9 Logo Bir Terbaik dan Cara Membuat Anda Sendiri secara Percuma [2020]

Reka bentuk logo bir anda semestinya tidak dapat dilupakan dan inovatif seperti bir anda. Adakah ia akan menampilkan cawan klasik atau gelas pint yang meneteskan busa, atau sekiranya ia mempamerkan reka bentuk botol unik anda?


Apabila kepakaran anda adalah bir, bimbang tentang reka bentuk logo tidak seharusnya menjadi tugas anda – dan tidak semestinya! Bagaimana jika saya memberitahu anda bahawa anda boleh mendapatkan logo yang direka dengan harga hanya $ 5? Berminat? Berharap untuk mengetahui bagaimana anda boleh mengambil pereka profesional dengan harga murah.

Saya juga akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh membuat sendiri secara percuma menggunakan pembuat logo dalam talian. Tetapi pertama, berikut adalah beberapa logo bir kegemaran saya.

9 Logo Bir Terbaik

Logo bir - Pakaian Pakaian

Logo oleh bteresaallia
(mengupah bteresaallia dengan harga $ 5)

Logo bir - The Brew Coop

Logo oleh jervix
dari 99 reka bentuk

Logo bir - Angsa Haus

Logo oleh CarlosQ
dari Reka Bentuk Reka Bentuk

Logo bir - Bir dan Kelawar

Logo oleh Cody Rostron
dari Reka Bentuk Reka Bentuk

Logo bir - Pint House

Logo oleh nabrecira
(sewa nabrecira dengan harga $ 5)

Logo bir - Angkasawan

Logo oleh Chris Kay
dari 99 reka bentuk

Logo bir - Texas Tap

Logo oleh caroline_pears
(sewa caroline_pears dengan harga $ 5)

Logo bir - Brainiac

Logo oleh mcpeak_1996
(sewa mcpeak_1996 dengan harga $ 5)

Logo bir - San Diego

Logo oleh maneka
dari 99 reka bentuk

Dalam perjalanannya untuk mencari logo baru untuk Website Planet, rakan saya memutuskan untuk menguji perkhidmatan reka bentuk logo dalam talian yang berbeza untuk melihat bagaimana mereka saling bertentangan. Hasilnya cukup mengejutkan! Baca bukunya perbandingan perkhidmatan reka bentuk logo penuh untuk melihat prestasi platform yang berbeza.

Bagaimana Anda Dapatkan Logo Anda Direka dengan Hanya $ 5

Logo yang hebat tidak perlu mahal untuk direka dengan baik dan berkualiti tinggi. Fiverr adalah platform bebas yang membolehkan pereka logo berbakat menawarkan perkhidmatan mereka dari hanya $ 5. Dengan menggunakan Fiverr, anda boleh menyewa seorang pereka untuk membuat logo yang sempurna untuk kurang daripada makan tengah hari di restoran kegemaran anda.

Mengambil pereka melalui Fiverr adalah proses yang cepat dan mudah dari awal hingga akhir. Pertama, pergi ke laman utama Fiverr dan cari “logo bir” untuk memaparkan hasil pereka bebas yang relevan.

Tangkapan skrin Fiverr - Pereka logo bir

Tatal sehingga anda menjumpai freelancer dengan gaya yang anda suka. Klik pada profil mereka untuk melihat portfolio mereka, maklumat ‘About This Gig’, dan perincian perkhidmatan yang ditawarkan dalam setiap pakej.

Tangkapan skrin Fiverr - Profil pereka logo

Kirimkan mereka pesan terus dengan pertanyaan apa pun yang Anda miliki atau (jika anda puas dengan apa yang anda lihat) klik Terus untuk menuju ke halaman pembayaran.

Tangkapan skrin Fiverr - Sesuaikan pakej anda

Cukup klik Order Now untuk menyelesaikan proses pengambilan pekerja dan logo anda akan dihantar kepada anda!

Berikut adalah beberapa ciri Fiverr hebat lain:

  • Fiver Pro – Sekiranya anda mampu mengeluarkan sedikit perbelanjaan, sewa Felr Pro freelancer. Setiap freelancer Pro diperiksa secara individu oleh pekerja Fiverr dan dijamin mempunyai perkhidmatan pelanggan yang sangat baik, memenuhi tarikh akhir penghantaran, dan memberikan reka bentuk berkualiti yang luar biasa.
  • Alat tambah pakej – Beberapa pereka menawarkan pilihan tambahan yang boleh anda tambahkan ke pakej apa pun. Ini ditawarkan dengan sedikit bayaran dan merangkumi perkhidmatan seperti penghantaran yang dipercepat, kit media sosial, atau fail vektor.
  • Pembayaran dilindungi – Anda membayar di muka, tetapi freelancer anda hanya dibayar apabila anda berpuas hati dengan pekerjaan yang anda terima, tidak pernah sebelumnya.
  • Banyak pilihan reka bentuk – Terdapat beribu-ribu freelancer berbakat di Fiverr, masing-masing dengan gaya masing-masing. Anda pasti menemui pereka logo yang dapat memberikan gaya logo yang tepat yang anda cari.

Bunyi menarik? Ketahui lebih lanjut dengan kami tinjauan Fiverr mendalam.

Cara Membuat Reka Bentuk Logo Anda Sendiri

Sekiranya anda telah digigit oleh bug kreativiti dan ingin membuat logo anda sendiri, saya sarankan anda mencuba menggunakan pembuat logo.

Walaupun anda tidak perlu belajar perisian reka bentuk yang rumit, anda perlu meluangkan masa, usaha dan kreativiti untuk membuat sesuatu yang kelihatan baik. Dan ingat bahawa walaupun mereka memasarkan diri mereka sebagai ‘percuma’, pembuat logo tidak selalu lebih menjimatkan kos daripada perkhidmatan reka bentuk lain, kerana anda biasanya perlu membayar untuk memuat turun fail anda.

Masih berminat untuk membuat logo anda sendiri? Cadangan utama saya ialah Pembuat Logo Wix kerana menggabungkan semua ciri terbaik pembuat logo menjadi satu alat mudah.

Pertama, pergi ke laman utama Pembuat Logo Wix dan buat akaun – anda boleh menyimpan logo anda ke profil anda pada bila-bila masa dalam proses reka bentuk. Mulakan dengan memasukkan nama dan slogan syarikat anda.

Tangkapan skrin Wix Logo Maker - Mula merancang logo anda

Pembuat Logo Wix kemudian akan meminta industri anda. Terdapat beberapa jenis syarikat bir untuk dipilih, jadi saya memilih ‘Beer Garden’ untuk contoh saya.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - Untuk apa logo anda

Anda kemudian diminta untuk memilih beberapa perkataan untuk menggambarkan gaya logo pilihan anda. Pilihan saya? Kreatif, suka bermain dan menyeronokkan.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - Tampilan & rasa logo

Wix Logo Maker kemudian akan menunjukkan kepada anda beberapa pasangan logo yang berbeza dan anda perlu memilih pilihan yang paling anda sukai. Tidak terkesan dengan mana-mana logo? Klik Saya tidak mahu salah satu daripada mereka bergerak.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - Pilih antara cadangan logo

Akhir sekali, beritahu Wix Logo Maker di mana anda berhasrat menggunakan logo anda (media sosial, laman web, kad perniagaan, dll) untuk menyelesaikan bahagian ini dan menghasilkan cadangan logo anda.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - Di mana anda mahu menggunakan logo anda

Templat logo yang anda cadangkan akan muncul selepas beberapa saat dan anda boleh menatal senarai sehingga anda menemui sesuatu yang anda suka.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - Pilih logo untuk disesuaikan

Tidak merasakan ikon? Klik Ganti Ikon, masukkan ‘bir’ ke dalam bar carian dan terokai hasilnya sehingga anda menemui gambar yang anda sukai. Ini akan menambahkan ikon baru anda ke semua hasil yang dihasilkan, sehingga anda dapat melihatnya di situ.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - Ikon bir

Setelah memilih templat kegemaran anda, klik pada reka bentuk yang anda inginkan untuk menyesuaikannya lebih jauh. Anda boleh membuat beberapa perubahan atau mengeditnya dengan banyak. Dalam contoh saya, saya menukar warna dan fon dan menyesuaikan penempatan teks.

Tangkapan skrin Pembuat Logo Wix - Penyunting logo

Dari sini, mendapatkan logo anda semudah mengklik Next, membayar pakej yang anda sukai, dan kemudian memuat turun fail beresolusi tinggi anda.

Bunyi senang? Itu kerana memang begitu! Seluruh proses reka bentuk logo dapat diselesaikan, bermula hingga selesai, dalam masa kurang dari sepuluh minit. Baca lebih lanjut mengenainya di kami ulasan Pembuat Logo Wix mendalam.

Berikut adalah beberapa pembuat logo naib yang mungkin anda sukai:

  • Reka BentukEvo – Terdapat lebih daripada 10,000 templat logo untuk dipilih. Cari logo bir untuk mempersempit carian anda dengan reka bentuk yang paling relevan. Baca kami ulasan DesignEvo penuh untuk keterangan lebih lanjut.
  • Pembuat Logo – Anda dapat melengkapkan logo anda dalam empat langkah cepat dengan Pembuat Logo: teks, reka bentuk, warna, dan fon. Templat awal selalu cukup mudah, yang memberikan asas yang baik untuk penyesuaian. Dalam kami ulasan LogoMaker pakar anda akan mendapat lebih banyak petua dan trik tentang cara memanfaatkan platform ini dengan sepenuhnya.

Pemikiran Akhir Saya

Panjang dan pendeknya? Saya mengesyorkan mengambil profesional Fiverr untuk merancang logo bir yang berkualiti untuk syarikat atau organisasi anda. Anda dapat menjimatkan masa dan wang anda dengan membiarkan seorang pakar menyiapkan reka bentuk logo anda dengan harga hanya $ 5.

Ingin membuat logo anda sendiri? Sekiranya anda seorang pemula, Pembuat Logo Wix adalah pilihan DIY terbaik di luar sana untuk membuat logo menarik yang melengkapkan jenama anda.

Sekiranya anda masih mencari perkhidmatan reka bentuk logo terbaik untuk anda, lihat rakan sekerja saya kajian perbandingan logo pakar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector