5 Pembangun Laman Web Terbaik untuk Gereja pada tahun 2020 [Mudah Digunakan]

Anda pasti tidak mahu memilih pembina laman web yang salah untuk laman gereja anda. Mengapa? Bukan hanya membuang masa berharga anda boleh melabur dalam komuniti anda, tetapi juga boleh kompromi data kewangan anda.


Untuk mengelakkan masalah ini berpotensi, anda perlu memastikan pembangun laman web yang anda pilih boleh dipercayai, tetapi juga mempunyai semua ciri untuk menjadikan laman gereja anda menjadi yang terbaik. – semuanya dari pendaftaran buletin hingga pemain video untuk khutbah anda. 

Saya menguji puluhan pembangun laman web untuk membawa anda senarai lima yang mempunyai apa yang diperlukan untuk membina laman web gereja yang selamat dan menarik.

Tidak Ada Masa? Pembangun Laman Web Teratas kami untuk Gereja

 • Wix – Mempunyai lebih dari 500+ templat yang dapat disesuaikan sepenuhnya, termasuk 20 reka bentuk untuk laman web gereja dan komuniti
 • Ruang Kuasa – Menawarkan cara terbaik untuk berhubung dengan anggota gereja anda, termasuk buletin dan borang hubungan tersuai
 • Tapak123 – Membolehkan anda melaksanakan borang sumbangan dengan mudah, walaupun pada rancangan percuma
 • Lompat ke bawah untuk melihat pembina lain yang kami cadangkan
 • Jadual perbandingan

Apa yang Kami Cari di Pembangun Laman Web Terbaik Untuk Gereja

Bersama dengan rakan-rakan laman web Planet saya, saya telah menguji banyak pembangun laman web untuk melihat mana yang menawarkan ciri yang paling penting untuk laman web gereja:

 • Kemudahan penggunaan: Pembangun ini mempunyai antara muka intuitif yang membolehkan anda mendapatkan laman web gereja anda dalam talian dengan cepat, walaupun anda tidak mempunyai pengalaman sebelumnya.
 • Reka bentuk mesra mudah alih: Anda memerlukan laman web yang kelihatan bagus pada ukuran skrin apa pun, sehingga anggota paroki anda dapat melihatnya dengan mudah di mana sahaja.
 • Pilihan penyesuaian: Pembina ini membolehkan anda mengedit warna, fon, dan perincian visual lain yang dapat mencerminkan keperibadian komuniti gereja anda.
 • Skalabiliti: Pembina ini membolehkan anda menaikkan rancangan anda dengan mudah ketika jemaah anda bertambah.

# 1 Wix – Templat Bertema Pelbagai Agama Terbaik

Wix - Templat laman GerejaBuat kehadiran dalam talian yang kuat dengan templat yang boleh disesuaikan.

Wix memberi anda dua pilihan untuk membina laman web anda. Yang lebih mudah ialah Wix ADI (Artificial Design Intelligence) yang menghasilkan laman web untuk anda berdasarkan siri soalan yang berkaitan dengan gereja anda.

Sekiranya anda mahu, anda boleh memilih templat dan menyesuaikannya dalam drag-and-drop editor untuk menjadikannya milik anda sendiri. Beberapa templat disertakan dengan ciri-ciri prabentuk, seperti halaman sumbangan, kalendar acara, pautan media sosial, dan bahkan tempat untuk berkongsi khotbah anda.

 Untuk menambahkan lebih banyak fungsi ke laman web anda, anda boleh menambahkan aplikasi dari Wix App Market dengan mudah, seperti aliran media sosial, lencana percutian, dan mesej selamat datang yang disesuaikan.

Ciri-ciri Wix Terkenal

 • Templat yang direka khas untuk laman gereja – Wix adalah satu-satunya pembangun dalam senarai ini yang menawarkan reka bentuk khusus gereja dan tumpuan masyarakat. Anda akan menjumpai 20 dalam Agama dan Bukan Untung
 • Perkongsian media – Muat naik atau tanam kandungan audio dan video, atau adakan aliran langsung perjumpaan mingguan anda supaya ahli dan tetamu gereja dapat menyertai anda di rumah atau di mana sahaja.
 • Forum – Beri umat anda tempat berinteraksi dalam talian. Anda boleh mempunyai kawasan umum dan khusus ahli untuk permintaan doa, berita, dan pertanyaan mengenai agama.
 • Pengurusan acara – Permudahkan ahli untuk mengetahui lebih lanjut mengenai acara gereja yang akan datang dan mendaftar untuk mereka. Anda juga dapat mengesan RSVP, menjual tiket, dan menghantar peringatan sebelum perhimpunan besar anda.
 • Pilihan sokongan penderma – Gunakan laman web anda untuk menunjukkan semua cara anggota dapat menyokong gereja anda, termasuk borang sumbangan dalam talian, e-mel, pesanan teks, dan sumbangan orang lain.

Baca kami kajian Wix mendalam untuk mengetahui tentang aplikasi dan ciri lain yang boleh anda tambahkan ke laman gereja anda.

Wix - Reka bentuk halaman sumbanganGalakkan sokongan penderma dengan menawarkan banyak kaedah sumbangan di laman web anda.

Menawarkan Pelan Percuma atau Tempoh Percubaan?
Membolehkan Anda Mengumpulkan Derma?
Bilangan Templat 500+

Peringatan: Setelah anda memilih templat menggunakan Wix Editor, anda tidak boleh menukarnya kemudian. Anda boleh menyesuaikannya untuk membuat perubahan yang anda suka. Sekiranya anda menggunakan Wix ADI, anda boleh menukar tema (variasi warna) dan susun atur halaman.

# 2 Squarespace – Templat Terbaik dalam Kelas Berikan Paparan Terlihat di Laman web anda

Squarespace - Reka bentuk templat kuil

Squarespace terkenal dengan koleksi 100+ templat yang direka secara profesional. Itu tidak menawarkan templat bertema agama, tetapi anda boleh memilih reka bentuk yang anda suka dan menyesuaikannya dengan gambar anda sendiri. Tidak kira templat yang anda pilih, anda akan dapat memanfaatkan mana-mana ciri bawaan Squarespace, termasuk tempahan janji temu, halaman acara, dan integrasi media sosial.

 Editor Squarespace mempunyai antara muka yang bersih dan rapi. Templat berstruktur dan integrasi bawaan menyelamatkan anda dari kecelakaan reka bentuk yang tidak diingini dan masalah teknikal yang boleh timbul daripada penggunaan aplikasi pihak ketiga.

Templat Komuniti & Bukan Untung SquarespaceAnda tidak akan menemui templat bertema agama, tetapi ada beberapa yang menawarkan titik permulaan yang baik.

Ciri-ciri Squarespace Terkenal

 •  Pengurusan senarai mel yang sangat baik – Kirim undangan acara gereja, pengumuman khas, dan buletin paroki yang dijadualkan secara berkala.
 •  Derma dan pembayaran berulang Siapkan halaman untuk satu kali derma dan pembayaran berulang supaya anggota gereja dapat membuat janji ketika itu sesuai untuk mereka.
 •  Ciri SEO – Squarespace membolehkan anda menyesuaikan tajuk dan keterangan halaman anda; ini dapat membantu orang yang mencari tempat beribadat menemui anda melalui carian setempat. Terdapat juga senarai semak SEO untuk membantu anda mengenal pasti kata kunci yang relevan dan mengoptimumkan kandungan laman web.

Cari lebih banyak ciri di kami kajian Squarespace penuh.

Squarespace - Soalan Lazim mengenai sumbanganHati-hati – Squarespace memotong sumbangan anda.

Menawarkan Pelan Percuma atau Tempoh Percubaan? Percubaan percuma 14 hari, kad kredit tidak diperlukan.
Membolehkan Anda Mengumpulkan Derma?
Bilangan Templat 100+

Squarespace tidak mempunyai rancangan percuma, walaupun anda mendapat percubaan 14 hari percuma tempoh. Anda juga perlu meningkatkan ke rancangan Perniagaan atau Perdagangan untuk menerima pembayaran di laman web anda, dan bayaran transaksi dikenakan untuk sumbangan.

# 3 Laman123 – Membolehkan Anda Membangun Laman Dalam Perkara Minit

Templat Site123 untuk gereja

Sekiranya anda mahukan laman web yang pantas namun lengkap, Site123 boleh menjadi pembangun untuk anda. Sangat mudah digunakan, terutamanya jika anda kekurangan masa atau pengalaman teknikal. Tidak ada templat bertema agama, tetapi anda boleh menyesuaikan templat 175+ mereka dengan muat naik gambar anda sendiri atau pustaka kandungan bebas royalti.

Saya kagum dengan seberapa cepat saya dapat menambahkan ciri berguna seperti peta yang dapat diklik, pemain muzik, dan bios kumpulan pemujaan. Anda bahkan boleh memasukkan butang ajakan bertindak yang memudahkan pengunjung menghubungi anda melalui telefon atau akaun media sosial. Dalam kami ulasan Site123 pakar kami memberikan beberapa petua tambahan untuk penyesuaian laman web yang mudah.

Keistimewaan Laman123

 • Borang derma yang mudah dilaksanakan – Tidak pasti bagaimana cara menyediakan borang sumbangan? Jangan risau, Site123 menawarkan borang yang telah dibuat yang boleh anda sesuaikan dengan gambar gereja dan pilihan jumlah sumbangan.
 • Halaman kandungan siap – Halaman yang siap dilaksanakan mengandungi kandungan placeholder yang dapat anda ubah untuk keperluan khusus anda, seperti promo acara, testimoni iman, dan bahkan halaman undur untuk perjumpaan gereja anda yang seterusnya.
 • Garis masa sejarah – Anda dapat menunjukkan kepada komuniti kepercayaan anda bagaimana anda telah berkembang selama bertahun-tahun dengan halaman garis masa interaktif yang menguraikan pencapaian terpenting yang telah anda buat sepanjang perjalanan.
 • Laman web tunggal atau berbilang halaman – Sekiranya anda baru bermula, anda boleh membina laman satu halaman asas yang merangkumi ciri yang paling penting, seperti borang hubungan, peta, dan jadual massa. Semasa anda berkembang, anda boleh meningkatkan ke laman web berbilang halaman.

Sekatan kandungan Site123 SumbanganCari sebilangan halaman yang sudah siap, termasuk borang sumbangan.

Menawarkan Pelan Percuma atau Tempoh Percubaan?
Membolehkan Anda Mengumpulkan Derma?
Bilangan Tema 175+

# 4 Jimdo – Gunakan Pembangun AI untuk Mempercepat Proses Pembinaan Tapak

Reka bentuk laman web gereja Jimdo

Seperti Wix, Jimdo memberi anda pilihan antara dua cara untuk membina laman web anda. Pembina laman web AI (Artificial Intelligence) dapat membuat anda dalam talian lebih pantas dengan reka bentuk yang disesuaikan dengan pilihan anda.

Pembangun laman web berdasarkan templat membolehkan anda benar-benar menggali butiran laman web anda. Anda boleh memilih mana-mana 40+ templatnya – sayangnya tidak ada tema bertema agama, tetapi setiap templat mempunyai beberapa variasi (lebih dari 100 secara kolektif) yang dapat anda sesuaikan dengan gambar dan kandungan anda sendiri. Anda juga boleh menukar templat kapan saja tanpa kehilangan kandungan laman web anda.

Jimdo intuitif dan sangat mudah digunakan, tetapi jika anda memerlukan sedikit panduan tambahan, terdapat banyak tutorial berguna di laman web ini.

Penyunting laman web JimdoSangat mudah untuk menambahkan blok kandungan dan membuat perubahan reka bentuk pada Jimdo.

Ciri-ciri Jimdo Terkenal

 • Bina laman web anda menggunakan kandungan media sosial yang ada – Sudah mempunyai halaman Facebook, senarai main Spotify, atau profil Instagram untuk gereja anda? Pembangun bertenaga AI membolehkan anda mengimport gambar sampul dan sepanduk, streaming pautan muzik, dan video dengan mudah ke laman web baru anda.
 • Arkib Borang Anda boleh menyemak semua penghantaran borang kenalan anda dari papan pemuka laman, sekiranya anda terlepas mesej penting atau maklumat hubungan.
 • Tetapan privasi dan keselamatan – Walaupun Jimdo mencari anda, anda boleh memberitahu pelawat anda bahawa anda juga mencari mereka. Anda boleh memberi mereka pilihan untuk melumpuhkan kuki pelacakan, dan bahkan menawarkan kawasan yang dilindungi kata laluan dengan kandungan eksklusif untuk penderma atau kumpulan gereja anda.
Menawarkan Pelan Percuma atau Tempoh Percubaan?
Membolehkan Anda Mengumpulkan Derma?
Bilangan Templat 40+

Perlu diingat bahawa setelah anda memilih antara pembuat AI atau editor Jimdo standard, anda tidak akan dapat menukar laman web anda ke editor lain. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya di kami tinjauan Jimdo secara mendalam.

Pembangun AI menghendaki anda menaik taraf ke rancangan Kedai Dalam Talian untuk menggunakan gerbang pembayaran, sementara editor standard membolehkan anda menyematkan widget untuk mengaktifkan butang derma, walaupun pada rancangan tingkat bawah. Jadi, walaupun editor standard mungkin memerlukan sedikit masa untuk digunakan, ini akan memberi anda akses ke lebih banyak aplikasi dan integrasi.

# 5 Weebly – Blok Kandungan Seret-dan-Jatuhkan Memberi Anda Fleksibiliti Reka Bentuk

Templat laman web Weebly

Anda boleh mengubahsuai tema Weebly mengikut keinginan anda.

Editor Weebly yang licin menawarkan blok kandungan drag-and-drop untuk fleksibiliti dan kawalan reka bentuk yang lebih baik. Ia juga sangat mesra pemula, jadi daripada perlu menghabiskan banyak masa untuk mengetahui asas-asasnya, anda boleh memberi tumpuan untuk menambahkan kandungan yang akan dinikmati oleh pengunjung anda, seperti tayangan slaid, catatan blog, dan halaman pasukan pemujaan.

Weebly juga menawarkan pilihan aplikasi pihak ketiga yang bagus, termasuk butang derma dan pemain video definisi tinggi. Anda bahkan boleh menawarkan buku-buku audio dan ebook yang dihoskan dari ahli-ahli gereja anda dari Scribd.

Penyunting laman web WeeblyWeebly membolehkan anda menawarkan fail yang boleh dimuat turun seperti khotbah dan buletin yang diarkibkan.

Ciri-ciri Weebly yang terkenal

 • Bentuk, tinjauan pendapat dan tinjauan yang boleh disesuaikan – Buat borang khusus untuk mengumpulkan pendapat, mengumpulkan RSVP acara gereja, dan mendorong pengunjung laman web anda untuk menghubungi.
 • Sembang langsung terbina dalam – Aktifkan kotak sembang langsung di laman web anda supaya pengunjung dapat berinteraksi dan bahkan menghantar permintaan doa semasa anda berada di komputer.
 • Penggalak Laman – Aplikasi ini dari Pusat Aplikasi Weebly, membantu laman web anda dijumpai dengan lebih mudah di enjin carian, tetapi juga di aplikasi peta yang popular, sehingga orang yang lewat boleh berhenti untuk berdoa.

Pusat Aplikasi WeeblyWeebly menawarkan banyak pilihan aplikasi laman web, termasuk yang membantu anda mendapatkan lebih banyak pengunjung.

Walaupun Weebly mempunyai pilihan tema yang sangat terhad (hanya sekitar 40), dan tidak ada yang berkaitan dengan laman agama, anda boleh membeli tema pihak ketiga dari pasar seperti dan memuat naiknya ke Weebly.

Menawarkan Pelan Percuma atau Tempoh Percubaan?
Membolehkan Anda Mengumpulkan Derma?
Bilangan Tema 40+

Cadangan Akhir

Sekarang anda tahu bahawa anda tidak perlu menghabiskan banyak masa dan wang untuk membuat laman gereja, pembangun laman web mana yang anda pilih? Berikut adalah cadangan saya:

 • Sekiranya anda mahukan laman web gereja yang penuh dengan kandungan tetapi juga berpatutan dan mudah dikendalikan, Wix menawarkan semua yang anda perlukan. Templat bertema agama memberi anda pelbagai reka bentuk indah untuk digunakan. Selain itu, terdapat banyak aplikasi, tutorial mendalam, dan pilihan sokongan pelanggan sekiranya anda memerlukannya.
 • Sekiranya anda mahukan laman web yang kelihatan profesional dengan ciri blog yang sangat baik dan kemampuan untuk mengumpulkan sumbangan berulang, Squarespace adalah pilihan yang tepat. Gabungan reka bentuk yang menarik dengan ciri-ciri hebat menjadikan pembangun ini sesuai untuk gereja yang berusaha untuk meningkatkan kehadiran dalam talian mereka.

Adakah anda memerlukan logo untuk gereja anda? Ketahui bagaimana anda boleh membuat logo gereja secara percuma.

Inilah pandangan terakhir pembangun laman web yang telah saya bahas di sini, termasuk ciri terbaik yang masing-masing tawarkan.

Ciri menonjol untuk Laman Web Gereja
Wix Satu-satunya pembangun yang terdapat di sini dengan templat laman web bertema agama
Ruang Squarespace Pengurusan senarai mel yang mantap membolehkan anda menyusun senarai yang disusun dengan teliti untuk buletin dan kandungan berdasarkan langganan
Tapak123 Halaman yang sudah siap membolehkan anda mengubah kandungan placeholder agar sesuai dengan keperluan pengunjung gereja anda. Pilihan borang sumbangan besar juga.
Jimdo Anda boleh mempercepat proses pembinaan laman web dengan mengimport kandungan dari media sosial gereja anda dan menstrim laman muzik
Weebly Aplikasi Site Booster membantu anda ditemui oleh pemuja baik di enjin carian dan di aplikasi peta yang popular
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector