Pelan Harga WooCommerce & Kos Tersembunyi pada tahun 2018

Sekiranya anda menjual produk atau perkhidmatan, mungkin aspek yang paling penting dalam laman web anda adalah kedai dalam talian. Anda boleh mempunyai mesej jenama yang paling sahih, berkaitan dan grafik yang paling mengagumkan, tetapi tidak ada yang penting jika anda tidak dapat menukar peminat kepada pelanggan. Semua pemilik perniagaan memerlukan penyelesaian e-dagang yang boleh dipercayai untuk membantu mereka menarik dan mengekalkan asas pelanggan.


WooCommerce adalah WordPress platform e-dagang. Ini adalah penyelesaian yang dipercayai dan boleh dipercayai yang boleh dipasang secara percuma. Tetapi sebelum memulakan, penting untuk memahami bahawa ada kos yang diperlukan untuk membina kedai dalam talian yang berjaya. Beberapa aspek perkhidmatan adalah percuma, tetapi jika anda merancang untuk melancarkan laman web baru, anda perlu mengambil kira kos lain untuk menjalankan perniagaan anda, terutamanya jika anda ingin bersaing dengan budak lelaki besar.

Perkara Percuma Tentang WooCommerce?

WooCommerce adalah perisian sumber terbuka yang serasi dengan WordPress, jadi ia mempunyai banyak ciri yang tidak hanya percuma, tetapi juga disesuaikan.

Sekiranya anda hanya menukar hos kedai dalam talian anda, anda tidak perlu risau tentang hosting laman web dan yuran nama domain. Anda semestinya menggunakan rancangan Perniagaan WordPress yang serasi dengan pemalam, jadi tidak ada kos lain untuk memulakannya.

Seperti WordPress, WooCommerce mempunyai tema percuma. Tema utamanya adalah Kedai kedai, yang percuma dipasang. Ia dilengkapi dengan asas-asas yang diperlukan untuk menjalankan kedai dalam talian, seperti jadual harga, pilihan paparan yang dapat disesuaikan, dan pengoptimuman enjin carian terbina dalam (SEO). Ia juga dilengkapi dengan ciri kebolehaksesan untuk menjadikan belanja dengan syarikat anda sebagai pengalaman yang selesa untuk semua pelanggan.  

Kedai juga membolehkan pengguna membuat kod pemalam dan peluasan mereka sendiri, jadi jika anda atau seseorang dalam pasukan anda dapat membuat kod, itu mungkin kaedah yang baik untuk menjimatkan wang.

kedai woocommerce

Kedai sambungan WooCommerce rasmi mempunyai 200+ peluasan untuk dipilih, dan banyak daripadanya percuma untuk digunakan. Terdapat peluasan percuma untuk migrasi data, pilihan pembayaran, penyesuaian susun atur, kupon, penyatuan tinjauan, integrasi PayPal, dan banyak lagi.

Mustahil untuk memberitahu anda semua yang boleh anda lakukan di WooCommerce secara percuma, kerana ia adalah sumber terbuka. Tetapi jika anda tahu apa yang anda perlukan dan mengambil sedikit masa untuk mencari, anda akan menemui sambungan yang akan membantu anda membuat kedai dalam talian yang boleh dipercayai dan beroperasi.

Sambungan WooCommerce Penting

Terdapat banyak lagi kedai dalam talian daripada hanya laman web dan produk. Banyak ciri – seperti pilihan penyesuaian produk, pemulihan automatik troli, integrasi penghantaran, dan gerbang pembayaran – boleh dibina atau dijadikan sebagai pelanjutan platform. Walaupun anda pasti tidak memerlukan semua peluasan WooCommerce untuk menjalankan kedai yang berjaya, terdapat beberapa keperluan yang tidak boleh anda lalui.

Setelah anda mewujudkan komponen paling asas di kedai dalam talian anda, pertimbangkan sambungan penting yang akan meningkatkan pengalaman pelanggan anda. Sudah tentu, yang anda pilih bergantung pada belanjawan anda, tetapi berikut adalah beberapa peluasan yang menurut saya mustahak.

Sambungan WooCommerce

Sambungan Percuma

 • Stesen Kapal: Isi dan hantar pesanan dengan mudah (percubaan percuma 30 hari)
 • Penghantaran Mudah: Cetak label dengan mudah dan berikan potongan harga potongan (pelan premium ditawarkan)
 • PayPal: Beri pelanggan pilihan cara pembayaran
 • Jalur: Benarkan kedai anda menerima pelbagai kaedah pembayaran
 • Mailchimp: Buat rancangan pemasaran dengan peluasan automasi pemasaran yang popular ini (rancangan premium ditawarkan)
 • Jetpack: Lindungi kedai anda dari penggodam (rancangan premium ditawarkan)
 • Analitis Google: Jejaki data kedai anda dengan laporan analisis

Sambungan Premium

Untuk meningkatkan fungsi kedai dalam talian anda dan meningkatkan keseluruhan pengalaman membeli-belah pelanggan anda, pertimbangkan untuk melabur dalam peluasan premium. Berikut adalah beberapa yang paling popular, dan permulaannya pada masa ini di bawah $ 100:

 • Mengikuti: Jaga kedai anda agar tetap diingat orang dengan menghubungi mereka secara automatik setelah membeli
 • Log Masuk Sosial WooCommerce: Buat pembayaran lancar bagi pelanggan dengan membenarkan mereka log masuk dengan akaun sosial mereka
 • Pencarian Produk WooCommerce: Benarkan pelanggan mencari dengan mudah apa yang mereka cari
 • Tambah Troli: Galakkan pembelian dorongan dan tingkatkan kelebihan anda
 • Kupon Pintar: Buat kupon kedai, sijil hadiah, peluang kredit kedai, dan banyak lagi
 • WooCommerce CheckOut Tambahan: Serlahkan ciri dan produk semasa pembayaran untuk menarik minat pelanggan
 • Jenama WooCommerce: Buat senarai untuk produk mengikut jenama dan banyak lagi

Terdapat juga beberapa sambungan premium untuk jenis kedai tertentu yang harganya jauh lebih tinggi daripada kebanyakan sambungan premium di atas:

 • Langganan WooCommerce: Sediakan produk dengan pembayaran berulang
 • Keahlian WooCommerce: Hadkan produk kepada ahli tertentu
 • Tempahan WooCommerce: Benarkan pelanggan membuat janji atau membuat tempahan
 • Tiket WooCommerce: Jual tiket untuk acara sebenar atau digital

Membuat Belanjawan Kedai Dalam Talian

Pada akhirnya, hanya anda yang boleh membina kedai dalam talian yang sempurna untuk syarikat anda. Terserah anda untuk menentukan anggaran dan memilih sambungan penting anda dan tambahan yang ingin anda laburkan untuk membawa kedai anda ke tahap seterusnya.

Untuk membuat keputusan yang bijak mengenai kedai anda, anda memerlukan anggaran. Berikut adalah beberapa petua untuk membuatnya:

 • Ketahui mengenai semua pelanjutan yang anda minati sebelum membuat keputusan.
 • Pilih Nombor. Pertimbangkan semua perbelanjaan anda dan tentukan jumlah keseluruhan untuk dibelanjakan di kedai dalam talian anda.
 • Pecahkan semua peluasan yang anda mahukan ke dalam kategori, dan urutkan setiap kategori dan peluasan mengikut kepentingan.
 • Pegang Garis Bawah Anda. Sekiranya anda membiarkan anggaran anda habis sedikit, anda mungkin terus mencari alasan untuk berulang-ulang kali. Perlu diingat bahawa kedai dengan terlalu banyak ciri akan membanjiri pelanggan.

WooCommerce Bottom Line Tidak Pasti $ 0.00

Salah satu cara utama anda akhirnya membayar untuk kedai WooCommerce anda adalah ketika memperluasnya dengan ciri premium. Nasib baik, WooCommerce memang menyediakan banyak sambungan percuma untuk membantu anda mendapatkan kaki. Namun, jika anda memandang serius usaha e-dagang, anda pasti akan mengeluarkan wang untuk membina kedai dalam talian WooCommerce anda. Tidak ada jalan penyelesaiannya.

Oleh kerana WooCommerce adalah pemalam untuk WordPress, banyak kos tambahan anda akan bergantung pada Harga WordPress.com dan peringatannya. Jangan ragu untuk mengetahui lebih lanjut mengenai WordPress dengan membaca ulasan pakar WordPress kami atau melayari halaman harga mereka.

Pertama, anda memerlukan Rancangan Perniagaan WordPress untuk memasang plugin WooCommerce. Ini sudah memberi anda julat harga yang sama dengan rancangan e-dagang pembangun laman web lain, seperti rancangan VIP Wix dan rancangan Perniagaan Weebly. Dan, ia lebih mahal daripada beberapa rancangan e-dagang Site123 .

Kedua, anda mungkin mahu pasang tema premium untuk menjadikan kedai anda lebih unik dan memberikannya faktor “wow”. Sekali lagi, anda membayar untuk apa yang anda dapat – kemungkinannya, semakin mahal temanya, semakin menarik dan menarik. Bahkan di antara templat WordPress.com premium, ada sedikit pilihan yang sesuai dengan jumlahnya.

Ini bermaksud bahawa anda mungkin ingin membeli templat pihak ketiga atau templat WooCommerce’s Storefront. Hanya dua templat etalase percuma yang tidak memberangsangkan. Maksudnya anda perlu membayar hampir $ 40 untuk tema Premium Storefront, atau membayar antara $ 50 hingga $ 200 untuk tema pihak ketiga premium seperti Divi yang serasi dengan plugin WooCommerce.

Ketiga, anda perlu mempertimbangkannya sambungan. Saya sudah mengetengahkan sambungan WooCommerce yang paling penting dan yang percuma atau premium. Untuk menjadi hampir dengan kedai e-dagang yang lengkap yang dihoskan di platform seperti Shopify dan BigCommerce, anda perlu melabur dalam hampir setiap peluasan yang disebutkan di bawah “premium.” Hampir semua harga hanya untuk satu tahun. Itu bermakna anda boleh mungkin membayar antara $ 400 hingga $ 500 setahun hanya untuk peluasan (dan mungkin lebih baik jika anda memerlukan lesen untuk beberapa laman web).

Dan jika anda memerlukan salah satu sambungan kedai khusus, maka bersiaplah untuk menambah $ 100 hingga $ 200 lagi…

Walaupun tidak begitu jauh, ini hampir menjadikan anda berada dalam jangkauan harga Shopify atau BigCommerce. Walau bagaimanapun, platform ini adalah dua syarikat gergasi industri, dan jika anda telah membeli peluasan yang mencukupi untuk menyaingi mereka, maka ia mungkin bernilai.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai WooCommerce, baca ulasan pakar kami atau lawati laman web mereka .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector