Ulasan ThemeForest – Adakah Templat Bernilai Wang Anda? 2020

Sekiranya anda membaca ini, anda tahu memilih tema WordPress anda adalah masalah besar. Anda ingin mendapatkan sesuatu yang sesuai dengan penglihatan anda, yang akan membantu laman web anda menarik lalu lintas, dan yang paling penting, anda benar-benar menginginkannya berfungsi. ThemeForest menjadikannya sebagai jawapan untuk semua kebimbangan itu, tetapi adakah itu?


Untuk mengetahuinya, kita harus menjawab beberapa soalan penting: Seberapa mudah mencari tema yang tepat? Berapa harganya? Apa jenis sokongan yang anda dapat? Adakah tema-tema ini akan melambatkan laman web saya? Apakah kelemahan perkhidmatan ini? Dan yang paling penting, adakah ia mempunyai tema yang sesuai untuk anda?

Kami telah menyiasat yang terbaik WordPress pasaran tema dalam perniagaan untuk sementara waktu sekarang di sini di Laman Web Planet (lihat kami perbandingan antara lima teratas), dan dalam artikel ini, kami menyelami ThemeForest.

Tetapi Mengapa ThemeForest di Tempat Pertama?

# 1. Pelbagai tema besar yang tidak akan anda temui di tempat lain

ThemeForest membanggakan 11,000 tema WordPress premium – secara harfiah perpustakaan terbesar yang kita tahu. Kemungkinan besar anda akan menemui satu atau lebih tema yang anda gemari.

Sekiranya anda mencari laman web dengan sebilangan kecil tema fokus dan khusus, jangan cari di sini. Lihat pada Pergeseran Tema. Jika tidak … ya … 11,000 tema WordPress.

Oh, dan ThemeForest mempunyai tema untuk CMS lain juga (seperti Joomla, Drupal, Concrete5, dan ModX), dan malah mempunyai tema untuk pembangun laman web seperti Aliran Web dan Weebly.

# 2. Ciri komuniti yang mengagumkan

Untuk setiap tema, anda boleh menemui penilaian, ulasan pengguna, dan statistik berguna. Anda juga boleh melihat profil pencipta tema, portfolio, reputasi keseluruhan dan banyak lagi. Bukti sosial memainkan faktor besar dalam ThemeForest.

# 3. Tema yang sangat berpatutan

Sebilangan besar tema, bagaimanapun. Terdapat maklumat harga yang lebih spesifik di dalam artikel ini. Buat masa ini, katakan bahawa kebanyakan templat ThemeForest berharga untuk individu dan pemilik perniagaan kecil yang ingin membina laman web yang cantik dan cepat.

Betapa Mudahnya (atau Keras) Mencari Tema Sempurna Anda?

Ulasan ThemeForest - Kebenaran mengenai Marketplace 2020 ini-image1

Itulah banyak penapis. Sebilangan besar pilihan penapisan ini biasa dilakukan di pasar tema lain, tetapi satu ciri yang menonjol di ThemeForest adalah keupayaan untuk menyusun tema mengikut keserasiannya dengan plugin dan kerangka kerja yang popular.

Sekiranya penapis tidak mencukupi untuk anda, terdapat bar carian lama. Perlu diingat, ini agak meruncing: tidak ada pembetulan automatik, dan anda perlu mengetahui dengan tepat apa yang anda cari. Walaupun begitu, kata kunci dapat menghasilkan beberapa hasil yang tidak ada kaitan dengan carian. Pencarian biasa seperti “agensi” atau “portfolio” akan menghasilkan ribuan hasil.

Sekiranya anda mencari sesuatu yang sangat spesifik, seperti tema untuk pengumpul cap, akan menjadi lebih sukar – pilihan anda akan terhad. Dan sebenarnya tidak ada apa-apa untuk pengumpul setem (ya, saya periksa). Saya sangat kecewa dengan itu, dan saya juga tidak mengumpulkan setem.

Secara keseluruhan, mencari apa yang anda mahukan berpotensi memerlukan sedikit kerja. Ini bukan kekurangan dalam perkhidmatan, tetapi produk sampingan dari perpustakaan besar tema ThemeForest telah tersedia. Mencari sesuatu yang mungkin sesuai untuk anda agak mudah, tetapi mencari tema “sempurna” untuk anda adalah cerita yang berbeza, bergantung pada seberapa khusus anda.

Dan Seberapa Mudah (Atau Keras) Adakah Menggunakan Tema yang Anda Beli?

Itu bergantung sepenuhnya pada temanya. Maksud saya, pemasangan asas umumnya sama untuk tema apa pun: muat turun ke komputer anda, muat naik ke laman WordPress anda, dan kemudian aktifkan.

Beberapa tema yang lebih kompleks mungkin memerlukan anda mengikuti langkah penyediaan tambahan. ThemeForest tidak memerlukan pencipta tema untuk menyediakan perkhidmatan pemasangan atau penyesuaian dengan sokongan mereka, tetapi selagi anda mengetahui asas-asas cara memasang tema WordPress, anda.

Ulasan ThemeForest - Kebenaran mengenai Marketplace 2020 ini-image2

Semua tema yang mempunyai sokongan cukup banyak mengatakan ini

Untuk pilihan CMS yang lain, tentunya prosesnya berbeza. Bagi sesetengah orang, anda mungkin perlu memuat naik fail tema melalui klien FTP, atau di panel kawalan laman web hosting anda. Kemudahan penggunaan bergantung pada CMS mana yang anda gunakan.

Berapa banyak anda dapat menyesuaikan tema juga sangat bergantung pada tema. Sebilangan besar tema akan membolehkan anda mengubah elemen asas tertentu (seperti warna dan jenis huruf), dan kebanyakan mungkin akan menawarkan beberapa pilihan susun atur halaman juga. Beberapa tema praktikalnya adalah pembangun laman web atau sistem pengurusan kandungan untuk diri mereka sendiri.

Yang boleh saya katakan ialah anda harus membaca senarai ciri dengan teliti.

Tiada yang Sempurna – Apa yang Tangkap?

Tidak semua tema berfungsi

Lebih khusus lagi, tidak semua tema telah dikemas kini agar serasi dengan perubahan WordPress, dan tidak lagi semuanya mempunyai demo yang berfungsi. Kadang-kadang pembangun web tidak lagi berniaga, dan kadang-kadang mereka hanya bergerak. Periksa penilaian, dan periksa tarikh pada tema yang anda pertimbangkan untuk membeli.

Tidak semua tema mempunyai sokongan

Sokongan dapat menjadikan tema lebih mahal, pasti, tetapi selalu menyenangkan jika ada orang yang menjawab soalan dan membantu anda menyelesaikan masalah yang anda hadapi.

Laman web anda mungkin kelihatan serupa dengan yang lain

Ini adalah kekurangan dengan kebanyakan pasaran, terutamanya apabila anda membeli salah satu tema yang lebih popular. TemplateMonster, misalnya, menyelesaikannya dengan membiarkan anda melihat tema yang paling sedikit dibeli, dan membayar yuran tinggi untuk menjadi orang terakhir yang pernah membeli tema itu.

Klik di sini untuk membaca ulasan TemplateMonster mendalam kami.

ThemeForest tidak ada cara untuk menjamin bahawa orang lain tidak akan membeli tema yang sama, dan membuat laman web yang sangat mirip dengan anda … tidak kecuali anda banyak menyesuaikannya.

Beberapa tema berjalan perlahan

Ini kebanyakannya kerana mereka dipenuhi dengan lebih banyak pilihan dan ciri tambahan daripada orang yang betul tahu apa yang harus dilakukan. Lebihan kod ini dapat menjadikannya lebih lama untuk membuat perubahan pada laman web anda dan lebih buruk lagi, menjadikannya lebih lama untuk dimuat untuk pengguna. Tentu saja ini bukan setiap tema, tetapi “code bloat” adalah masalah pasti dengan beberapa tema.

Anda dapat mengatasi beberapa masalah ini dengan pemalam yang memberikan pengoptimuman kelajuan seperti caching fail (menyimpan beberapa fail laman web anda di komputer setiap pengguna), Pemampatan Gzip (menjadikan fail laman web lebih kecil), dan automatik pengurangan kod (mengambil ruang yang tidak perlu dari kod). Walau bagaimanapun, pilihan ini mempunyai had dan jauh lebih berkesan apabila digunakan dengan kod yang ditulis dengan baik.

Ini adalah masalah lain yang tidak unik untuk ThemeForest, tetapi ada di sana.

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut mengenai cara mempercepat laman web WordPress anda.

Tema yang kompleks mempunyai keluk pembelajaran

Sekali lagi, tidak unik untuk ThemeForest, tetapi di sini kita: Tema yang lebih kompleks dan “pelbagai guna” adalah, semakin banyak anda perlu menyesuaikan dan mengatur sendiri. Yang paling rumit menggunakan banyak “kod pendek”, dan, jika anda bernasib baik, mempunyai dokumentasi yang menyaingi WordPress itu sendiri.

Oleh kerana ThemeForest tidak menawarkan perkhidmatan penyesuaian, itu banyak yang perlu dilakukan.

Berapa Banyak Yang Perlu Anda Bayar?

Baiklah, sekarang ini topik yang menarik. Sebilangan besar tema WordPress (8.000+) berada dalam lingkungan $ 40 USD hingga $ 60 USD. Yang paling mahal yang saya dapati pada masa penulisan ini ialah $ 10,000 USD (tema WordPress yang paling mahal ialah $ 1,022 USD), dan tema yang paling murah adalah 5 $ USD (tema WordPress yang paling murah adalah $ 13 USD).

Ulasan ThemeForest - Kebenaran mengenai Marketplace 2020 ini-image3

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa ada sesuatu untuk hampir setiap belanjawan, tetapi kebanyakannya cukup berpatutan.

Dan kemudian … uhhh … jika anda mengira fail JPA tulen? Terdapat satu untuk $ 10,000,001 USD, yang telah terjual lapan kali. Adakah itu benar-benar berlaku? Saya beranggapan bahawa pembeli mendapat kod diskaun besar-besaran, atau jumlahnya tidak selalu boleh dipercayai.

Ulasan ThemeForest - Kebenaran mengenai Marketplace 2020 ini-image4

Sekiranya anda ingin mendapatkan tema anda dengan harga yang lebih rendah, Google adalah rakan anda. Pencarian untuk “kupon ThemeForest” akan muncul beberapa pilihan yang berbeza untuk mendapatkan diskaun.

Cara Mencari Tema Percuma di ThemeForest

Pencarian untuk “tema percuma ThemeForest” akan membawa anda ke, baik … tema ThemeForest percuma. Anda juga boleh menyemak laman web ThemeForest itu sendiri. Tema percuma sangat senang dilewatkan jika anda tidak tahu di mana mencarinya, tetapi ia ada di sana!

Pertama, pergi ke mana-mana halaman yang berwarna merah pada tangkapan skrin di bawah:

Ulasan ThemeForest - Kebenaran mengenai Marketplace 2020 ini-image5
Anda mungkin berfikir untuk pergi ke “Tema Web & Halaman Templat, tetapi anda sebenarnya tidak akan menemui tema percuma di sana.

Kemudian, tatal ke bawah ke bahagian bawah halaman tersebut. Anda akan melihat pautan ke “Tema WordPress Percuma”:

Ulasan ThemeForest - Kebenaran mengenai Marketplace 2020 ini-image6

Tema yang percuma adalah sesuatu yang nampaknya sering berubah, jadi periksa sekali sebulan atau lebih. Anda juga boleh mengikuti @EnvatoMarket di Twitter untuk mengikuti penjualan, diskaun dan sebagainya.

Terakhir, ketika membincangkan kosnya, ada dasar pembayaran balik ThemeForest yang perlu dipertimbangkan. Berita baiknya ialah ada satu! Dan cukup baik, merangkumi perkara-perkara seperti iklan palsu, kekurangan keselamatan dalam produk, tidak mendapat sokongan yang dijanjikan dan banyak lagi. Perlu diingat bahawa mengubah fikiran setelah memuat turun tema tidak dilindungi.

Bagaimana dengan Pasar Tema Lain?

Bagaimana tema ThemeForest WordPress dibandingkan dengan penawaran dari pasar lain, seperti TemplateMonster?

Baiklah, TemplatMonster menjual tema besar (dan semacam kompleks) untuk perniagaan, dan biasanya dengan harga yang mencerminkan asas pelanggan yang dimaksudkan. Di mana TemplateMonster unggul berada dalam perkhidmatan sokongan dan tambahan yang berterusan. Bayar sedikit tambahan, dan anda tidak perlu mengangkat jari untuk memasang atau menyesuaikan apa pun. Ia mahal tetapi boleh bernilai untuk menjimatkan masa.

Berikut adalah carta perbandingan pantas antara Hutan Tema, TemplatMonster, dan Pergeseran Tema (demi kelengkapan):

Berfokus pada Julat harga Saiz Perpustakaan
Hutan Tema Kuantiti dan pelbagai $ 5- $ 10,000 USD; tetapi kebanyakannya berada dalam lingkungan $ 40- $ 60 USD Lebih 11,700
TemplatMonster Sokongan berterusan $ 10- $ 150 USD Lebih 2,100
Pergeseran Tema Kes penggunaan yang sangat spesifik $ 39 USD 4

Lihat artikel kami mengenai pasaran tema WordPress teratas untuk perbandingan yang lebih terperinci.

Sekiranya Anda Berbelanja di ThemeForest?

Atau lebih tepat, sesuai untuk anda? Ia sangat baik.

Saya mengesyorkan ThemeForest jika anda memerlukan tema yang agak murah tetapi baik, dan jika anda selesa memasang tema WordPress sendiri. Saya mengesyorkannya jika anda mempunyai masa untuk meneliti pembelian, mengkonfigurasinya, dan lebih kurang membuat banyak laman web anda sendiri. Secara keseluruhan, tahap kecekapan tertentu dengan reka bentuk web dianggap semasa anda membeli-belah di sini.

Sekiranya anda baik-baik saja, ketahui apa yang anda lakukan, atau mempunyai masa dan tenaga untuk belajar, maka lakukanlah!

Pastikan anda membaca ulasan, periksa masa lalu penjual, dan pasti melihat demo langsung sebelum anda mencapai dompet anda. Komuniti ThemeForest adalah salah satu faedah terkuatnya, jadi gunakanlah untuk keuntungan anda.

Selamat memburu tema!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector