5 Alternatif Squarespace Terbaik: Buat Laman Web yang Lebih Baik pada tahun 2020

Tidak dapat dinafikan bahawa Squarespace mempunyai banyak yang ditawarkan. Tetapi itu tidak bermaksud ia adalah pembangun laman web yang tepat untuk semua orang.


Untuk satu, ia tidak menawarkan aplikasi atau plugin, jadi laman Squarespace anda mungkin tidak dapat memenuhi potensi sepenuhnya. Templatnya cukup bagus, pasti, tetapi koleksi ini tidak banyak. Mari kita hadapi – anda boleh melihat laman web Squarespace dari jarak 1.6 km.

Squarespace bukan pembina termurah di luar sana – malah tidak menawarkan rancangan percuma – dan pastinya bukan yang paling senang digunakan.

Squarespace mungkin mendapat ulasan yang baik, tetapi bukan satu-satunya pembina di luar sana . Terdapat banyak alternatif yang baik menunggu anda mencubanya. Saya menguji semua pembangun nama besar untuk memberikan senarai yang terbaik untuk anda. Anda pasti menjumpainya di sini yang sangat sesuai dengan keperluan anda.

Alternatif Squarespace Terbaik – Pilihan Teratas kami:

 • Wix – Alternatif percuma terbaik dengan perpustakaan templat yang dapat disesuaikan sepenuhnya
 • Tapak123 – Penyediaan cepat dan mudah untuk kedua-dua laman web tunggal dan berbilang bahasa
 • Shopify – Penyelesaian terbaik untuk e-commerce, tidak memerlukan pengetahuan pengaturcaraan
 • Weebly – Mesra pemula dengan editor yang mudah digunakan, dan pilihan penyesuaian lanjutan untuk pengguna yang lebih berpengalaman
 • GoDaddy GoCentral – Alat pemasaran dan media sosial yang lebih baik, dengan hosting yang sangat pantas

Apa yang Kami Cari dalam Alternatif Squarespace:

 • Templat yang hebat. Anda mahukan templat yang direka secara profesional seperti Squarespace, tetapi anda memerlukan lebih banyak jenis. Pada zaman dan zaman ini, anda juga mahukan templat tersebut menjadi mudah alih.
 • Kemudahan penggunaan. Editor Squarespace memang baik, tetapi ada orang lain di luar sana yang lebih berterus terang dan lebih mesra pemula.
 • Apl dan pelanjutan. Squarespace tidak menawarkan aplikasi dan hanya sebilangan integrasi, yang bermaksud fungsi terhad untuk laman web anda. Pembangun lain menawarkan seluruh pasaran aplikasi dengan beratus-ratus tambahan untuk dipilih.
 • Harga. Squarespace mahal berbanding pembangun lain. Anda pasti dapat membina laman web yang hebat dengan lebih sedikit, atau bahkan secara percuma, tanpa perlu menggunakan lebih sedikit ciri.

1. Wix – Kerana Anda tidak akan mempercayai apa yang anda dapat secara percuma

Hampir semua orang boleh membina laman web dengan Wix. Editor drag-and-drop yang mesra pengguna adalah salah satu yang terbaik, dengan pilihan penyesuaian yang sangat fleksibel. Sekiranya anda mahukan penyelesaian yang lebih pantas, anda boleh mencuba Wix ADI, pembangun berasaskan kecerdasan buatan yang pada dasarnya melakukan semua pekerjaan untuk anda.

Walaupun Squarespace juga menawarkan sejenis ahli sihir yang menanyakan beberapa soalan dan mencadangkan susun atur untuk laman web anda, itu tidak setinggi Wix ADI.

Sekiranya anda ingin meningkatkan laman web anda dengan fungsi yang lebih luas, anda pasti dapat menemui apa yang anda cari App Market yang besar – dari senarai mel dan borang tempahan dalam talian hingga forum dan kalendar acara.

Tunggu, kami mendapat lebih banyak berita baik. Tidak seperti Squarespace, Wix menawarkan rancangan percuma yang hebat, yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan laman web yang berfungsi sepenuhnya dalam talian dalam masa yang singkat. Namun, ingat bahawa laman web anda akan menampilkan penjenamaan Wix dan anda tidak akan dapat menghubungkan domain anda sendiri atau menikmati ciri e-dagang.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Wix. top-squarespace-alternatif-gambar-01

Kenapa Saya Suka Wix

 • Wix menawarkan pelbagai pilihan 500 templat percuma, disusun dengan rapi dalam kategori untuk setiap ceruk yang anda boleh fikirkan. Templat ini direka secara profesional dan dapat disesuaikan sepenuhnya, jadi anda mempunyai kawalan penuh terhadap rupa bentuk laman web anda.
 • Dalam editor Wix, anda akan menjumpai yang terpisah penyunting paparan mudah alih di mana anda boleh mengubah suai laman web anda dan memastikannya kelihatan hebat di mana-mana peranti.
 • Dengan Wix, anda mendapat ciri SEO yang lebih baik daripada yang dapat disediakan oleh Squarespace. Anda boleh mengedit tajuk halaman, meta-data, dan slug URL anda, dan memanfaatkan yang berguna Ahli sihir SEO untuk meningkatkan kedudukan laman web anda dalam hasil mesin pencari. Untuk peningkatan SEO tambahan, anda boleh menemui beberapa aplikasi hebat di App Market.
 • Sementara Squarespace memang mempunyai mod pembangun, Kod Wix, yang baru-baru ini berkembang menjadi Corvid, membolehkan anda meningkatkan laman web anda dengan pangkalan data, API dan banyak lagi.
Pelan percuma Ya
Templat Lebih 500, semuanya percuma
E-dagang  Ya, tetapi hanya dengan rancangan perniagaan berbayar
Blogging Ya

2. Laman123 – Kerana Kadang-kadang Anda Hanya Mahu Laman Web, Cepat

Dengan Site123, fokusnya adalah untuk membuat laman web anda dalam talian secepat mungkin. Prosesnya benar-benar bebas – pembina ini adalah semua perkara kesederhanaan dan kemudahan penggunaan.

Tetapi itu tidak bermakna anda tidak mendapat ciri canggih. Anda boleh menggunakan Site123 untuk membuat blog mudah atau bahkan laman web e-commerce, dan jika anda memerlukan fungsi yang lebih luas, ada Market Market dengan puluhan add-on untuk dipilih.

Laman123 menawarkan a rancangan percuma-selamanya dengan storan 500MB dan lebar jalur 1GB, tetapi anda perlu meningkatkan untuk menyambungkan domain anda sendiri, membuang penjenamaan Site123, dan menggunakan ciri e-dagang.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Site123.

top-squarespace-alternatif-gambar-05

Mengapa Saya Suka Laman123

 • Dengan cepat dan tidak menyakitkan proses pendaftaran tiga langkah, laman web Site123 anda dapat dalam talian lebih cepat daripada anda walaupun mungkin.
 • Penawaran Site123 lebih daripada 200 templat percuma, hampir dua kali ganda daripada apa yang ditawarkan oleh Squarespace, dan semuanya responsif sepenuhnya mudah alih. Anda tidak hanya mendapat pratonton telefon, tetapi ada pratonton tablet juga.
 • Sekiranya anda ingin membuat laman web pelbagai bahasa, Site123 adalah salah satu penyelesaian termudah. Anda boleh mengintegrasikan terjemahan automatik, menggunakan alat terjemahan Site123 sendiri, atau memuat naik fail terjemahan anda sendiri.
 • Laman123 menunjukkan prestasi yang sangat baik sejauh ini SEO prihatin.
Pelan percuma Ya
Templat Lebih 200, semuanya percuma
E-dagang Ya, tetapi hanya dengan rancangan berbayar
Blogging Ya

3. Shopify – Kerana Tidak Ada Yang Lebih Baik untuk E-dagang

Adakah anda berfikir untuk membina kedai dalam talian? Walaupun kebanyakan pembangun laman web dilengkapi dengan fungsi asas e-dagang, Shopify membawa sesuatu ke tahap seterusnya – dan kemudian beberapa.

Penyelesaian e-dagang premium ini berharga, tetapi rancangan Asas berharga hanya beberapa dolar lebih banyak daripada rancangan kedai Asas Squarespace.

Semasa anda mendaftar dengan Shopify, anda boleh mendapatkan semua yang anda perlukan untuk membina kedai dalam talian yang terbaik – dari 100+ templat e-dagang khusus hingga App Store yang besar dengan ribuan aplikasi dan integrasi.

Shopify tidak menawarkan rancangan percuma, tetapi anda boleh cubalah secara percuma selama 14 tahun hari-hari tanpa perlu memasukkan butiran kad kredit anda.

Sekiranya anda tidak merancang untuk membina laman web yang besar, anda mungkin ingin mempertimbangkannya Shopify Lite. Ia sangat berpatutan, dan anda boleh menggunakannya untuk mengintegrasikan platform Shopify dengan laman web, blog, atau bahkan halaman Facebook yang ada.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Shopify.

top-squarespace-alternatif-gambar-03

Kenapa Saya Suka Shopify

 • Templat Shopify sangat baik. Walaupun Squarespace hanya menawarkan segelintir templat e-commerce, semua templat Shopify dirancang khusus untuk e-dagang, dengan setiap aspek reka bentuk diarahkan untuk menjual lebih banyak produk. Juga mudah untuk menyesuaikan salah satu templat ini untuk menjadikannya milik anda sendiri.
 • Disana ada tiada had pada lebar jalur, penyimpanan, atau jumlah produk yang boleh anda jual.
 • Papan pemuka adalah mudah untuk digunakan. Anda tidak memerlukan pengetahuan pengaturcaraan sama sekali untuk membuat laman web e-dagang yang berfungsi sepenuhnya.
 • Dengan Shopify, anda mendapat beberapa jenis laporan yang boleh dihasilkan secara automatik untuk anda. Anda juga boleh mengintegrasikan dengan mudah Analitis Google ke kedai anda.
 • Tidak kira apa yang perlu anda lakukan untuk laman web anda – dari mencetak invois hingga pemasaran media sosial – anda pasti menemui aplikasi di Stor aplikasi yang boleh melakukannya untuk anda.
Pelan percuma Tidak, tetapi ada percubaan percuma 14 hari
Templat Lebih 100; sekitar 10 adalah percuma
E-dagang YA!
Blogging Ya, tetapi dengan ciri yang sangat terhad

4. Weebly – Kerana Membina Laman Web Anda Boleh Mudah dan Menyeronokkan

Jangan tertipu dengan betapa senangnya penggunaan drag-and-drop editor Weebly. Pasti, malah kanak-kanak boleh menggunakannya, tetapi kebetulan juga dipenuhi dengan ciri-ciri hebat. Anda boleh menggunakan Weebly untuk membina laman web asas, blog, atau bahkan kedai dalam talian – dan jauh lebih mudah daripada dengan Squarespace.

Sekiranya anda bukan pemula untuk membina laman web, anda pasti gembira anda boleh menanamkan HTML dan CSS di laman web anda menggunakan Weebly Code Editor.

Ada rancangan percuma selama-lamanya yang disertakan dengan penyimpanan 500MB, alat SEO asas, dan borang hubungan, tetapi perlu diingat bahawa penjenamaan Weebly akan dipaparkan di laman web anda.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Weebly.

top-squarespace-alternatif-gambar-04

Kenapa Saya Suka Weebly

 • Tawaran Weebly lebih daripada 50 templat, disusun mengikut kategori. Semuanya responsif sepenuhnya kepada mudah alih, jadi anda tidak perlu risau laman web anda tidak dipaparkan dengan betul pada skrin yang lebih kecil.
 • Anda boleh memaparkan Video HD di laman web anda, atau menggunakannya sebagai latar belakang.
 • Dengan kadar tertinggi Weebly aplikasi mudah alih, anda boleh melakukan hampir semua tugas dalam perjalanan, dari menguruskan laman web anda hingga menyunting reka bentuk anda.
 • Anda mendapatkan analitik dan statistik terbina dalam untuk laman web atau kedai dalam talian anda.
 • Berbanding dengan pembangun lain dalam senarai ini, Weebly hadir dengan baik ciri-ciri blog.
 • Sekiranya anda baru bermula, terdapat banyak dokumentasi dan tutorial yang pasti menjadikan hidup anda lebih mudah.
Pelan percuma Ya
Templat Lebih dari 50, semuanya percuma
E-dagang Ya, tetapi hanya dengan rancangan berbayar
Blogging Ya

5. GoDaddy – Kerana Anda Memerlukan Pemasaran dan Alat Media Sosial

Anda mungkin pernah mendengar mengenai GoDaddy, gergasi hosting web, tetapi tahukah anda bahawa ia juga menawarkan pembangun laman web? Temui GoCentral, pembina profesional yang sangat mudah digunakan.

GoCentral akan menanyakan kepada anda tentang laman web anda, dan kemudian memberikan 20 templat untuk dipilih. Tema-tema ini cukup asas dari segi reka bentuk dan susun atur. Anda boleh memilih warna dan fon anda sendiri, tetapi selain itu, pilihan penyesuaian anda terhad berbanding dengan Wix.

Tidak ada rancangan percuma selama-lamanya, tetapi anda mendapat Percubaan percuma selama 30 hari(tidak perlu maklumat kad kredit). Walau bagaimanapun, harganya sangat berpatutan, dan jika anda memutuskan untuk menaik taraf ke pelan berbayar, anda akan mendapat storan dan lebar jalur yang tidak.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai GoCentral GoDaddy.

top-squarespace-alternatif-gambar-02

Kenapa Saya Suka GoDaddy

 • Penyunting ringkasnya sangat mesra pemula. Serius, jika anda dapat menggunakan Microsoft Word, anda tidak akan menghadapi masalah untuk membina laman web dengan GoCentral.
 • Membina laman web anda hanyalah permulaan. Anda juga mesti membuat orang datang dan mengunjunginya. GoCentral memberi anda akses ke alat pemasaran penting, seperti pemasaran e-mel dan integrasi media sosial. Terdapat juga ahli sihir SEO yang dapat membantu anda dengan kedudukan mesin pencari anda.
 • Tawaran GoCentral pilihan e-dagang dengan harga kurang dari separuh harga yang akan anda bayar untuk rancangan e-dagang Squarespace.
 • Awak boleh menjana halaman perniagaan Facebook secara automatik dan menggabungkannya dengan laman web GoCentral anda.
 • Walaupun tidak ada aplikasi mudah alih, anda dapat mengakses akaun anda, mengurus laman web anda dan bahkan mengedit halaman anda dalam perjalanan laman web mesra mudah alih yang sangat baik.
Pelan percuma Tidak, tetapi ada percubaan percuma selama 30 hari
Templat Ribuan, dengan pilihan ~ 20 tema percuma, bergantung pada industri anda
E-dagang Ya
Blogging Ya, tetapi dengan ciri terhad

Pembina mana yang sesuai untuk anda?

Tidak ada yang sesuai untuk semua pembangun laman web. Kita semua mempunyai keperluan kita sendiri dan set pilihan peribadi kita sendiri.

Sekiranya anda mencari pembina mesra pemula yang dapat membantu anda menghidupkan laman web anda secepat mungkin, Weebly, Tapak123, dan GoDaddy adalah pilihan terbaik anda. Mereka semua mempunyai rancangan percuma (atau percubaan percuma, dalam kes GoDaddy) sehingga anda dapat mencubanya, bermain-main tanpa risiko, dan melihat mana yang paling anda sukai.

Sekiranya anda merancang untuk melancarkan kedai dalam talian, Wix dan Shopify kedua-duanya menawarkan penyelesaian e-dagang yang sangat baik.

Sekiranya anda masih tidak pasti pembina mana yang harus dipilih, anda sebenarnya tidak boleh salah Wix. Tidak kira jenis laman web yang anda ingin bina – antara editor drag-and-drop yang intuitif dan App Market yang pelbagai, anda akan mempunyai semua kebebasan dan fleksibiliti anda mungkin perlukan.

Saya harap jadual perbandingan ini dapat membantu anda memilih alternatif Squarespace terbaik untuk anda.

Templat Pasar Aplikasi Pelan / Percubaan Percuma
Wix 500+ templat percuma Ya, dengan 250+ aplikasi percuma dan berbayar Pelan percuma selama-lamanya
GoDaddy Ribuan, dengan pilihan ~ 20 tema percuma, bergantung pada industri anda Tidak – tetapi terdapat penyatuan dengan Facebook, Office 365 dan banyak lagi Percubaan percuma selama 30 hari
Shopify 10 templat percuma, 90+ templat berbayar Ribuan aplikasi dan integrasi percuma dan berbayar Percubaan percuma 14 hari
Weebly 50+ templat percuma App Store Kecil dengan plugin percuma dan berbayar Pelan percuma selama-lamanya
Tapak123 200+ templat percuma 100+ aplikasi percuma dan berbayar Pelan percuma selama-lamanya
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector