilih, beberapa senarai pilih, kumpulan radio, kumpulan kotak pilihan, kotak centang tunggal, setuju dengan syarat & syarat, hantarkan salinan untuk diri sendiri, teks / HTML tersuai, tajuk, muat naik, captcha, buletin, dan senarai penerima.

Perlindungan Spam Tanpa CAPTCHA

Sama ada anda menggunakan Gator Forms versi percuma atau Pro, anda boleh bergantung pada perlindungan spam bawaan yang tidak memerlukan penggunaan bidang CAPTCHA.

Editor Mesra Pemula Membuat Pembentukan Borang Mudah

Tangkapan skrin Bentuk Gator - Papan Pemuka

Editor Mesra Pemula Membuat Pembentukan Borang Mudah

Borang Gator sangat mudah digunakan, walaupun anda belum pernah menggunakan pembangun borang WordPress sebelumnya. Ia menggunakan editor tab yang mempermudah untuk mengubah tetapan, menyesuaikan lokasi borang anda, menyusun semula dan menambahkan bidang borang, dan menjelajahi beberapa tetapan yang lebih maju (yang harus anda gunakan hanya jika anda tahu apa yang sedang Anda lakukan!).

Pembangun Seret-dan-Jatuhkan

Antaramuka drag-and-drop Gator Forms menjadikan penyusunan medan borang sangat mudah. Anda boleh menambah medan baru dengan menyeret medan yang anda inginkan ke dalam kotak tempat letak kosong (dibuat dengan mengklik ikon +) atau di atas kotak Tambah baris, yang akan berubah menjadi kuning untuk menunjukkan ke mana medan akan pergi.
Tangkapan skrin Bentuk Gator - Antara muka seret dan lepas

Bangunan Bentuk Empat Langkah

Tangkapan skrin Bentuk Gator - Persediaan 4-Klik

Membina borang dalam Gator Forms adalah proses empat langkah – lima jika anda menghiraukan menekan butang Buat borang baru. Bahagian tab dalam pembangun membuat sejenis proses langkah demi langkah yang boleh anda ikuti mengikut urutan yang anda mahukan.

Ini adalah empat langkah:

  1. Menetapkan kedudukan borang anda
  2. Memilih dan menyusun bidang borang
  3. Memilih tema (jika anda mempunyai rancangan Pro)
  4. Mengkonfigurasi tetapan e-mel

Setelah anda menyediakannya, borang anda akan siap digunakan.

Penyesuaian Lurus

Tangkapan skrin Bentuk Gator - Penyesuai tema

Sekiranya anda memilih rancangan Pro, anda boleh menggunakan tema standard atau membuat tema agar sesuai dengan jenama anda menggunakan penyesuai tema. Dengan butang radio sederhana, medan teks, dan kotak pemilih warna, anda dapat menyesuaikan semuanya dari gambar latar bentuk anda hingga warna medan bentuk aktif, butang, dan pautan. Menggunakan penyesuai mudah, dengan semua yang dipaparkan pada satu halaman.

Borang Gator adalah salah satu pembentuk borang termudah yang telah saya gunakan, dan ini direka dengan pemikiran pemula. Mengikuti asasnya tidak ada ciri rumit yang harus anda pelajari cara menggunakannya, dan anda boleh membuat borang anda dalam beberapa minit.

Penyunting borang adalah intuitif, tetapi tidak ada lawatan berpandu atau petua alat untuk membantu anda sekiranya anda buntu. Walau bagaimanapun, anda boleh merujuk kepada dokumentasi bantuan yang akan memandu anda melalui langkah-langkah membina borang dalam talian pertama anda.

Sekiranya anda tahu menggunakan WordPress, anda tidak akan menghadapi masalah menggunakan Borang Gator. Bahkan menetapkan borang anda untuk dipaparkan di laman web anda adalah mudah, kerana anda bahkan tidak perlu menyalin dan menempelkan kod pendek ke halaman kenalan anda. Cukup pilih blok kandungan Gator Forms di editor untuk memaparkan borang anda di laman web anda.

Sekiranya anda menggunakan rancangan percuma, satu-satunya sokongan yang anda dapat adalah melalui forum komuniti (di mana anda mungkin atau tidak mendapat jawapan untuk soalan anda). Pada dasarnya, anda sendiri. Pengguna pro mendapat sokongan melalui sistem tiket, dan terdapat dua tahap sokongan, bergantung pada rancangan yang anda pilih.

Sokongan standard tersedia pada rancangan Peribadi, dan anda mendapat akses ke sokongan keutamaan pada rancangan Perniagaan dan Agensi. Perbezaan antara kedua tahap sokongan tidak jelas – tetapi wajar untuk menganggap bahawa sokongan keutamaan bermaksud soalan anda akan dijawab lebih cepat. Tidak ada sembang langsung atau sokongan telefon.
Gator Forms Pro mempunyai tiga rancangan harga – Peribadi, Perniagaan, dan Agensi, masing-masing sesuai untuk satu, lima, dan laman web tanpa had. Rancangan tahunan dengan harga berpatutan memberi anda akses ke ciri Pro, termasuk sokongan keutamaan pada rancangan Perniagaan dan Agensi, sebilangan besar jenis bidang, tema, dan pilihan muat naik fail.

Anda juga dapat mengakses kemas kini masa depan dengan rancangan Pro – tetapi sejujurnya, Borang Gator tidak sering dikemas kini (dan belum diuji dengan versi terbaru WordPress).

Pelan percuma adalah baik jika anda hanya ingin menambahkan borang hubungan asas ke laman web anda, tetapi bidangnya sangat terhad. Anda tidak boleh, misalnya, menggunakan bidang borang nombor telefon tanpa menaik taraf ke rancangan Pro. Plugin WordPress lain, seperti Borang Ninja, merangkumi lebih banyak rancangan percuma mereka daripada Gator Forms.

Menaik taraf ke rancangan Pro dengan Borang Gator adalah mudah – beli dari laman web Form Gator rasmi menggunakan butang pemalam, dan tambahkan kod pengaktifan anda dalam tetapan pemalam.

Bagaimanakah Borang Gator sesuai dengan pertandingan?

Borang Gator membolehkan anda membuat borang asas untuk laman web WordPress anda, tetapi ia mempunyai banyak batasan dan tidak memberi anda templat dan ciri yang ditawarkan oleh pemalam borang pembangun lain. Ia sangat sesuai untuk anda sekiranya anda mahukan sesuatu yang mudah untuk membuat borang hubungan di laman web anda.

Rancangan Pro dengan Borang Gator memberi anda lebih banyak bidang dan sokongan borang melalui tiket, tetapi ada plugin lain yang menawarkan nilai yang lebih baik, jadi menaik taraf ke rancangan Pro dengan Borang Gator bukanlah sesuatu yang saya cadangkan. Sekiranya anda masih mahu mencuba, Borang Gator menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector