6 Alat Pengurusan Media Sosial Terbaik untuk Pemasar Digital 2020

Adakah alat media sosial semasa anda benar-benar berfungsi untuk anda? Mungkin anda tertanya-tanya adakah alat lain yang lebih mudah digunakan, atau menawarkan lebih banyak ciri atau nilai. Atau mungkin anda perlu menjadualkan kandungan untuk platform yang tidak terintegrasi dengan alat semasa anda.


Dengan alat yang betul, anda akan menjimatkan masa dan menguruskan media sosial dengan cekap sehingga strategi kandungan sosial anda benar-benar berfungsi. Tetapi bagaimana anda tahu mana yang betul?

Lebih sukar untuk memilih jika anda tidak pernah menggunakan alat media sosial sebelumnya. Yang tepat untuk anda mungkin berbeza, bergantung pada sama ada anda baru bermula sebagai blogger, atau sudah menjalankan agensi pemasaran perkhidmatan penuh.

Sebelum anda melaburkan masa – atau wang anda – di mana-mana alat pengurusan media sosial, anda ingin tahu bahawa anda memilih yang terbaik supaya anda dapat dapatkan nilai segera dari strategi kandungan anda.

Setelah berjam-jam melakukan penyelidikan, dan bercakap dengan perniagaan dari pelbagai bentuk dan saiz, kami mengetahui ciri-ciri yang paling penting. Kami telah mencuba dan menguji alat ini di laman web kami sendiri selama satu bulan, dan bukan hanya “untuk semakan”. Kami kini dapat menunjukkan kepada anda mana yang sesuai dengan keperluan khusus anda:

 1. Boleh dihantar
 2. Hootsuite
 3. eClincher
 4. Bersemangat Sosial
 5. Pilot Sosial
 6. Penyangga

Apa yang Kami Cari di Alat Media Sosial Terbaik

 • Rangkaian sosial yang disokong: Kami mencari alat yang menyokong rangkaian sosial yang paling penting (seperti Twitter, Facebook, LinkedIn, dan Instagram), serta yang lain.
 • Kemudahan penggunaan: Anda ingin memulakan dengan alat pengurusan media sosial anda dalam masa yang singkat, dan tanpa keluk pembelajaran yang besar.
 • Penglibatan sosialt: Sebaik-baiknya, alat ini membolehkan anda memantau dan bertindak balas terhadap kandungan secara langsung dari platform.
 • Penerbitan dan penjadualan: Mudah untuk berkongsi kandungan dan merancang terlebih dahulu dengan penerbitan kandungan sosial.
 • Analisis dan pelaporan: Anda seharusnya dapat dengan mudah memahami prestasi kandungan anda dan – jika perlu – berkongsi metrik tersebut dengan orang lain.
 • Ciri pasukan: Sekiranya anda bekerja dengan satu pasukan, anda perlu dapat berkolaborasi dan berkomunikasi dengan berkesan sehingga tugas dapat diselesaikan dengan cekap.
 • Harga: Kami mencari alat yang menawarkan rancangan percuma atau percubaan percuma sehingga anda dapat mengujinya sendiri dengan mudah.

1. Sendible – Terbaik untuk Meningkatkan Perniagaan Anda

Sendible adalah salah satu alat pengurusan media sosial terbaik yang ada sekarang, dengan ciri-ciri yang menawarkan sesuatu untuk semua orang. Dengan Boleh dihantar, anda boleh menghantar ke semua rangkaian media sosial utama, termasuk Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, dan YouTube.

Petua Pro: Sendible tidak hanya melakukan penjadualan media sosial. Anda juga boleh membuat dan menjadualkan kandungan untuk platform blogging (WordPress, Tumblr, Medium, dan Blogger), serta Iklan Facebook dan Perniagaan Saya di Google. Ini menjadikannya alat serba guna untuk pengguna perniagaan.

Sendible memudahkannya menjadualkan kandungan ke pelbagai platform sekaligus, dan memberikan data mendalam mengenai kandungan yang anda hantar. Templat laporannya yang telah dibina bermaksud anda boleh mempunyai laporan media sosial yang siap untuk pelanggan hanya dengan beberapa klik.

Petua Pro: Gunakan ciri analisis sentimen Sendible untuk fikirkan bagaimana perasaan khalayak sosial anda mengenai kandungan yang anda hantar, dan ubah strategi anda dengan sewajarnya. Anda juga dapat memastikan bahawa anda mencapai sasaran pertunangan anda dengan menggunakan pendengaran sosial. Ini memberi tahu anda bila anda disebutkan sehingga anda dapat segera bertindak balas.

Perbandingan Alat Media Sosial-gambar2

Ciri Utama Lain

 • Pengurusan mesej sosial terpusat melalui peti masuk media sosial, di mana anda dapat membalasnya dengan serta-merta
 • Keupayaan untuk berkongsi semula kandungan media sosial dengan prestasi terbaik anda
 • Tugas pasukan dan aliran kerja untuk meningkatkan kolaborasi dan komunikasi
 • Cadangan kandungan yang dirancang untuk memberi anda lebih banyak perkongsian dan suka

Harga yang dihantar bermula pada kadar bulanan yang rendah untuk solopreneur, dan termasuk rancangan untuk pasukan kecil dan besar. Walau bagaimanapun, semua rancangan disertakan dengan percubaan percuma selama 30 hari, jadi anda boleh melihatnya sendiri.

Pelan percumaTidak, tetapi ada percubaan percuma selama 30 hari
Termasuk analisisYa, templat laporan terbina dalam
Peti masuk media sosialYa

Baca secara mendalam kami Ulasan yang boleh dihantar untuk lebih lanjut mengenai alat pengurusan media sosial ini.

2. Hootsuite – Terbaik untuk Penyelesaian All-in-One

Bukan hanya Hootsuite salah satu alat media sosial yang paling popular – ia menawarkan cukup mendalam versi percuma. Sudah ada lebih dari sepuluh tahun, dan mempunyai banyak fitur untuk blogger, pemilik perniagaan kecil, dan juga pasukan.

Dengan Hootsuite, anda boleh menghantar ke Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, dan saluran YouTube anda.

Petua Pro: Masukkan kelayakan WordPress anda, dan anda juga boleh hantar ke blog WordPress anda dalam versi percuma Hootsuite. Ini menjadikan Hootsuite sebagai dashboard pengurusan kandungan all-in-one yang hebat.

Menambah rangkaian sosial dan menjadualkan kandungan cukup mudah dengan Hootsuite, dan anda boleh melihat kandungan yang hendak anda hantar dengan mudah. Antaramuka terasa sedikit tanggal berbanding alat seperti Penyangga atau Boleh dihantar, tetapi berkaitan dengan fungsi sebenar, kebanyakan ciri berfungsi dengan baik.

Petua Pro: Walaupun Hootsuite tidak mempunyai peti masuk semua-dalam-satu, anda masih boleh memantau dan bertindak balas terhadap kandungan media sosial tanpa meninggalkan platform. Ini menjimatkan banyak masa untuk pengurusan media sosial.

Satu lagi ciri Hootsuite yang baik ialah, tidak seperti beberapa alat pengurusan media sosial, anda boleh mendapatkan analisis mengenai semua kandungan media sosial anda – bukan hanya yang disiarkan melalui platform. Ini memudahkan anda menilai kejayaan strategi anda. Walau bagaimanapun, ciri ini hanya tersedia dengan rancangan berbayar.

Perbandingan Alat Media Sosial-gambar3

Ciri Utama Lain

 • Kandungan yang disyorkan untuk diposkan berdasarkan hashtag yang dipantau dan carian yang disimpan
 • Perpustakaan kandungan bersama untuk pasukan media sosial
 • Keupayaan untuk memvisualisasikan dan mengurus kandungan media sosial melalui kalendar drag-and-drop
 • Ciri kelulusan kandungan untuk pasukan
 • Peningkatan kandungan media sosial yang mudah terus dari papan pemuka

Hootsuite adalah salah satu alat media sosial percuma terbaik di luar sana, yang membolehkan anda bekerja dengan tiga profil media sosial dan menjadualkan 30 mesej sosial terlebih dahulu. Untuk analisis, penjadualan tanpa had, dan sepuluh profil media sosial atau lebih, anda perlu meningkatkan pada kadar bulanan yang rendah. A Percubaan percuma selama 30 hari tersedia untuk rancangan berbayar, jadi anda boleh memeriksanya terlebih dahulu.

Pelan percumaYa, terhad
Termasuk analisisYa, tetapi hanya dengan rancangan berbayar
Peti masuk media sosialTidak, tetapi anda boleh memantau kandungan media sosial dalam papan pemuka

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Hootsuite, baca kami kajian pakar.

3. eClincher – Ciri Automatik Terbaik

eClincher dianggap salah satu alat media sosial terbaik untuk perniagaan, dan merangkumi ciri berguna untuk jenama dan agensi. Ini membolehkan anda menghantar ke Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube, dan LinkedIn.

Anda juga boleh menggunakan eClincher untuk menghantar ke Perniagaan Saya di Google dan Yelp, dan anda juga boleh menyambungkan Google Analitis untuk mendapatkan maklumat tambahan.

Alat media sosial ini membolehkan anda membuat dan menjadualkan kandungan dengan mudah, dan menyusun semula jadual pengeposan anda melalui kalendar kandungan sosial.

Petua Pro: Manfaatkan integrasi Canva eClincher untuk membuat gambar cantik untuk dikongsi dengan mudah.

eClincher mempunyai peti masuk sosial yang membolehkan anda lihat mesej, perbualan, sebutan sosial, dan banyak lagi di satu tempat. Anda boleh bertindak balas dari dalam platform, menjadikan proses media sosial menjadi lancar.

Perbandingan Alat Media Sosial-gambar4

Petua Pro: Letakkan siaran media sosial anda di autopilot dengan menggunakan AutoPost dengan Smart Queues untuk mengenal pasti dan berkongsi kandungan dalam pelbagai kategori. Dan anda boleh menggunakan AutoPost dengan RSS untuk berkongsi kandungan secara automatik dari sumber yang dipercayai. Ini adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan kewibawaan anda sambil menjimatkan masa.

Dengan eClincher, anda boleh menganalisis prestasi siaran media sosial dalam masa nyata, membolehkan anda menyemak semula strategi anda dengan serta-merta. Alat ini juga memudahkan untuk menghasilkan dan menyesuaikan laporan.

Ciri Utama Lain

 • Hashtag dan pemantauan kata kunci untuk membantu anda menyiarkan dan memberi respons kepada kandungan yang berkaitan
 • Penyusunan kandungan dengan suapan kandungan yang dicadangkan
 • Kirim kelulusan untuk pasukan
 • Perpustakaan media pasukan
 • Integrasi dengan Giphy, Pocket, Sniply dan banyak lagi

Untuk pengguna media sosial perniagaan, eClincher mempunyai kadar bulanan yang berpatutan, dan anda boleh memeriksanya secara percuma dengan Percubaan percuma 14 hari.

Pelan percumaTidak, tetapi ada percubaan percuma 14 hari
Termasuk analisisYa, ditambah laporan yang senang dibuat
Peti masuk media sosialYa

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai eClincher, jangan ketinggalan tinjauan mendalam.

4. Sprout Social – Pilihan Penyesuaian Terbaik

Sprout Social adalah antara alat media sosial yang terkenal untuk perniagaan dan jenama – dan dengan alasan yang baik. Ini mencakup berbagai macam keterlibatan, penerbitan, dan fitur analisis.

Seperti alat media sosial yang lain, Bersemangat Sosial membolehkan anda menerbitkan dan menjadualkan kandungan untuk Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, dan Pinterest. Tetapi anda juga dapat menggunakannya untuk mengurus kandungan Facebook Messenger anda, yang merupakan cara terbaik bagi banyak perniagaan untuk berkomunikasi dengan khalayak mereka.

Perhatikan bahawa anda hanya boleh menjadualkan hingga lima profil media sosial dalam versi asas alat ini.

Sangat mudah untuk menerbitkan dan menjadualkan kandungan ke pelbagai rangkaian sosial pada masa yang sama. Anda juga dapat melihat dan mengurus kandungan melalui kalendar media sosial.

Perbandingan Alat Media Sosial-gambar5

Petua Pro: Semasa menggunakan Sprout Social untuk menghantar ke Instagram, anda juga boleh hantar komen pertama ke suapan Instagram anda. Itu membolehkan anda menambahkan lebih banyak hashtag untuk membantu penemuan kandungan.

Suka eClincher dan Boleh dihantar, Bersemangat Sosial membolehkan anda melihat semua mesej masuk di setiap platform sosial dalam satu peti masuk. Ini memudahkan untuk ketahui apa yang berlaku di semua profil sosial anda, dan bertindak balas dengan pantas.

Petua Pro: Sekiranya peti masuk sosial anda semakin sibuk, gunakan alat penyaringan Sprout Social untuk menyederhanakan apa yang anda lihat sehingga anda bertindak balas terhadap mesej yang paling mendesak terlebih dahulu.

Sekiranya anda perlu melaporkan aktiviti media sosial, anda boleh melakukannya dengan templat laporan Sprout Social yang dapat disesuaikan. Sebagai alternatif, bina sendiri supaya anda dapat melaporkan metrik yang paling penting bagi anda.

Ciri Utama Lain

 • Perpustakaan kandungan untuk pasukan
 • Keupayaan untuk menjalankan promosi Facebook dalam platform
 • Mesej dan organisasi kempen melalui penandaan
 • Pemantauan kata kunci dan hashtag
 • Mengenal pasti kandungan media sosial berprestasi tinggi untuk meniru kejayaannya

Pelan standard Sprout Social tidak murah, dan anda perlu membayar lebih banyak untuk ciri pelaporan yang lebih baik. Walau bagaimanapun, anda boleh menguji alat secara percuma dengan Percubaan percuma selama 30 hari.

Pelan percumaTidak, tetapi ada percubaan percuma selama 30 hari
Termasuk analisisYa, dengan templat laporan yang boleh disesuaikan
Peti masuk media sosialYa

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Sprout Social? Baca kami kajian pakar.

5. SocialPilot – Terbaik untuk Ciri-ciri Pasukan yang Mampu

Sebagai alat media sosial pasukan kecil, Pilot Sosial merangkumi banyak ciri kolaboratif. Ia berfungsi dengan pelbagai platform media sosial, memudahkan anda menguruskan kehadiran sosial anda di satu tempat.

SocialPilot berfungsi dengan Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Tumblr, dan Perniagaan Saya di Google. Anda boleh menguruskan hingga sepuluh integrasi media sosial dengan alat ini dengan rancangan termurah.

Petua Pro: Sekiranya anda melayani pasaran Rusia, SocialPilot adalah satu-satunya alat media sosial dalam senarai kami yang berfungsi dengan VK, rangkaian media sosial yang popular untuk penutur bahasa Rusia.

Penjadualan kandungan adalah mudah, dan setelah selesai, anda boleh menguruskannya melalui kalendar media sosial seret-lepas. SocialPilot juga merangkumi peti masuk sosial untuk menguruskan kandungan masuk di satu tempat.

Petua Pro: Tingkatkan interaksi dengan kandungan media sosial dengan menggunakan ciri penandaan bawaan SocialPilot. Ini adalah kaedah terbaik untuk memperluas jangkauan anda.

Perbandingan Alat Media Sosial-gambar6

Ciri hebat lain dari alat media sosial ini ialah menyediakan analitik pada semua kandungan media sosial anda, walaupun belum diposkan melalui SocialPilot. Ini memberi anda kaedah mudah untuk dapatkan pandangan mengenai penyiaran kandungan, khalayak anda dan pengaruhnya supaya anda dapat memperbaiki strategi anda.

Ciri Utama Lain

 • Jadualkan kandungan secara besar-besaran terlebih dahulu, dengan ribuan catatan dibenarkan dalam barisan anda
 • Tapis kandungan anda mengikut akaun media sosial atau kumpulan
 • Dapatkan idea untuk kandungan media sosial melalui carian kata kunci
 • Urus kandungan pasukan dengan sistem kelulusan

Pelan individu SocialPilot agak murah. Ia juga merangkumi rancangan pro yang berpatutan, yang membolehkan anda bekerjasama dengan pasukan. Tambahan, anda akan mendapat percuma Percubaan 14 hari.

Pelan percumaTidak, tetapi ada percubaan percuma 14 hari
Termasuk analisisYa
Peti masuk media sosialYa (untuk rancangan Agensi dan Pasukan Kecil)

Untuk maklumat mendalam mengenai SocialPilot, jangan ketinggalan kajian pakar.

6. Penyangga – Terbaik untuk Kemudahan Penggunaan

Semasa anda mencari alat media sosial percuma yang terbaik, Buffer selalu berada dalam senarai (yang tepat di mana seharusnya). Ia menawarkan banyak dalam versi percuma, dan sangat mudah digunakan.

The versi Buffer percuma membenarkan pengeposan ke Twitter, Facebook, LinkedIn, dan Instagram. Anda mesti menaik taraf jika anda mahu menghantar ke Pinterest. Anda boleh menghantar ke beberapa akaun di setiap platform.

Petua Pro: Untuk menggunakan Buffer dengan berkesan, sediakan jadual pengeposan ideal anda untuk setiap platform terlebih dahulu. Itu memudahkan untuk menambahkan kandungan ke antrian pengeposan anda ketika menggunakan antara muka web, aplikasi, atau bookmarklet.

Penyangga mempunyai antara muka satu halaman yang menarik, moden di mana anda boleh memuat naik teks, gambar, dan video dengan beberapa klik. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh memuat naik galeri gambar Instagram terus dari alat tersebut.

Petua Pro: Gunakan bookmarklet Buffer dan penyatuan dengan alat seperti Pocket untuk menjadualkan kandungan dari seluruh web.

Versi Buffer klasik, sekarang dipanggil Buffer Publish, tidak termasuk ciri-ciri pertunangan sosial. Anda mesti melabur dalam Buffer Reply untuk dapat melakukan ini.

Dengan Buffer versi percuma, anda mendapat analisis asas mengenai kandungan anda. Untuk maklumat lebih lanjut, termasuk tera, jangkauan, klik, dan komen, anda perlu meningkatkan ke pelan berbayar.

Perbandingan Alat Media Sosial-gambar7

Ciri Utama Lain

 • Jadualkan kandungan seperti yang anda dapati (Buffer Publish)
 • Urus interaksi media sosial melalui peti masuk pasukan (Buffer Reply)
 • Ukur prestasi kandungan dengan analisis mendalam (Buffer Analisis, masih dalam versi beta)

Sekiranya anda ingin mendapatkan ciri pasukan dan analitik yang lebih maju, anda memerlukan rancangan pro Buffer dengan harga yang berpatutan. Ada Percubaan percuma 14 hari jadi anda boleh menyemaknya. Blogger dan pemula kemungkinan akan menganggap rancangan percuma Buffer sebagai titik permulaan yang baik.

Pelan percuma adaYa
Termasuk analisisYa, tetapi sangat asas dalam versi percuma
Peti masuk media sosialDalam produk berasingan, Buffer Reply

Baca lebih lanjut mengenai Buffer di kami kajian pakar.

Mana Alat Media Sosial Terbaik?

Sekiranya anda mencari pesaing serba baik, maka Hootsuite masih merupakan alat yang berguna.

Penyangga mudah digunakan, dan sangat berguna ketika baru memulakan media sosial.

Sementara itu, perniagaan yang lebih besar mungkin dijumpai eClincher, Bersemangat Sosial, dan Pilot Sosial lebih berguna.

Lihat jadual perbandingan kami di bawah untuk membantu anda membuat keputusan.

Jenis perniagaanPilihan TeratasSebab
SebarangHootsuiteCucian alat media sosial masih banyak yang ditawarkan, termasuk papan pemuka media sosial all-in-one
SMBeClincherPeti masuk sosial menjimatkan masa dan memudahkan pengurusan reputasi
BloggerBoleh dihantarMenyokong lebih banyak platform blog daripada alat lain
PemulaPenyanggaSangat senang digunakan; berfungsi dengan platform utama dalam versi percuma
laman web eCommercePilot SosialPenyatuan Perniagaan Saya di Google dengan baik
AgensiBersemangat SosialCiri pasukan yang hebat, termasuk integrasi Facebook Messenger
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map