StoreYa Mengeluarkan Kempen eCommerce – Inilah Caranya

StoreYa pertama kali memasuki pasar dengan aplikasi Facebook eCommerce, aplikasi unggulan yang membolehkan peruncit dalam talian memaparkan dan menjual produk dari Facebook. Enam setengah tahun kemudian, mereka mempunyai rangkaian aplikasi pemasaran dan pengiklanan yang mengagumkan yang membantu lebih daripada 200,000 PKS meningkatkan penjualan, petunjuk dan ikutan sosial. Dalam temu ramah ini, KedaiYa COO Eyal Reich menerangkan cabaran yang dihadapi oleh SMB eCommerce dan memberikan beberapa petua penukaran berharga untuk semua usahawan digital di luar sana.


Sila jelaskan latar belakang peribadi dan syarikat anda

Saya adalah pengasas bersama dan Ketua Operasi di StoreYa. Sebelum menubuhkan syarikat itu, saya bekerja sebagai pengurus projek di sebuah syarikat yang pakar dalam reka bentuk dan pembangunan laman web dan aplikasi mudah alih.

Saya Menguruskan projek berskala besar untuk pelanggan seperti National Geographic, MTV, 888, Twitter, dan banyak lagi. Di sinilah saya mendapat pengalaman dalam membuat perniagaan dalam talian.

Saya menghabiskan 4 tahun untuk melakukannya, dan 2 tahun lagi sebagai peruncit dalam talian. Saya menjual produk Holyland untuk pasaran penginjil konservatif di AS. Mengenai projek ini, saya mempunyai kira-kira 20 blogger yang menulis kandungan mengenai agama Kristian dan Yesus. Saya mengembangkan sebuah kedai Shopify, sebuah kedai eBay, dan menjual banyak barang di Amazon sehingga saya mencapai perniagaan 7 angka. Pada masa yang sama, saya menguruskan komuniti Facebook yang mempunyai banyak kandungan yang dikongsi di dalamnya, tetapi saya tidak menjana wang, jadi saya mula berfikir, bagaimana saya boleh mengewangkan Facebook?

Bersama rakan kongsi saya yang akan datang, kami mula mengembangkan Aplikasi kedai Facebook yang memaparkan produk di halaman peminat Facebook anda, dan saya adalah babi ginny �� Saya melihat ROI positif dan memutuskan untuk meninggalkan perniagaan lain supaya saya dapat memberi tumpuan kepada mengembangkannya lagi. Begitulah lahirnya produk pertama StoreYa.

Selepas itu, kami terus mengembangkan lebih banyak aplikasi pemasaran dan iklan yang meningkatkan kadar penukaran dan penjualan.

Hari ini, StoreYa berumur 6.5 tahun dan mempunyai pelbagai aplikasi yang ditawarkannya kepada lebih dari 200,000 pelanggan di AS, EU dan seluruh dunia. Kami menyokong lebih daripada 30 platform e-dagang, termasuk semua nama besar seperti Shopify, Magento, Woocommerce, dan Opencart, untuk menamakan beberapa.

Kami mengembangkan promosi di lokasi, pop-up kupon, dan program rujukan, tetapi mengenal pasti bahawa cabaran terbesar bagi SMB adalah mendapatkan lalu lintas yang disasarkan. Oleh itu, kami melancarkan penggalak lalu lintas yang membantu pelanggan mengatur, mengurus dan mengoptimumkan kempen iklan Google yang kami kendalikan atas nama mereka. Kami menggunakan keseluruhan alat perniagaan yang ditawarkan oleh Google dengan cara yang mudah yang boleh dihubungkan oleh mana-mana pelanggan. Yang perlu mereka buat hanyalah mengisi borang dan marilah kita melakukan semua tugas berat untuk mereka.

Mereka dapat melihat lalu lintas, pesanan, dan penjualan yang kami hasilkan untuk mereka dengan masuk ke akaun StoreYa, Google Analytics atau melalui laporan e-mel mingguan.

Kami mempunyai 3 rancangan untuk dipilih. Anda boleh memulakan dengan pelan minimum dan menaik taraf setelah anda melihat ROAS positif.
Penguat lalu lintas telah menjadi penukar permainan bagi kami kerana pelanggan kami mendapat lebih banyak perniagaan daripada itu. Untuk melipatgandakan kejayaan kami, kami berusaha mengiklankan pelanggan kami di Facebook dan Instagram sehingga kami dapat menyediakan penyelesaian iklan untuk pelanggan kami.

Apakah cabaran yang dihadapi oleh peruncit dalam talian hari ini, dan bagaimana StoreYa membantu?

Amazon, pemain terbesar di pasaran, yang juga merupakan laman web paling dipercayai dalam talian dengan katalog produk terbesar dan pilihan penghantaran terbaik, adalah salah satu syarikat gergasi yang mencabar SMB hari ini. Gabungan ukuran dan reputasi menjadikan SMB sangat sukar untuk bersaing.

Mencari produk yang sesuai untuk dijual juga boleh mencabar. Platform eCommerce seperti Shopify menjadikannya sangat mudah untuk mengimport beribu-ribu produk ke kedai anda, jadi sesiapa sahaja boleh melancarkan kedai dalam talian hari ini, tetapi untuk melakukannya dengan cara yang bijak dan membina jenama sebenar di sekitarnya, anda perlu memilih produk yang betul.

Mencari khalayak yang tepat di saluran media yang betul, dan mendorong mereka ke kedai anda dengan anggaran iklan yang masuk akal akan menjadikan anda (penjual dalam talian) dengan ROI yang positif.

Dengan kadar penukaran antara 1% hingga 3%, penjual dalam talian mesti melakukan banyak usaha untuk menghasilkan petunjuk untuk mendapatkan hasil maksimal dari pemasaran mereka.

Pembeli dalam talian mengubah cara mereka berbelanja hari ini. Mereka menggunakan laman web seperti Amazon untuk mencari produk dan bukan hanya Google. Mereka meminta cadangan di Media Sosial dan menggunakan telefon bimbit mereka untuk membaca ulasan produk semasa mereka berada di dalam kedai. Mereka membayar untuk pembelian menggunakan semua jenis kaedah pembayaran yang belum pernah mereka gunakan sebelumnya.

Penjual dalam talian dapat menghadapi cabaran pertumbuhan jadi sangat penting untuk memilih rakan teknologi yang tepat yang akan menambah nilai dan membawa perniagaan anda ke tahap seterusnya.

Dengan Penguat Lalu Lintas StoreYa, kami memberikan pilihan kepada pelanggan kami untuk terus fokus pada produk mereka, terus melakukan apa yang mereka sukai dan biarkan kami mendorong lalu lintas yang disasarkan menggunakan iklan Google, Facebook, dan Instagram.

Kesungguhan kami adalah membantu pemilik perniagaan kecil untuk meletakkan makanan di atas meja dan tidak membantu seorang CEO syarikat untung 500 untuk membeli Ferrari ke-3.

StoreYa Traffic Booster_Dashboard

Apakah cadangan utama anda untuk meningkatkan penukaran?

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan yang semuanya lebih mudah diucapkan daripada dilakukan. Pertama dan terpenting, anda perlu memberi tumpuan kepada niche. Jangan buka kedai umum yang menjual pelbagai produk dari pelbagai kategori. Bina jenama dan mulakan promosi produk terlaris anda dengan promosi. Cubalah bersikap komunikatif, kerana itulah nilai SMB berbanding raksasa seperti Amazon. Anda mendapat pilihan untuk menjadi peribadi dengan khalayak sasaran anda. Tambahkan widget sembang seperti messenger atau WhatsApp di laman web anda. Cuba berikan sokongan terbaik, dan berikan nasihat yang tepat kepada pelanggan anda pada waktu yang tepat. Anda boleh meningkatkan penjualan sekurang-kurangnya 20% hanya dengan memberikan sokongan yang tepat pada waktu yang tepat.

Cuba berikan pengalaman membeli-belah yang terbaik dengan sekerap mungkin klik, dari halaman utama hingga produk hingga habis.
Jangan memaksa pengguna untuk membuka akaun, dan meminimumkan bidang pembayaran sebanyak mungkin. Gunakan lencana amanah biasa dengan menyatakan “pembayaran selamat menjelang XXX”. Anda perlu menunjukkan bahawa laman web anda selamat, dan pembayaran atau maklumat peribadi selamat. Buat mereka berasa selesa untuk menyelesaikan proses pembayaran secepat mungkin.
Melakukan semua itu akan meningkatkan penukaran dan menurunkan kadar pentalan.

Kami juga melihat bahawa untuk meningkatkan penukaran, anda perlu menawarkan promosi dengan sepanduk, pop timbul, dan elemen menarik lainnya. Terlepas dari bagaimana anda melakukannya, itu benar-benar mustahak. Anda bersaing dengan pemain yang lebih besar dan mereka memberikan promosi. Anda tidak perlu memberikan potongan besar. Tawaran potongan 50% boleh terdengar mencurigakan dan berbau seperti penipuan. Berikan promosi yang nyata untuk pelanggan anda. Menurut kajian kes yang kami lakukan di AS, mengesan tingkah laku 30 juta orang, titik manis untuk promosi dalam talian adalah antara 10-15% diskaun. Oleh itu, menawarkan potongan adalah penting, tetapi jangan keterlaluan.

Perkara lain yang penting adalah membuat penerangan produk yang hebat. Sebilangan besar orang cenderung untuk tidak menumpukan perhatian pada penerangan produk tetapi ia adalah suatu keharusan.

Sebilangan besar pelanggan masih memilih membeli-belah di luar talian, kerana mereka dapat memeriksa produk dengan teliti. Anda harus dapat menyerupai pengalaman itu dengan membuat keterangan produk anda dengan terperinci dan mungkin. Sekiranya anda memberikan 2 baris pada setiap produk, kadar pentalan anda akan tinggi kerana anda tidak memberikan maklumat yang mencukupi atau anda tidak mempunyai nada pertuturan yang betul. Anda harus berusaha untuk mengetahui bahasa apa yang sesuai untuk khalayak anda mengikut geografi dan demografi. Humor boleh menjadi sangat berguna jika sesuai dengan jenama lingo. Pada asasnya anda ingin membuat promosi penjualan yang sesuai untuk khalayak sasaran khusus anda.

Teknologi mana yang paling menarik bagi anda hari ini, dan mengapa?

Tidak ada keraguan bahawa AI adalah perkara besar seterusnya dalam eCommerce dan secara umum, dan kami melihatnya dengan penyelesaian kami.
Kami pada dasarnya mengambil banyak pilihan daripada agensi tradisional dengan cara mereka beriklan. StoreYa membina sistem AI yang akan mengatur kempen anda dan mengoptimumkan iklan anda dalam masa nyata, 24/7. Tidak masalah jika anda mempunyai pengurus kempen yang berdedikasi atau sepuluh daripadanya, mereka tidak akan melakukannya dengan lebih baik daripada sistem AI.

Saya juga melihat potensi besar dalam niche seperti realiti maya, yang masih membuat langkah pertama dalam eCommerce. Saya dapat mengatakan tanpa keraguan bahawa realiti maya akan bertambah besar seiring dengan berjalannya waktu. Kita semua mahukan pengalaman membeli-belah yang baik yang memberi pelanggan rasa dan nuansa produk, dan membuat kesimpulan dalam jumlah klik sebanyak mungkin. Kami mahu pelanggan merasa yakin dengan pembelian mereka dan melakukannya secepat mungkin, dari halaman utama hingga pembayaran.

Perkara lain yang sangat saya percayai ialah alat carian suara seperti Alexa. Pada tahun-tahun yang akan datang, carian suara akan menjadi lebih besar, dan pemilik perniagaan kecil perlu mempersiapkan diri untuk melakukan revolusi di mana orang akan berhenti menaip pertanyaan carian dan mula bertanya pada peranti mereka. Soalan seperti “Ingin membeli iPhone baru” akan mengeluarkan cadangan berdasarkan beberapa parameter. Agar diperhatikan, penjual perlu mempersiapkan diri dengan kemahiran, alat, dan iklan yang tepat. Ini akan menjadi cabaran bagi penjual dalam talian, tetapi apabila ia bermula, banyak perkara menarik akan menjadi kenyataan.

Adakah perkara lain yang ingin anda sampaikan kepada pembaca kami?

Sekiranya anda membaca ini dan menjual secara dalam talian, anda adalah sebahagian masa depan. Saya sangat optimis tentang masa depan, tetapi ada banyak cabaran yang akan datang. Fokus pada jenama anda, tunjukkan suara unik anda dan berikan nilai tambah untuk bersaing dengan pemain besar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector