6 Pembangun Laman Web Terbaik (Sangat Percuma) untuk Trak Makanan pada tahun 2020

Terjebak dengan laman web yang tidak sesuai dengan keperluan anda adalah seperti terjebak dengan trak makanan anda di mana-mana sahaja dengan tangki gas kosong – kedua-duanya dapat dielakkan dengan persiapan yang betul.


Walaupun saya tidak dapat mengarahkan anda ke stesen minyak terdekat, Saya menguji pembangun laman web terbaik di pasaran untuk membantu anda mencari yang anda perlukan.

Pembina laman web dalam senarai ini bukan sahaja percuma, tetapi mereka juga membolehkan anda melakukan lebih daripada sekadar membuat lebih daripada sekadar laman web yang cantik. Mereka menawarkan ciri seperti menu yang dapat disesuaikan untuk membuka selera pelanggan anda, galeri gambar yang indah untuk menunjukkan ciptaan anda yang menggembirakan, dan integrasi media sosial untuk memastikan pengikut anda sentiasa dikemas kini di lokasi semasa anda.

Dan pada menu hari ini:

Tidak lama? Berikut adalah pilihan utama kami untuk pembangun laman web untuk laman web trak makanan anda:

  • Wix – 60+ templat untuk Restoran & Makanan, satu khusus untuk trak makanan
  • Weebly – Membolehkan pesanan dalam talian, walaupun dengan rancangan percuma
  • Lihat 6 pembina laman web lain untuk trak makanan anda
  • Lihat perbandingan kami semua pembangun laman web

* Squarespace tidak percuma, tetapi bernilai pelaburan – mereka mempunyai beberapa templat yang paling profesional apabila anda sudah bersedia untuk memacu perniagaan anda dan membawanya ke tahap seterusnya!

1. Wix – Perpustakaan Templat yang Menakjubkan

Salah satu kelebihan terbesar dalam membuat laman web dengan Wix ialah ia mempunyai perpustakaan yang luas dengan lebih dari 500 templat yang dapat disesuaikan, semuanya menampilkan elemen seret dan lepas. The Restoran & Kategori makanan mempunyai banyak templat, yang walaupun tidak dijadikan templat laman web trak makanan, dapat dengan mudah ditukar menjadi laman web trak makanan. Anda juga boleh melihat kategori templat lain kerana mungkin ada yang sesuai untuk anda!

Dua templat yang saya suka ialah Masakan Perancis dan Chef Kitchen. Masakan Perancis mempunyai susun atur blok yang bagus yang membolehkan anda menampilkan hidangan anda dengan cara yang menakjubkan. Anda juga mempunyai bahagian untuk menu dan halaman web kenalan. Chef Kitchen mempunyai susun atur blog dengan sepanduk tayangan slaid di laman web depan. Dari laman utama, pelanggan anda boleh membuat tempahan, membuat pesanan, melihat menu, dan mengetahui lebih lanjut mengenai kakitangan anda.

Laman web Food Truck - 6 Pembangun Laman Web Percuma Terbaik pada tahun 2020

Templat Wix sudah dilengkapi dengan ciri standard yang hebat, tetapi jika anda ingin menambahkan lebih banyak lagi, pergi ke App Market. Di sana, anda boleh menambahkan ciri tambahan ke laman web anda, seperti galeri foto, aplikasi menu, pesanan atau tempahan dalam talian, dan aplikasi Peta Google untuk membantu pelanggan mencari trak makanan anda.

Semasa banyak pengulas seperti Wix kerana kemudahan penggunaannya, yang lain tidak menyukainya kerana pilihan anda untuk mengubahsuai reka bentuk asas anda adalah terhad. Setelah memilih templat, anda akan terkunci dalam templat tersebut. Sekiranya anda memilih untuk menukarnya, anda mesti membuat semula laman web anda. Juga, beberapa aplikasi memerlukan bayaran pelesenan untuk membuka fungsi sepenuhnya.

2. Weebly – Ciri E-dagang “Semua Yang Anda Boleh Makan”

Sekiranya anda mencari laman web trak makanan anda yang lebih profesional, maka Weebly adalah pilihan yang baik. Sejak Weebly melayani laman web e-commerce, sebahagian besar templatnya ditujukan untuk membantu anda meningkatkan penjualan. Dua templat perniagaan yang berfungsi dengan baik untuk trak makanan adalah templat Urban Dine and Burger Shop.

Laman web Food Truck - 6 Pembangun Laman Web Percuma Terbaik pada tahun 2020

Kedua-dua templat ini menawarkan gaya blok yang menarik secara visual yang membolehkan pelanggan melihat perniagaan dan menu anda, dan membuat pesanan secara dalam talian atau mencari maklumat mengenai lokasi dan waktu anda. Sekiranya templat tidak mempunyai ciri yang anda perlukan, lihat Pusat Aplikasi Weebly. Ia mempunyai aplikasi yang akan membantu meningkatkan lalu lintas, meningkatkan penjualan, dan memasarkan trak anda di media sosial.

Juga, jika anda ingin melakukan penyesuaian templat yang mendalam, anda boleh melakukannya, sebagai Weebly membolehkan anda mengedit kod HTML dan CSS anda. Dengan cara itu, anda boleh mendapatkan penampilan yang sempurna dan menyiapkan laman web anda untuk memberikan kesan hebat setiap masa. Tidak hairanlah ia mendapat ulasan hebat.

Sekiranya ada satu perkara yang saya ingin lihat Weebly bertambah baik, itu adalah pemilihan templatnya. Mereka agak kurang dibandingkan dengan yang dibina oleh pembangun lain seperti Wix dan Ruang Squarespace.

3. Site123 – Pembina Laman Web Berbilang Bahasa yang Mudah Digunakan

Site123 sangat bagus jika anda memerlukan laman web trak makanan asas. Ia mempunyai kategori yang dikhaskan untuk restoran dengan beberapa templat yang akan berfungsi untuk trak makanan. Pizzeria dan East Feast adalah dua susun atur yang saya suka, dan kedua-duanya merangkumi menu dalam talian dan penyatuan Peta Google untuk membantu pelanggan mencari trak makanan anda.

Sekiranya anda memerlukan fungsi tambahan yang tidak termasuk dalam templat, periksa App Market. Ia mempunyai pilihan alat yang merangkumi galeri, borang dalam talian, alat pemasaran, pintu masuk pembayaran, dan banyak lagi.

Templat Site123 Asia Kitchen

Walaupun Site123 mendapat ulasan positif, anda mungkin perlu melakukan penyesuaian templat anda lebih banyak daripada yang anda lakukan dengan pembangun laman web lain, seperti Susun atur templat Site123 menawarkan sedikit variasi. Walau bagaimanapun, jika anda mencari pembangun laman web berbilang bahasa, ini adalah pilihan yang sangat baik; Site123 menawarkan rancangan yang membolehkan anda membuat kod laman web anda dalam pelbagai bahasa secara automatik.

Juga, jika anda merancang untuk menerima pesanan dalam talian, Site123 menyediakan ciri e-commerce pada semua rancangan. Perhatikan bahawa rancangan Profesional membolehkan anda menerima pesanan kad kredit secara dalam talian dan memberi anda ciri e-dagang lanjutan yang lain.

4. WordPress.com – Semua Pilihan Kebebasan dan Penyesuaian yang boleh anda impikan

WordPress terkenal kerana memberikan kebebasan luar biasa kepada webmaster dalam membuat laman web. Walau bagaimanapun, WordPress.com tidak sama dengan WordPress standard. Ciri WordPress.com terhad bergantung pada rancangan mana yang anda pilih. Sekiranya anda pelanggan Percuma atau Peribadi, anda perlu membayar untuk mengakses templat Premium.

Terdapat banyak pilihan templat percuma, dan ada juga yang sesuai untuk trak makanan. Kegemaran saya ialah templat Pique. Ia direka secara eksplisit untuk kafe, dan semasa disiapkan dalam gaya blog yang diubah suai, ia dapat diubahsuai dengan mudah agar sesuai dengan keperluan anda. Anda boleh memasukkan menu, maklumat mengenai perniagaan anda, testimoni pelanggan, jam operasi, dan petunjuk arah ke lokasi anda melalui Peta Google.

Laman web Food Truck - 6 Pembangun Laman Web Percuma Terbaik pada tahun 2020

Perhatikan bahawa jika anda menggunakan WordPress, banyak pilihan reka bentuk anda akan terhad kepada ciri yang tersedia yang ditawarkan dalam templat. Anda tidak dapat memasang pemalam pelanggan atau bahkan tema tersuai pada kebanyakan rancangan. Sebilangan besar templat akan merangkumi ciri standard yang boleh anda gunakan untuk membuat laman web anda, termasuk borang, galeri, dan banyak lagi.

Sekiranya anda ingin melakukan pengeditan kod mendalam HTML atau CSS, anda boleh melakukannya hanya dengan rancangan Premium dan Perniagaan WordPress. Untuk membuka fungsi sepenuhnya, termasuk kemampuan untuk memasang templat dan pemalam tersuai, anda harus menaik taraf ke Perniagaan.

5. SimpleSite – Pilihan Mesra Anggaran untuk Penggemar Minimalisme

Daripada semua pembangun dalam senarai ini, SimpleSite mempunyai pilihan reka bentuk paling sedikit. Ini menawarkan sejumlah templat, dan kebanyakannya disediakan dalam format blog. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan SimpleSite, saya sarankan mencuba templat Blog Kafe atau Makanan, kerana mereka menawarkan susun atur ringkas yang akan membolehkan anda memamerkan perniagaan anda. Cafe mempunyai grafik tayangan pudar yang bagus yang boleh anda gunakan untuk memaparkan gambar trak, pinggan mangkuk dan pelanggan anda yang menikmati makanan anda. Ia juga mempunyai bahagian menu terbina dalam.

Ciri penyesuaian SimpleSite semuanya disertakan dalam templat, dan anda boleh menambahkan ciri seperti menu dalam talian, galeri, borang dan video dalam talian. Satu sebab pengguna menghargai SimpleSite adakah anda mendapat video dan gambar tanpa had di laman web anda.

Laman Contoh Restoran Itali SimpleSite

Templat SimpleSite sangat asas, jadi laman web anda mungkin kelihatan sedikit bertarikh berbanding dengan pembangun lain. Namun, jika anda mencari penampilan asas atau minimalis, ini akan berfungsi dengan baik.

Perhatikan bahawa SimpleSite juga merupakan pilihan yang baik jika anda mempunyai anggaran kerana pelan percuma menyediakan sehingga 15 halaman web dan bahkan menawarkan fungsi e-commerce terhad. Sekiranya anda baru memulakan, anda boleh membina laman web asas dengan SimpleSite dan menaik taraf atau beralih ke salah satu penyedia lain dalam senarai ini setelah anda mula berkembang.

6. Squarespace – Laman Web yang Mencari Profesional

Squarespace menawarkan perpustakaan templat yang direka secara profesional, yang sangat sesuai untuk kebanyakan perniagaan, termasuk trak makanan. Walaupun Squarespace hanya mempunyai sebilangan kecil templat bertema restoran dan trak makanan, templat yang ditawarkannya adalah yang terbaik dari senarai ini. Templat yang sangat baik adalah salah satu sebabnya pengguna sangat suka Squarespace.

Dua yang saya suka ialah templat Tremont dan Motto mereka. Templat Tremont adalah pilihan yang bagus, dan ia mempunyai kesan navigasi yang pudar yang berfungsi dengan baik untuk PC dan mudah alih. Anda dapat mengakses menu atau halaman web kenalan dengan cepat, atau membuat pesanan dalam talian. Templat Motto ringkas, namun moden, dan anda boleh mengakses menu, melihat lokasi, dan membuat tempahan atau membuat pesanan dari laman web utama.

Templat Squarespace AUBURN

Walaupun templat di Squarespace sangat moden dan menawarkan banyak ciri standard seperti galeri foto, borang, dan penyatuan media sosial, tidak ada banyak penyesuaian lanjutan yang disediakan melalui pembangun. Tidak ada pasar aplikasi, tetapi anda mempunyai kemampuan untuk mengubah kod HTML dan CSS untuk melakukan pengeditan kod mendalam.

Satu ciri yang dimiliki oleh Squarespace adalah bahawa pembangun laman web lain dalam senarai ini adalah kemampuan untuk memasang dan menggunakan pelbagai templat. Anda boleh memasang beberapa templat dan bermain dengan reka bentuk yang berbeza. Sekiranya anda memutuskan bahawa susun atur semasa anda tidak berfungsi, beralih ke templat lain tanpa perlu memulakannya lagi.

Ikuti terus Food Truckin ’dengan Laman Web Food Truck Profesional

Pelanggan trak makanan adalah baka yang berbeza. Sekiranya mereka menyukai makanan anda, mereka akan mengesan anda untuk makanan mereka yang seterusnya. Sudah tentu, jika terlalu sukar untuk mencari anda, mereka akan menyerah dan mencuba trak lain. Itulah sebabnya anda ingin memastikan pelanggan sentiasa dikemas kini melalui laman web trak makanan anda.

  • Sekiranya anda mahukan pilihan tanpa henti untuk melihat laman web anda, bina laman web percuma di Wix. Anda dapati bahawa dengan pandangan yang baik dan sabar, anda boleh membuat laman web unik yang sesuai dengan keperluan anda.
  • Sekiranya anda ingin membenarkan pelanggan membuat pesanan dalam talian secara percuma, Weebly adalah yang sesuai untuk anda. Sebagai platform yang dirancang dengan mempertimbangkan perniagaan, Weebly fokus untuk membawa lebih banyak pelanggan ke trak anda.
  • Sekiranya anda ingin bercakap dengan khalayak antarabangsa, bina laman web anda dengan Site123. Menyiapkan laman web anda dengan Site123 tidak semudah itu, dan dengan ciri tambahan berbilang bahasa, jalan itu tidak akan pernah berakhir.
  • Sekiranya bercerita adalah strategi pemasaran anda, WordPress adalah pilihan terbaik. WordPress dibuat untuk kami jenis lisan yang suka menunjukkan dan memberitahu semua tentang perjalanan ke seluruh negara kami.
  • Sekiranya anda menyukai kesederhanaan dan minimalisme di atas semua, bina laman web SimpleSite percuma. Betul, ini asas. Begitu juga dengan taco yang baik, dan siapa yang tidak menyukainya?
  • Sekiranya anda ingin kelihatan seperti profesional sejati, bina laman web anda dengan Squarespace. Squarespace mungkin tidak percuma, tetapi jika anda ingin membawa perniagaan anda ke tahap seterusnya – itulah jalan yang harus ditempuh.

Dengan membina laman web trak makanan anda dengan salah satu pembangun laman web di atas, pelanggan anda akan terus mengetahui lokasi anda dan dapat mengesan anda untuk makanan seterusnya. Ini akan membolehkan anda terus menaiki trak dan membuat hidangan lezat yang tidak dapat ditolak oleh pelanggan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector