5 Alternatif untuk AdWords yang mesti diketahui oleh semua perniagaan pada tahun 2020

Google Adwords adalah platform untuk pemasaran dalam talian. Ini membolehkan perniagaan mempromosikan seluruh web, dan menargetkan khalayak dan demografi tertentu dalam prosesnya. Walaupun Google kini berada di podium, Adwords jauh dari satu-satunya pilihan untuk iklan bayar per klik (PPC).


Sekiranya anda ingin mempelbagaikan strategi promosi anda, maka meneroka saluran lain adalah mustahak. Walaupun Google mungkin menarik pengunjung paling banyak, kedai lain menyediakan khalayak yang kurang sasaran dan mempunyai kuasa beli yang sama seperti orang lain di web.

Sebelum anda membuat kempen PPC, pertimbangkan beberapa sebab berikut mengapa Adwords mungkin bukan pertaruhan terbaik anda – dan terokai pilihan alternatif yang telah kami ketengahkan!

Masalah dengan Adwords

5 Alternatif untuk AdWords yang mesti diketahui oleh semua perniagaan pada tahun 2020

Google Adwords terkenal kerana suatu sebab, tetapi bukan penyelesaian untuk setiap perniagaan. Sebilangan mungkin mendapati mereka tidak dapat mengumpulkan minat yang cukup, atau berjuang untuk memenuhi yuran yang diperlukan jika anda baru memulakannya. Apa pun alasannya, ia jauh dari satu-satunya pilihan dan perniagaan anda boleh memanfaatkan pilihan lain.

  • Jenama Baru. Sekiranya anda baru memulakan, sukar untuk mencari daya tarikan dengan kata kunci anda di Adwords, kerana kejenuhan pasaran. Memilih pasaran iklan yang lebih kecil mungkin merupakan strategi yang lebih baik.
  • Adwords adalah platform yang kompetitif, jadi jika anda menggunakan anggaran yang ketat, ini mungkin bukan pilihan terbaik. Kedai-kedai lain dapat memberikan keterlihatan dengan bayaran yang lebih rendah.
  • Skor Kualiti. Terlalu banyak lalu lintas mungkin tidak kelihatan seperti masalah, tetapi boleh membawa kesan buruk. Kadar klik-tayang (RKT) rendah, penukaran dan tawaran yang meningkat boleh membahayakan skor kualiti anda dan menandakan anda sebagai spam.

Sekiranya anda berjuang untuk mencapai hasil yang diinginkan menggunakan Adwords, berikut adalah alternatif yang berguna yang dapat memberikan jawapan kepada masalah pemasaran anda!

1. Mesin Pencari Lain

Walaupun Google menguasai industri iklan PPC, mesin carian lain juga menawarkan pilihan yang serupa. Oleh kerana kebanyakan pengguna web mempunyai keutamaan ketika mencari, menggunakan rakan sindiket yang berbeza memberikan anda khalayak yang sama sekali baru. Anda juga boleh keluar dan menggunakan beberapa pasar yang berbeza, untuk memperluas jangkauan anda.

Iklan Bing memegang hampir satu pertiga bahagian pasaran pada tahun 2016, dengan 160 juta pengguna unik. Ini adalah khalayak yang cukup besar untuk mempromosikan jenama anda. Bing juga menyatakan bahawa khalayak mereka menghabiskan 25% lebih banyak masa dalam talian daripada pengguna lain, yang mungkin diterjemahkan kepada penukaran yang lebih tinggi.

Yahoo Gemini adalah pilihan lain untuk iklan. Mereka menjamin 2 bilion tayangan iklan setiap hari, dan 1 miliar pengguna bulanan, yang merupakan penonton yang cukup besar. Platform ini juga menawarkan bahawa mereka adalah satu-satunya pilihan yang tersedia untuk menggabungkan carian dan iklan asli.

2. BuySellAds

Sekiranya anda mencari platform mudah untuk membeli iklan sepanduk di seluruh web, maka BuySellAds adalah pilihan yang sangat baik. Dengan lebih daripada 6 bilion tayangan bulanan, penonton mereka lebih dari cukup untuk memberi anda kejayaan. Laman web ini menjanjikan bahawa ia tidak akan membuat iklan yang mengganggu atau invasif, yang boleh merugikan jenama anda. Sebagai gantinya, mereka menawarkan penempatan yang terhormat pada harta benda yang dikurasi.

Bergantung pada matlamat akhir anda, terdapat banyak jenis iklan yang boleh dipilih. Anda boleh memilih persembahan asli, kandungan tajaan, paparan podcast, penempatan cryptobar atau iklan e-mel. Fleksibiliti ini sangat berguna! Tambahan, ada tiada had perbelanjaan minimum, jadi sesuai untuk mereka yang mempunyai anggaran lebih kecil.

3. Amazon

Amazon bukan sahaja menawarkan platform untuk perniagaan baru untuk menjual produk mereka, tetapi mereka juga mempunyai banyak kekuatan dalam dunia periklanan. Setelah mereka menghoskan produk anda, anda boleh membayar iklan tajaan yang akan mengesyorkan syarikat anda kepada orang lain yang membeli barang serupa. Alat ini sangat hebat, kerana platform ini adalah salah satu peruncit paling popular di dunia. Dengan membuat kempen kata kunci taktikal, produk anda akan ditunjukkan kepada pembeli yang mencari penjual di tempat anda.

Sekiranya anda tidak menjual di Amazon, anda masih boleh memanfaatkan perkhidmatan iklan mereka. Pilihan ini membolehkan anda membayar pemasaran PPC tradisional di laman Amazon dan semua rakan kongsi mereka – termasuk IMDB dan Insider. Anda juga mendapat manfaat daripada wawasan 20 tahun agensi iklan mereka, yang membantu menyasarkan jenama anda berdasarkan tingkah laku membeli-belah yang direkodkan.

4. Infolinks

Infolinks mengutamakan fokus utama mereka sebagai menggunakan niat pengguna dan penglibatan masa nyata untuk menyesuaikan penempatan iklan dan memberikan kandungan bermanfaat kepada pelanggan. Sebagai jenama, ini bermaksud anda diberi pangkalan pelanggan yang relevan yang dianalisis dan dikemas kini secara berkala. Syarikat itu juga menjanjikan 1 bilion pengguna di seluruh dunia, yang menjanjikan pendedahan yang ketara.

Salah satu elemen Infolinks yang paling mengagumkan ialah periklanan sensitif masa. Algoritma ini bertujuan untuk mensasarkan calon pelanggan ketika mereka paling terlibat, untuk meningkatkan peluang untuk penukaran. Manfaat lain adalah kepelbagaian iklan yang ada. Pilihan anda merangkumi:

  • Iklan yang berkembang, yang memenuhi halaman, setelah pengguna terlibat.
  • Iklan di bahagian atas yang menarik perhatian sebaik sahaja halaman dimuat.
  • Iklan tepi memenuhi ruang kosong di skrin lebar.
  • Iklan yang memecah teks dalam catatan kandungan yang relevan.
  • Iklan yang berfokus pada kata kunci yang bertujuan untuk selari dengan isi halaman.

5. Media Sosial

5 Alternatif untuk AdWords yang mesti diketahui oleh semua perniagaan pada tahun 2020

Walaupun sering diabaikan, platform media sosial juga merupakan sumber yang luar biasa untuk pemasar – walaupun ada yang lebih bermanfaat daripada yang lain. Oleh kerana iklan sosial semakin popular, saluran media sosial mula menawarkan peluang iklan berbayar yang mudah dan berkesan.

Lihat beberapa alat pengurusan media sosial terbaik di sini!

Berikut ini memberikan beberapa kadar penukaran terbaik:

Facebook

Laporan oleh platform e-commerce, Shopify, menunjukkan bahawa hampir dua pertiga rujukan ke laman web mereka berasal dari Facebook. Tinjauan lain mencatat angka ini sebanyak 85%. Anda boleh memilih dari tiga jenis kempen, untuk mencapai matlamat tertentu. Pilihannya merangkumi peningkatan kesadaran, peningkatan penukaran atau pemasaran berdasarkan corong. Salah satu manfaat penting dalam menggunakan Facebook adalah usaha berterusan mereka untuk menginovasi pengalaman iklan dan sesuai dengan keperluan pengguna. Pada masa ini, mereka mempelbagaikan lebih banyak kandungan video dan mudah alih.

Pinterest

Pinterest adalah sumber lalu lintas teratas untuk banyak laman web, tetapi juga mengejutkan dalam penukaran jualan. Platform ini dengan bangga menyatakan bahawa 87% pengguna telah membeli sesuatu kerana kandungan yang dilihat dalam pin. Budaya menyematkan semula juga memungkinkan pertumbuhan eksponensial, tanpa usaha langsung; papan pengguna sentiasa umum dan mudah diakses, sedangkan catatan dan tweet mempunyai jangka hayat yang terhad. Dengan lebih dari 100 juta orang yang bekerja pada masa ini, perlu memanfaatkan potensi pemasaran.

LinkedIn

LinkedIn membawa faedah yang tidak dapat dinafikan dari pemasaran B2B. Anda diberi kesempatan untuk menargetkan perusahaan, judul pekerjaan, dan jenis tertentu, yang dapat membantu melancarkan usaha anda secara produktif. Terdapat juga banyak literatur di laman web ini, untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pengalaman pemasaran anda.

Anda juga boleh mencuba platform lain yang menawarkan kadar penukaran yang tinggi. Ini termasuk Vimeo (1.16%), YouTube (1.16%) dan Instagram (1.08%.)

Teruskan dengan Adwords atau Luaskan Penonton Anda?

5 Alternatif untuk AdWords yang mesti diketahui oleh semua perniagaan pada tahun 2020

Walaupun Adwords mengalami masalah yang adil, ini masih – tidak dapat dibilang – salah satu platform terbaik untuk iklan PPC. Sekiranya anda belum bersedia menyerahkannya sepenuhnya, anda masih boleh mendapat manfaat daripada meneroka sumber lain. Mempelbagaikan usaha anda di beberapa platform akan memberikan hasil yang lebih baik dan menonjolkan perkhidmatan yang paling sesuai untuk anda dan perniagaan anda.

Sekiranya anda merasa sudah waktunya untuk menjauh dari Adwords, maka perkhidmatan yang disenaraikan ini menyediakan rangkaian ciri yang serupa, dengan lebih banyak fleksibiliti dan khalayak khusus yang unik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector