MobileMoxie Menangani Cabaran Unik SEO untuk Laman Web Mudah Alih

Walaupun pakar SEO menumpukan perhatian pada peningkatan peringkat carian laman web, sedikit perhatian diberikan kepada faktor-faktor yang mempengaruhi kedudukan laman web yang sama pada peranti mudah alih. Skrin yang lebih kecil, rangkaian yang lebih perlahan, kesambungan sekejap, dan lokasi pengguna hanyalah beberapa faktor unik yang perlu dipertimbangkan ketika membuat SEO untuk laman web mudah alih dan memastikan mereka dapat bersaing dengan kehidupan sehari-hari orang dalam perjalanan. Ketua Pegawai Eksekutif MobileMoxie, Cindy Krum, bertujuan untuk memastikan tidak ada yang terlepas.


Temu ramah ini pada mulanya diterbitkan pada 17 Disember 2018.

Tolong beritahu saya sedikit mengenai latar belakang anda sebelum mengasaskan MobileMoxie.

Sebelum memulakan MobileMoxie, saya merancang dan membina laman web sederhana dan bekerja sebagai SEO di sebuah agensi kecil di Denver.

Bagaimana anda pergi dari merancang laman web sederhana ke hujung internet yang lebih teknikal?

Laman web yang saya bina adalah HTML dan JavaScript asas. Pada mulanya, saya mempunyai beberapa orang yang membantu dan mengajar saya, tetapi kemudian saya mengambil inisiatif untuk membaca dan meneliti sehingga saya memahami inti dan cara bagaimana laman web berfungsi dan bagaimana semuanya sesuai. Banyak yang kami lakukan sebagai SEO adalah memberi tumpuan kepada nuansa teknikal yang menjadikan laman berfungsi lebih baik dan lebih cekap. Sebilangan besar pembangun yang kami bekerjasama benar-benar tersekat dengan kerumitan dan keperluan laman web sehingga mereka sangat senang untuk berjaya! Tetapi mereka lupa bahawa untuk memastikan kedudukan tinggi, laman web ini juga mesti cepat dan mudah dijelajahi – dan strategi untuk mencapai tujuan tersebut banyak berubah. Kami menolong mereka mengikuti masalah pengekodan yang boleh memberi kesan negatif pada kedudukan carian mereka.

Mengapa anda membuat MobileMoxie, dan apa yang perlu dipenuhi?

SEO mudah alih semakin penting, namun, tidak ada yang berdedikasi untuk membantu syarikat mencapai kejayaan SEO mudah alih. Semua orang nampaknya fokus pada SEO desktop yang berbeza kerana beberapa sebab, jadi saya memutuskan untuk mengatasi keperluan tersebut.

Hari ini kita benar-benar meraikan ulang tahun 10 tahun kita, dan kita sangat bangga dengan itu!

Apakah cabaran pemasaran yang unik untuk laman web apabila dilihat pada peranti mudah alih berbanding dengan desktop?

Skrin yang lebih kecil, rangkaian yang lebih perlahan, penyambungan sekejap – semuanya bermaksud laman web perlu bekerja lebih keras semasa memuatkan lebih cepat dan lebih cekap dalam menyampaikan mesej mereka sambil meminimumkan interaksi pengguna. Laman web mudah alih mesti dapat bersaing dengan kehidupan sehari-hari ketika orang dalam perjalanan.

Dari perspektif Google, mereka mencari perkara yang berbeza dalam kod untuk menunjukkan sama ada laman web menjadi medan laman web mudah alih yang baik dan perkara tersebut juga akan mempengaruhi kedudukan laman web..

Adakah alat MobileMoxie ditujukan untuk profesional web atau pemilik laman web individu?

Kami mempunyai beberapa pakej yang berbeza untuk memenuhi keperluan agensi yang mengendalikan banyak pelanggan dengan SEO mudah alih dan juga untuk pasukan SEO dalaman, penasihat SEO luaran dan perunding SEO bebas.

Kami juga mempunyai API yang membolehkan alat kami disatukan dan berfungsi dalam sistem lain seperti papan pemuka proprietari dan sistem CMS.

Mari kita bincangkan tentang alat MobileMoxie. Apakah ujian SERP?

Ujian SERP membolehkan anda menguji kata kunci dalam bahasa apa pun di telefon bimbit seolah-olah anda berdiri di mana sahaja di dunia. Salah satu perbezaan terbesar dalam SEO mudah alih adalah pentingnya lokasi dan bagaimana lokasi pengguna dapat mengubah kedudukan laman web mana dan situs mana yang tidak.

Oleh kerana Google berusaha keras untuk melokalkan hasil carian pada peranti mudah alih, masalah dengan banyak alat SEO yang ada adalah mereka tidak menunjukkan hasil yang dilokalkan, mereka menunjukkan hasil berdasarkan di mana pun mereka memiliki alamat IP. Oleh itu, jika anda menggunakan alat tersebut, anda mungkin menganggap anda berada di posisi tertentu, tetapi sebenarnya, ia boleh berubah sedikit bergantung pada lokasi pengguna ketika mencari.

Kelebihan alat kami ialah dapat menjalankan ujian anda, misalnya, seolah-olah anda berdiri di alamat tertentu di Tokyo dan ingin mencari pizza atau di alamat itu di Tokyo dan ingin mencari pizza dalam bahasa Jepun. Anda dapat memilih hingga dua telepon sekaligus dari banyak yang kami sokong dan melihat bagaimana hasil carian itu mungkin berbeza dari telefon ke telefon. Dengan ujian SERP kami, anda mendapat hasil carian langsung yang sama seperti yang anda mahukan sekiranya anda berdiri di sana di Tokyo.

Untuk menentukan lokasi anda, Google menggunakan bukan sahaja alamat IP telefon anda tetapi gabungan isyarat lokasi yang biasanya lebih berkaitan dengan koordinat GPS. Walaupun anda melakukan carian desktop, Google memperoleh koordinat GPS anda dari telefon anda.

Dengan SERP, Anda bukan sahaja dapat menguji satu kata kunci pada satu waktu pada satu lokasi pada satu waktu, tetapi juga dapat menguji satu kata kunci di hingga seratus lokasi yang berbeda sekaligus dengan memuat naik alamat tersebut sebagai spreadsheet. Oleh itu, katakan anda adalah rangkaian seperti Macy’s atau California Pizza Kitchen dan anda ingin melihat bagaimana kedudukan anda dalam carian kata kunci yang sangat penting seolah-olah anda berdiri tepat di luar semua kedai anda. Anda boleh memuat naik fail .csv dari semua alamat tersebut, menetapkan ujian untuk dijalankan dan kami akan menghantar e-mel kepada anda setelah selesai. Anda kemudian dapat melihat bagaimana kedudukan berubah dari satu tempat ke tempat di seratus alamat tersebut. Kami akan keluar dengan alat kawasan perkhidmatan yang akan membolehkan anda memeriksa kedudukan kata kunci dalam radius alamat yang ditentukan. Oleh itu, dengan alamat permulaan anda, anda dapat memeriksa kedudukan anda sejauh lima batu dalam bulatan, sepuluh batu keluar dalam bulatan, lima belas batu keluar dalam bulatan, mana pun kenaikan yang anda mahukan.

MOXIE SERP-TestScreenShot

Bolehkah carian ini disimpan sehingga syarikat dapat mengesan bagaimana perubahan SEO yang mereka buat mempengaruhi kedudukan mereka?

Ya, semua carian disimpan dan boleh dijalankan semula atau diedit. Carian juga dapat disiapkan untuk dijalankan secara berkala, jadi jika anda ingin menjalankan ujian setiap bulan, itu bukan masalah.

Bagaimana ujian halaman mudah alih berfungsi?

Ujian Halaman Mudah Alih serupa kecuali lebih tertumpu pada halaman arahan. Oleh itu, katakan anda mempunyai halaman arahan untuk produk di Amazon dan anda ingin mengetahui dengan tepat bagaimana halaman pendaratan itu kelihatan dan berfungsi pada beberapa telefon yang berbeza. Seperti SERP, kita dapat menguji halaman arahan pada satu atau dua telefon pada satu masa, hanya dengan memasukkan URL dan memilih telefon. Kami juga mempunyai versi pukal sehingga anda dapat memuat naik dan menguji beberapa halaman pada dua telefon sekaligus atau menguji satu halaman pendaratan pada semua telefon. Sekali lagi, mereka juga berjalan di latar belakang, dan kami menghantar e-mel kepada anda apabila selesai.

MOXIE Page-TestScreenShot

Berdasarkan hasil ujian ini, adakah alat anda memberikan cadangan untuk meningkatkan SEO?

MobileMoxie menawarkan perundingan SEO, tetapi itu adalah perkhidmatan yang berasingan. Kami menawarkan bantuan percuma kepada pengguna Perusahaan untuk membantu mereka memahami hasilnya. Walau bagaimanapun, orang yang menggunakan alat kami sekarang adalah pemasar digital yang benar-benar canggih yang akan tahu apa yang harus dilakukan dengan masalah yang mereka dapati.

Menurut pengalaman saya, banyak alat yang menghasilkan cadangan automatik tidak begitu baik atau tidak selalu digunakan secara menyeluruh, jadi itulah tempat yang berbahaya untuk dikunjungi. Walau bagaimanapun, kami berusaha untuk menghasilkan cadangan automatik untuk masalah universal seperti kelajuan halaman, kekacauan dan baut pembinaan halaman dan sama ada Google dapat merangkak dan memahami halaman dengan mudah atau tidak.

Adakah hasil ujian disimpan sehingga pengguna dapat mengkaji bagaimana peringkat mereka bertambah baik dari masa ke masa?

Ya, betul. Selain itu, ujian satu kali tidak statik tetapi mempunyai hasil yang dapat diklik secara langsung, jadi sangat bagus untuk menguji corong penukaran atau jalan penukaran pada halaman mudah alih tertentu di beberapa telefon yang berbeza. Sekali lagi, mari kita gunakan contoh halaman arahan di Amazon. Andaikan analisis tiba-tiba menunjukkan bahawa pengguna telefon tertentu, katakanlah Pixel One, menghadapi masalah untuk menukar atau kadar penukaran mereka baru saja berhenti. Untuk mengetahui apa yang mungkin salah ketika menggunakan Pixel One, pilih model itu dari pangkalan data telefon kami, masukkan URL halaman arahan dan anda boleh mengklik hidup sepanjang penukaran.

Apakah Pengoptimuman Kedai Aplikasi Antarabangsa anda?

Kami juga pakar dalam apa yang kami namakan ASO atau pengoptimuman kedai aplikasi. Syarikat yang membina aplikasi kadang-kadang lupa bahawa aplikasi tersebut mesti berada di kedudukan yang baik ketika mencari di Google dalam penyemak imbas dan mencari di gedung aplikasi. Alat kami mengesan kedudukan untuk aplikasi dan kata kunci tertentu di semua kedai aplikasi yang berbeza yang membolehkan anda melihat dan mengesan kedudukan anda pada kata kunci tertentu dari masa ke masa. Selain itu, kedudukan untuk aplikasi boleh berubah jika anda adalah syarikat antarabangsa. Sebagai contoh, katakan anda telah mengembangkan aplikasi permainan kanak-kanak. Di AS bahawa klasifikasi aplikasi mungkin sangat kompetitif, jadi anda mungkin berada di kedudukan 200 di AS. Namun, di negara lain, katakanlah Sweden, jika terdapat lebih sedikit orang yang mengembangkan aplikasi anak-anak dalam bahasa Sweden, lebih mudah untuk memberi peringkat dan anda mungkin temui diri anda di kedudukan 20 atau kedudukan 5 di sebuah kedai aplikasi di Sweden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector