Cara Membuat Halaman Pendaratan Yang Akan Datang yang Menukar

Bahagian yang sukar sudah selesai. Anda telah membuat produk hebat yang akan memasuki rak, atau anda bersiap-siap untuk membuka pintu pertubuhan baru anda. Kini tiba masanya untuk memberi tahu calon pelanggan anda tentang apa yang akan datang, sambil membina kegembiraan di sepanjang jalan.


Halaman “Akan Datang” boleh menjadi cara yang baik untuk membina antisipasi dan memberi peluang kepada pengunjung untuk mendaftar untuk terus mengetahui—sekiranya mereka dirancang dengan betul. Sama seperti halaman pendaratan mana pun, halaman Anda Segera perlu dibuat secara strategis jika akan mendorong klik, penukaran, dan pengunjung yang kembali. Kami akan meninjau cara melakukan perkara itu.

# 1: Memimpin dengan Cadangan Nilai yang Kuat

Sekiranya anda ingin menarik pengunjung anda dengan segera, anda perlu memberitahu mereka sesuatu yang mereka sayangi. Mengapa mereka tidak dapat hidup tanpa produk anda? Apa yang dapat mereka harapkan dari perkhidmatan anda? Bagaimana anda berbeza dengan persaingan?

Berikut adalah beberapa cara untuk menunjukkan cadangan nilai jenama anda:

 • Tajuk utama yang menarik
 • Satu atau dua ayat ringkas mengikut tajuk utama
 • Senarai bullet pendek di bawah tajuk utama

Sebagai Datang Segera halaman pada dasarnya adalah halaman arahan bentuk pendek, tujuannya adalah untuk menyampaikan apa yang dapat anda tawarkan kepada pengguna dan bagaimana produk atau perkhidmatan anda akan memberi manfaat kepada mereka dengan cara yang jelas dan langsung.

Berjuang untuk mempersempit cadangan anda hanya dengan satu ayat? Tidak perlu bimbang – pilih pilihan senarai berpoin.

Range, misalnya, memperkenalkan proposisi nilai mereka dengan tajuk utama yang menarik. Mereka kemudian memperluaskan penyelesaian yang diberikan oleh produk mereka dengan menggunakan tiga soalan fokus yang kemungkinan besar ditanyakan oleh banyak pemilik dan pengurus perniagaan setiap hari.

Ini berkesan menyampaikan apa yang syarikat dapat lakukan untuk pelanggannya, meningkatkan keyakinan pengguna, dan membantu menghasilkan lebih banyak petunjuk.

bagaimana-untuk-membuat-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar1

Petua Pro: Cara yang efektif untuk memperkenalkan proposisi nilai anda adalah dengan menghadirkan masalah yang mungkin dialami oleh sasaran sasaran anda, dan kemudian menawarkan produk / perkhidmatan anda sebagai penyelesaiannya. Ini menjadikan mesej anda peribadi dan penawaran anda relevan.

# 2: Sertakan Gambar Latar Belakang yang Menawan

Visual yang menarik adalah cara yang pasti untuk menarik perhatian pengunjung anda dengan serta-merta.

Gambar pahlawan latar belakang bersaiz penuh memberi kesan kerana ukurannya yang sangat besar. Walau bagaimanapun, ia juga boleh digunakan sebagai teknik bercerita yang hebat untuk memberitahu pengunjung anda lebih banyak mengenai jenama anda, produk atau perkhidmatan anda, dan cadangan nilai anda.

Sebagai contoh, syarikat pakaian Studio 189 menggoda pengunjung mereka dengan gambar latar yang jelas memberikan rasa estetika dan penonton mereka. Tidak perlu banyak salinan di sini — pengunjung yang suka gaya boleh mendaftar dengan mudah untuk diberitahu mengenai pelancarannya.

bagaimana-untuk-membuat-yang-akan-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar2

Petua Pro: Pastikan foto yang anda pilih sebagai gambar pahlawan latar dapat dikaitkan dengan jenama, produk atau perkhidmatan anda dengan mudah, agar anda tidak mengelirukan pengunjung anda.

Perkara yang paling penting ialah kandungannya dapat dibaca. Ini bermaksud bahawa salinan dan CTA perlu menonjol dengan latar belakang, dan susun atur perlu berfungsi pada pelbagai ukuran skrin.

Lihat contoh berikut. Tajuk dan CTA semuanya hilang dari gambar latar. Ini bukan hanya kurang minat visual, tetapi beberapa orang bahkan tidak dapat membaca salinannya – jadi mengapa mereka akan kembali?

bagaimana-untuk-membuat-a-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar3

Kehilangan untuk fotografi yang hebat dan berpatutan? Kami telah mengumpulkan lebih dari 20 laman web yang menawarkan gambar stok percuma.

# 3: Menampilkan Seruan Bertindak Tunggal

Seperti halaman pendaratan yang lain, pengunjung akan menghabiskan masa yang sangat singkat di halaman Coming Soon anda. Oleh itu, penting untuk menampilkan CTA tunggal untuk hasil yang optimum.

Mari kita hadapi, jika anda cuba memasukkan terlalu banyak maklumat mengenai jenama anda terlalu cepat, anda mungkin akan membanjiri pengunjung anda dan mendorong mereka untuk bangkit.

Sebagai contoh, templat halaman A La Carte Coming Soon dari pembangun halaman arahan Unbounce mempunyai CTA yang menguasai skrin. Ini adalah fokus utama halaman, yang menjadikannya mustahil untuk diabaikan.

bagaimana-untuk-membuat-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar4

Petua Pro: Bersyukurlah dengan pelawat anda – tetapi jangan membebankan mereka. Setelah seseorang memberikan alamat e-mel mereka, kirimkan nota yang merangkumi semua maklumat tambahan itu yang seharusnya tidak mengambil ruang di halaman arahan anda. Ini memberi pengunjung anda sesuatu untuk kembali dengan mudah untuk mendapatkan maklumat mengenai pelancaran anda.

Inilah contoh perkara yang harus dielakkan. Pertama, terdapat terlalu banyak kandungan di halaman ini jika anda mahu orang benar-benar melakukan apa-apa. Terdapat juga dua CTA, dan panggilan untuk dilamar lebih menonjol daripada panggilan untuk melanggan.

bagaimana-untuk-membuat-yang-akan-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar5

# 4: Mempunyai Bahagian Menengah yang Responsif

Ingin memasukkan lebih banyak maklumat mengenai pelancaran anda? Jangan buat pada skrin pertama yang dilihat oleh pengunjung. Sebaliknya, buat bahagian sekunder supaya pelawat anda boleh menatal ke bawah halaman sekiranya mereka ingin mengetahui lebih lanjut mengenai tawaran anda.

Templat halaman Fotografi Akan Datang dari Wix merangkumi perenggan pendek di bahagian sekunder beserta maklumat hubungan yang berkaitan sekiranya pelawat mempunyai sebarang pertanyaan. Ia juga menampilkan ikon media sosial yang dipautkan untuk mendorong interaksi dan interaksi lebih jauh — tanpa memusatkan perhatian daripada tujuan utama penukaran.

bagaimana-untuk-membuat-a-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar6

bagaimana-untuk-membuat-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar7

Petua Pro: Sertakan bukti sosial di bahagian sekunder anda dalam bentuk testimoni pelanggan atau nombor yang berkaitan dengan akaun media sosial anda. Kenapa? Baiklah, bukti sosial adalah perkara yang baik untuk disertakan pada semua jenis halaman arahan kerana ia menunjukkan kredibiliti dan keaslian anda.

Ingat, jika anda akan memasukkan maklumat tambahan, pastikan anda mendapat hierarki dengan betul. Halaman Coming Soon restoran ini merangkumi banyak maklumat sekunder yang hebat – namun, mereka mengacaukan dengan meletakkan kotak pendaftaran di akhir halaman tatal.

bagaimana-untuk-membuat-a-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar8

bagaimana-untuk-membuat-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar9

bagaimana-untuk-membuat-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar10

Terdapat banyak maklumat berharga yang pasti dapat membantu seseorang bersemangat tentang restoran baru, termasuk melihat menu dan perincian tentang mengadakan acara peribadi. Tetapi melainkan jika seseorang meneliti semua maklumat ini hingga akhir halaman, mereka tidak akan menukar.

# 5: Menawarkan Insentif

Siapa yang tidak suka diskaun atau makanan percuma? Tidak menghairankan bahawa janji akan sesuatu yang luar biasa memberikan hasil yang baik dari segi penglibatan dan penukaran. Insentif yang paling popular termasuk:

 • Potongan harga: mis., “Daftar untuk mendapat potongan 20% dari produk ketika dilancarkan”
 • Acara menjemput: mis., “Mendaftar untuk menerima jemputan eksklusif ke pesta pelancaran”
 • Undian: mis., “Daftarkan diri untuk berpeluang memenangkan produk ketika dilancarkan”

Contoh terbaik dalam tindakan ini adalah halaman Tapster’s Coming Soon, yang meyakinkan pengunjung untuk menjadi salah satu yang pertama menggunakan aplikasi syarikat sebagai pertukaran untuk berpeluang memenangi akses VIP bernilai $ 100.

bagaimana-untuk-membuat-a-datang-segera-mendarat-halaman-yang-menukar-gambar11

Dengan memasukkan insentif, anda dapat membuat lebih banyak kemeriahan di sekitar jenama anda dan meningkatkan jumlah penukaran secara berkesan — dan itu adalah situasi win-win.

Petua Pro: Sekiranya anda ingin mewujudkan rasa mendesak – terkenal kerana menjadikan pengunjung bertukar ke sini dan sekarang – gunakan pemasa undur di halaman Segera Akan Datang. Ini harus memberitahu berapa lama masa yang diperlukan pengunjung anda untuk mendapatkan insentif anda sebelum tamat, sehingga meyakinkan mereka untuk bertindak sekarang.

Membuat Halaman Yang Akan Menawan

Halaman Coming Soon yang sangat dioptimumkan menyampaikan pelancaran laman web atau produk anda kepada pengunjung anda dan pada masa yang sama memastikan bahawa mereka mendaftar dan kembali.

Berjuang? Minta pertolongan perkhidmatan profesional:

 • Wix: Pilih dari lebih daripada selusin templat buatan pereka, khusus untuk halaman Coming Soon
 • DapatkanResponse: Sesuaikan salah satu daripada banyak templat halaman arahan yang tersedia melalui antara muka seret dan lepas intuitif
 • Instapage: Cuba salah satu daripada 200+ templat halaman arahan responsif mudah alih mereka
 • Tidak Melambung: Pilih salah satu templat Coming Soon mereka yang telah dirancang sebelumnya untuk mencetuskan minat
 • Kempen Aktif: Gabungkan salah satu pembangun halaman arahan dengan akaun ActiveCampaign anda supaya anda dapat terus memperoleh petunjuk
 • Monitor Kempen: Lengkapkan kempen pemasaran e-mel anda dengan mengintegrasikan pembangun halaman arahan

Tidak kira alat mana yang anda putuskan untuk digunakan, tujuan utama anda semasa proses reka bentuk adalah untuk menarik pengunjung anda dan membuat mereka menunggu untuk menunggu pelancaran anda. Sekiranya mereka teruja, mereka cenderung untuk terlibat dengan jenama anda atau mendaftar ke senarai e-mel anda, yang memberi anda koleksi petunjuk hangat untuk menargetkan.

Sumber

https://instapage.com/blog/coming-soon-landing-page-example
https://blog.wishpond.com/post/115675436858/coming-soon-page

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector