9 Logo Buku Terbaik dan Cara Membuat Anda Sendiri secara Percuma [2020]

Pernah mendengar ungkapan: “Gambar bernilai seribu perkataan?” Walaupun buku menceritakan kisah dengan kata-kata, logo anda menceritakan kisah syarikat anda dalam gambar. Pelanggan akan secepat menilai jenama anda dengan logo mereka dan mereka akan menempah di sampulnya. Jadi, bagaimana anda dapat menjamin kesan pertama yang positif, tanpa mengeluarkan banyak wang?


Jangan percaya bahawa pengambilan pereka grafik hanya untuk mereka yang mempunyai anggaran penjenamaan yang besar. Dapatkan rahsia saya untuk mencari pereka logo profesional dengan harga $ 5.

Ingin memanfaatkan kreativiti anda dengan menggunakan logo anda sendiri? Dapatkan inspirasi dari koleksi logo buku saya di bawah, kemudian baca untuk melihat pembuat logo DIY yang selalu saya cadangkan.

9 Logo Buku Terbaik

Logo buku - Perkhidmatan Sastera MacJenn

Logo oleh jane_lupton
(sewa jane_lupton dengan harga $ 5)

Logo buku - oleh Sava Stoic

Logo oleh Sava Stoic
dari 99 reka bentuk

Logo buku - Buku untuk golongan elit

Logo oleh kinan3
dari Reka Bentuk Reka Bentuk

Logo buku - Menjana Wang Dengan Buku

Logo oleh katherine_reich
(sewa katherine_reich dengan harga $ 5)

Logo buku - Penjaga Buku

Logo dengan lancer sudu
dari 99 reka bentuk

Logo buku - Edukado

Logo oleh DesignPlus
dari Reka Bentuk Reka Bentuk

Logo buku - Oh Rusa Penerbitan

Logo oleh linda_dilley
(sewa linda_dilley dengan harga $ 5)

Logo buku - BookGeeks

Logo oleh Modal Tampang
dari 99 reka bentuk

Logo buku - The Nerdy Gourmet

Logo oleh nicetool 2
dari Reka Bentuk Reka Bentuk

Cara Menyewa Pereka Hebat dengan harga $ 5

Pereka yang berpengalaman membawa banyak perkara. Mereka dapat menilai jenama syarikat dan industri anda untuk membuat logo asli yang menyampaikan estetika jenama anda kepada khalayak anda.

Dan anda boleh mendapatkan akses ke pengetahuan dan kemahiran orang dalam pereka dengan lebih sedikit daripada yang anda fikirkan. Fiverr adalah pasaran dalam talian yang hebat untuk para freelancer, di mana anda boleh menyewa pereka profesional untuk membuat logo buku yang benar-benar asli dengan harga hanya $ 5 – itu lebih rendah daripada buku sebenar!

Kami menguji sebilangan besar perkhidmatan reka bentuk yang popular semasa mencari logo yang sempurna untuk Planet Laman Web. Hasilnya cukup mengagumkan! Cari reka bentuk yang unggul di kami perbandingan perkhidmatan reka bentuk logo terbaik.

Mencari Pereka di Fiverr

Mencari pereka logo buku di Fiverr adalah mudah – berikut adalah panduan ringkas. Pergi ke laman utama Fiverr dan taipkan kata kunci atau frasa di bar carian (mis., logo buku.)

Tangkapan skrin Fiverr - Pencarian logo buku utama

Luaskan menu Kategori di penapis carian, kemudian pilih Reka Bentuk Logo.

Tangkapan skrin Fiverr - Pereka logo buku

Anda boleh menyempurnakan hasil carian dengan menetapkan pilihan penghantaran, perincian penjual, dan julat harga. Anda juga boleh mencari mengikut gaya logo (misalnya, minimalis) jika anda mempunyai pandangan tertentu.

Tangkapan skrin Fiverr - Penapis carian anggaran

Klik pada mana-mana pereka untuk melihat portfolio mereka dan melihat penilaian mereka dari pembeli lain. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai karya mereka, anda boleh menghantar mesej kepada mereka sebelum membeli pakej.

Tangkapan skrin Fiverr - Gambaran keseluruhan pakej

Berminat untuk mengupah freelancer? Dapatkan lebih banyak petua untuk mendapatkan pereka yang tepat dalam tinjauan Fiverr mendalam kami.

Lebih banyak Ciri dari Fiverr

  • Kepelbagaian – Terdapat puluhan ribu pereka berbakat di Fiverr dari seluruh dunia, jadi anda pasti akan mencari freelancer yang sesuai dengan gaya anda.
  • Aplikasi mudah alih percuma – Bergantung pada aplikasi Fiverr untuk mencari dan menugaskan pereka, dan bahkan menghantar pesanan mereka di mana sahaja.
  • Mendapatkan sebut harga – Fungsi ini berguna jika anda ingin menghubungi penjual dengan permintaan tertentu. Anda boleh memberikan butiran mengenai projek anda, melampirkan fail, dan menetapkan masa penghantaran pilihan anda.
  • Urus niaga selamat – Fiverr menahan pembayaran pendahuluan anda dalam bentuk escrow sehingga pereka menyelesaikan projek anda dan anda berpuas hati dengan hasil akhirnya.

Cara Membuat Logo Buku Anda Sendiri

Ada banyak yang perlu dipertimbangkan ketika cuba merancang logo anda sendiri, mulai dari memilih fon dan gambar yang berfungsi dengan pelbagai ukuran hingga mencari nada warna yang melengkapi jenama anda. Nasib baik, pembuat logo yang boleh dipercayai dapat membantu anda memulakannya, walaupun anda tidak mempunyai kemahiran teknikal. Yang anda perlukan hanyalah mata kreatif dan sedikit masa.

Cara Menggunakan Pembuat Logo Wix

Mengenai kebolehpercayaan, kecekapan, dan kemudahan penggunaan, saya selalu menggunakan Wix Logo Maker. Bersedia untuk kreatif? Pergi ke laman utama Pembuat Logo Wix, kemudian klik Mula Sekarang untuk membuat akaun secara percuma.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - Mulakan sekarang

Langkah pertama adalah yang paling mudah, cukup masukkan nama syarikat anda dan tambahkan slogan – jika anda mahu.

Tangkapan skrin Wix Logo Maker - maklumat syarikat

Kecerdasan buatan (AI) Pembuat Logo Wix kemudian akan menanyakan kepada anda serangkaian soalan mudah untuk mengetahui mengenai gaya reka bentuk pilihan anda, termasuk menunjukkan kepada anda sepasang logo dengan gaya berbeza dan membuat anda memilih kegemaran anda.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - perbandingan logo

Setelah menyelesaikan soalan, AI akan menghasilkan senarai templat logo berdasarkan jawapan anda. Sekiranya anda ingin mengubah citra, klik Ganti Ikon dan ketik istilah buku ke dalam bidang carian untuk mencari ikon baru yang relevan, yang boleh anda terapkan pada templat logo.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - ikon buku

Masa untuk menambah sentuhan kreatif anda sendiri. Klik pada logo yang paling anda sukai untuk menyesuaikannya di penyunting logo. Pembuat Logo Wix menawarkan banyak alat penyesuaian, seperti fon, bentuk, ikon, sempadan, warna, dan banyak lagi.

Tangkapan skrin Wix Logo Maker - penyunting logo

Setelah selesai menjadikannya kelihatan unik seperti mungkin – anda sudah selesai! Klik Seterusnya untuk pergi ke bahagian pembayaran di mana anda boleh memuat turun logo anda dalam format resolusi tinggi yang berbeza atau mendapatkan sampel percuma dalam resolusi rendah.

Ketahui lebih lanjut mengenai platform, termasuk lebih banyak contoh logo, di ulasan Pembuat Logo Wix penuh.

Alternatif untuk Pembuat Logo Wix

  • Jenama Tailor adalah platform yang bagus untuk membuat logo menarik dalam beberapa minit yang boleh anda gunakan dalam catatan media sosial, pada kad nama, dan di halaman arahan. Ia juga mempunyai pilihan seni logo abstrak yang asli, jika anda menginginkan sesuatu yang sedikit berbeza. Dalam kami tinjauan Tailor Brands mendalam anda akan mendapat panduan terperinci mengenai cara memanfaatkan platform ini dengan sepenuhnya.
  • Reka BentukEvo mengandungi lebih daripada 5,000 templat logo untuk membantu anda membuat logo yang kelihatan profesional dengan hanya beberapa klik. Templat yang mudah diedit sangat sesuai untuk pemula. Ketahui mengapa ia adalah salah satu platform reka bentuk logo kegemaran kami di kami ulasan DesignEvo penuh.

Logo Anda Seperti Penutup Buku – Pemikiran Akhir

Pada pendapat saya, anda akan mengambil risiko besar jika anda tidak menyerahkan reka bentuk logo buku anda kepada “prosa” (pun dimaksudkan), terutamanya apabila sangat mudah dan berpatutan untuk menyewa pereka yang luar biasa di laman web seperti Fiverr. Sama seperti kulit buku, pelanggan akan membuat penilaian berdasarkan identiti visual logo anda, kerana ini adalah perkara pertama yang akan mereka lihat.

Lebih suka mencabar diri sendiri dan DIY? Dalam kes ini, anda tidak boleh salah Pembuat Logo Wix. Sebelum anda memulakan, saya sangat mengesyorkan meneliti logo jenama pesaing dan jenama yang serupa supaya anda dilengkapi dengan trend terkini.

Masih tidak pasti di mana untuk mendapatkan logo baru anda? Terokai pilihan lain dengan senarai perkhidmatan reka bentuk logo terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector