15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Dalam pemasaran kandungan B2B, strategi adalah segalanya. Dalam pasaran yang kompetitif, di mana beberapa perniagaan unggul dalam menjangkau khalayak utama mereka dengan kandungan, anda tidak boleh ketinggalan. Sekiranya anda seorang pemasar kandungan B2B yang ingin meningkatkan permainan anda, anda perlu menggunakan alat yang betul.


Perkara mengenai pemasaran kandungan untuk B2B adalah permainan yang panjang. Anda mungkin mempunyai khalayak yang lebih kecil, dan mereka akan mengambil lebih banyak masa untuk membuat keputusan daripada pengguna biasa.

Itu tidak menghairankan, memandangkan pembelian B2B boleh menjadi pelaburan yang serius. Tetapi menjadikannya lebih penting daripada sebelumnya untuk menunjukkan kepakaran anda dengan kandungan berkualiti tinggi yang berguna dan menarik. Ini membolehkan anda menjalin hubungan dengan pembeli, dan akhirnya mendapat petunjuk.

Untuk melakukan itu, anda memerlukan alat B2B terbaik untuk setiap peringkat pengeluaran kandungan. Itulah yang anda akan dapati dalam panduan ini. Kami akan melihat segalanya, dari penelitian audiens hingga promosi konten, dan semua tahap di antaranya. Pada akhirnya, anda akan mengetahui alat pemasaran B2B terbaik untuk profesional kandungan, jadi anda boleh memulakan strategi dengan segera.

Alat 1B2B untuk Mengenalpasti Pemirsa Anda2SEO dan Alat Penyelidikan Kata Kunci3Alat Penjanaan Idea untuk Pemasaran Kandungan B2B4B2B Alat untuk Penyusunan Kandungan5Alat Mendengar Sosial6Alat Penjadualan Kandungan7Alat Pemasaran E-mel8 Automasi PemasaranBBBB9Memilih Tumpuan Pemasaran Kandungan B2B Anda {"@konteks":"http: \ / \ / schema.org","@taip":"Senarai Item","itemListElement": [{"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 1,"nama":"Alat B2B untuk Mengenal pasti Khalayak Anda","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-content-marketing-tools \ / # B2B-Tools-for-Identifying-Your-Audience"}, {"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 2,"nama":"Alat Penyelidikan SEO dan Kata Kunci","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-content-marketing-tools \ / # SEO-and-Keyword-Research-Tools"}, {"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 3,"nama":"Alat Penjanaan Idea untuk Pemasaran Kandungan B2B","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-content-marketing-tools \ / # Idea-Penjanaan-Alat-untuk-B2B-Kandungan-Pemasaran"}, {"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 4,"nama":"Alat B2B untuk Penyusunan Kandungan","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-content-marketing-tools \ / # B2B-Tools-for-Content-Curation"}, {"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 5,"nama":"Alat Mendengar Sosial","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-content-marketing-tools \ / # Social-Listening-Tools"}, {"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 6,"nama":"Alat Penjadualan Kandungan","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-kandungan-pemasaran-alat \ / # Kandungan-Penjadualan-Alat"}, {"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 7,"nama":"Alat Pemasaran E-mel","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-kandungan-pemasaran-alat \ / # E-mel-Pemasaran-Alat"}, {"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 8,"nama":"Automasi Pemasaran B2B","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-kandungan-pemasaran-alat \ / # B2B-Pemasaran-Automasi"}, {"@taip":"SiteNavigationElement","kedudukan": 9,"nama":"Memilih Tumpuan Pemasaran Kandungan B2B Anda","url":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / b2b-kandungan-pemasaran-alat \ / # Memilih-B2B-Kandungan-Pemasaran-Tumpukan"}]}

Alat B2B untuk Mengenal pasti Khalayak Anda

Seperti yang ditunjukkan oleh Content Marketing Institute (CMI), pemasar B2B yang paling berjaya meletakkan penonton mereka di tengah-tengah usaha pemasaran kandungan mereka. Itulah sebabnya kami memulai senarai alat terbaik untuk pemasaran B2B dengan beberapa sumber untuk mengenal pasti khalayak anda.

1. Analitis Google

Google Analytics, yang tersedia secara percuma, menyediakan data yang sangat kaya pada lalu lintas web anda. Bagi pemasar B2B, sangat membantu melihat laporan Audiens, yang membolehkan anda mengetahui mengenai usia dan jantina pelawat laman web anda. Anda juga akan mendapat maklumat mengenai lokasi mereka dan teknologi yang mereka gunakan untuk mengakses laman web anda.

Sub-kategori Minat sangat berguna, kerana anda dapat mengetahui lebih lanjut mengenai gaya hidup mereka (kategori pertalian), ditambah dengan segmen pasaran luas yang sesuai dengannya. Ini akan membantu anda membina personaliti penonton, yang mana alat kami seterusnya dapat membantu anda.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Analitis Google sangat besar, dan jika anda baru memulakannya, ini boleh menjadi sangat luar biasa. Dengan kami Panduan Pemula Terbaik untuk Analitis Google, anda akan mendapat perhatian dalam masa yang singkat.

2. Alat Make My Persona Hubspot

Sebagai pemasar kandungan B2B, anda mungkin menghabiskan banyak masa untuk membina personaliti khalayak sehingga anda dapat memastikan anda menyasarkan pemasaran anda dengan betul. Hubspot mempunyai alat Make My Persona percuma untuk memudahkan proses ini.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Ini memandu anda melalui proses tujuh langkah untuk membantu anda kenal pasti matlamat khalayak anda, pilihan komunikasi, cabaran utama dan banyak lagi. Kemudian anda dapat menyesuaikan pemasaran dan pesanan kandungan anda dengan keperluan mereka.

Alat Penyelidikan SEO dan Kata Kunci

Semasa merancang pemasaran kandungan untuk B2B, penyelidikan kata kunci memberikan kemenangan berganda kepada pemasar. Ini membantu anda mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang dicari oleh khalayak anda DAN ia membantu anda mencari istilah carian yang anda perlukan untuk membuat kandungan yang sangat baik untuk orang dan mesin pencari. Berikut adalah beberapa alat yang disumpah oleh pemasar B2B teratas.

3. Ahrefs

Ahrefs adalah syarikat berkuasa SEO yang membantu anda dengan kata kunci dan penyelidikan pautan balik yang kompetitif sehingga anda dapat mengatasi persaingan. Untuk pemasar B2B, alat Content Explorer membantu anda mencari kandungan berprestasi terbaik di ceruk anda, menjejaki segala-galanya dari perkongsian sosial hingga jumlah perkataan.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

4. SEMrush

SEMrush adalah alat pemasaran yang hebat. Sebagai tambahan kepada alat SEO, PPC, dan media sosial, ini merangkumi banyak ciri dan pandangan yang dirancang untuk membantu pemasar mengenal pasti frasa kata kunci untuk digunakan dalam kandungan. Salah satu ciri pembunuhnya ialah alat Templat Kandungan SEO.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Ini menganalisis kandungan teratas untuk frasa kata kunci pilihan anda, kemudian mengesyorkan frasa untuk digunakan, mengenal pasti keterbacaan, dan bahkan memberitahu anda berapa lama kandungan anda harus mengatasi pesaing anda.

SEMrush boleh sangat membantu, tetapi tidak dapat dinafikan bahawa ia adalah binatang. Untuk membantu anda memanfaatkannya sepenuhnya, kami telah membuat panduan khusus untuk pemasar kandungan dan digital.

Alat Penjanaan Idea untuk Pemasaran Kandungan B2B

Ingin memahami soalan yang ditanyakan oleh khalayak anda, dan jenis pemasaran kandungan yang benar-benar membuat mereka mendapat perhatian? Maka anda memerlukan alat penjanaan idea penting ini.

5. JawapanThePublic

Sangat penting untuk mengoptimumkan kandungan untuk soalan yang sebenarnya ditanyakan orang. Di sinilah AnswerThePublic masuk. Ketik istilah carian anda dan anda akan mendapat visualisasi soalan, sehingga anda dapat memasukkannya ke dalam kandungan anda.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Walaupun AnswerThePublic percuma untuk carian asas dalam bahasa Inggeris, anda perlu meningkatkan ke rancangan Pro untuk carian tanpa had, dan kemampuan untuk mencari mengikut bahasa dan lokasi.

Masuk ke minda khalayak anda dan buat kandungan yang lebih baik. Inilah panduan utama kami untuk AnswerThePublic untuk membantu anda memulakan. (Dan jawab soalan jika anda harus pro. #SpoilerAlert – Ya! Ketahui sebabnya.

6. BuzzSumo

BuzzSumo adalah salah satu alat B2B terbaik untuk menjana idea. Alat ini mengesan kandungan paling popular yang dikongsi di Facebook, Twitter, Pinterest, dan Reddit.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Alat ini membantu anda menyelesaikan jenis dan topik pemasaran kandungan yang paling popular jadi anda dapat memastikan bahawa anda memberikan apa yang mereka mahukan kepada khalayak anda. Walaupun anda dapat menggunakan BuzzSumo secara percuma, anda memerlukan versi Pro untuk mendapatkan analisis kandungan, maklumat pautan balik, dan kenalan influencer untuk memperluas jangkauan kandungan anda.

Alat B2B untuk Penyusunan Kandungan

Mencari kandungan orang lain untuk dikongsi adalah bahagian penting dalam strategi kandungan B2B. Itulah sebabnya anda memerlukan aplikasi penyusunan kandungan yang boleh dipercayai. Berikut adalah beberapa alat penting untuk dicuba.

7. Memberi makan

Feedly adalah salah satu kaedah terbaik untuk menjejaki pelbagai topik dengan mudah. Tambahkan suapan blog dan laman web yang ingin anda ikuti, kemudian buka Feedly dan skim membacanya untuk gambaran keseluruhan mengenai apa yang berlaku di beberapa ceruk.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

8. Anders Pink

Anders Pink membantu anda memilih dan berkongsi taklimat tersuai mengenai topik pilihan anda. Gunakan gabungan RSS feed, influencer Twitter, laman web, dan sumber untuk buat intipati yang meningkatkan kepakaran anda dengan khalayak anda.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Anda boleh mengesyorkan dan mengomentari kandungan dengan mudah, dan ia disatukan dengan pelbagai aplikasi perniagaan dan pembelajaran yang popular. Anda boleh menggunakan Anders Pink secara percuma untuk satu taklimat, tetapi anda perlu menaik taraf untuk lebih banyak taklimat dan integrasi Slack.

Alat Mendengar Sosial

Aspek penting dalam strategi kandungan B2B anda adalah responsif. Kadang kala itu adalah untuk membuat kandungan yang diperlukan oleh khalayak anda, dan lain-lain mengenai menjawab pertanyaan dengan cepat. Walau apa pun cara, anda mesti tahu bila mereka bercakap tentang anda. Alat seterusnya akan membantu dengan ini.

9. Sebutkan

Mention membolehkan anda mengesan jenama dan pesaing anda di seluruh web dan media sosial. Ini membolehkan anda mengenal pasti peluang untuk berinteraksi dengan pemberi pengaruh dan memperluas jangkauan kandungan anda.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Alat ini juga menyediakan laporan dan pandangan, termasuk analisis sentimen. Menyebut mempunyai percubaan percuma jadi anda boleh memeriksanya sebelum membuat rancangan berbayar.

10. Awario

Bersama Awario, mudah untuk mengesan sebutan jenama yang penting, supaya anda dapat memberi tumpuan kepada mereka yang dapat membantu anda memenangi lebih banyak perniagaan. Katakan seseorang meminta cadangan perniagaan dan salah seorang pelanggan anda yang ada menyebut anda, dengan mengetahui bahawa anda telah disebutkan membolehkan anda menindaklanjuti dengan cepat. Ini bermakna anda boleh menjadi orang yang memenangi perjanjian itu.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Selain mendengar sosial di beberapa laman web, bahasa, dan lokasi, alat ini memudahkan anda mendapatkan cadangan pelanggan penting yang dapat melancarkan perjalanan ke penjualan B2B. Anda boleh menyemak Awario dengan percubaan percuma.

Alat Penjadualan Kandungan

Salah satu cara pemasar B2B dapat melancarkan proses pemasaran kandungan mereka adalah menjadwalkan kandungan terlebih dahulu. Setelah anda membuat atau menguruskan kandungan terbaik untuk khalayak anda, alat berikut akan membantu anda membagikannya pada masa yang sesuai dengan anda dan bakal pelanggan anda.

11. Buffer Publish

Buffer adalah salah satu alat kegemaran saya untuk menjadualkan kandungan media sosial. Ia mempunyai antara muka satu halaman yang mudah sehingga anda dapat memuat naik kandungan ke pelbagai platform sosial, termasuk LinkedIn, yang berguna untuk pemasar B2B.

Penyangga memudahkan anda memutuskan bila akan menerbitkan kandungan anda. Dan jika anda berubah fikiran, susun semula jadual anda dengan kalendar seret dan lepas.

Alat ini juga mempunyai integrasi dengan penyemak imbas web anda, dan alat pemasaran B2B lain yang berguna, seperti Feedly. Selain itu, anda dapat memantau feed RSS untuk mendapatkan cadangan penerbitan kandungan melalui ciri Kotak Masuk Kandungan.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Buffer juga menyediakan analisis, walaupun ini cukup asas dalam alat percuma. Untuk mendapatkan analisis mendalam mengenai komen dan banyak lagi, anda memerlukan rancangan Premium atau Perniagaan. Anda boleh mencubanya secara percuma dengan percubaan 14 hari.

Klik di sini untuk membaca ulasan Buffer mendalam kami.

12. Hootsuite

Walaupun ia boleh dilihat sedikit tarikh, Hootsuite adalah alat pemuka dan penjadualan media sosial yang kuat. Selain membiarkan anda menjadualkan dan mengurus kandungan, Hootsuite juga membantu anda melacak dan bertindak balas terhadap sebutan. Selain itu, anda akan mendapat analisis mengenai kandungan media sosial, jadi anda boleh mengubah strategi jika perlu.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Walaupun Hootsuite tersedia secara percuma, jika anda mahukan penjadualan automatik sepenuhnya, anda memerlukan rancangan Pro. Dan anda mesti meningkatkan lebih banyak lagi untuk analisis khusus pada kandungan anda. Nasib baik, semua rancangan disertakan dengan Percubaan percuma selama 30 hari.

Ingin mengetahui lebih lanjut? Baca secara mendalam kami Ulasan Hootsuite.

Mahukan lebih banyak pilihan? Baca perbandingan enam alat media sosial kami yang dapat menjimatkan anda – dan pasukan anda – banyak masa.

Alat Pemasaran E-mel

Pemasaran e-mel adalah salah satu cara utama pemasar kandungan B2B menjalin hubungan dengan khalayak mereka. Oleh itu, penting untuk mempunyai perisian pemasaran e-mel yang betul. Terdapat puluhan alat pemasaran e-mel untuk dipilih, tetapi berikut adalah beberapa pasangan untuk memulakan anda.

13. Hubungan Tetap

Constant Contact muncul di atas senarai perisian pemasaran e-mel WebsitePlanet. Serta templat e-mel responsif, editor seret dan lepas, dan analisis e-mel, Hubungan Tetap mempunyai beberapa ciri yang sangat menonjol untuk pemasar B2B.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Pertama sekali, jika anda berada di A.S., anda mendapat kekalahan 60 hari untuk mengujinya, yang mempunyai banyak masa untuk meneroka perisian pemasaran e-mel sepenuhnya.

Yang lebih penting lagi, Constant Contact membantu anda memulakan pemasaran B2B dengan perpustakaan idea yang boleh anda gunakan sebagai titik permulaan strategi kandungan e-mel anda.

Pengguna perniagaan juga dapat memanfaatkan integrasi e-dagang, e-mel selamat datang automatik, penggabungan tinjauan dan tinjauan, dan banyak lagi.

Dapatkan maklumat lanjut dalam ulasan Pakar Perhubungan kami.

14. MailChimp

Banyak perniagaan bermula dengan MailChimp, kerana ia mempunyai rancangan percuma yang hampir tiada tandingannya. Anda boleh menguruskan pangkalan data sehingga 2,000 pelanggan, dan 12,000 e-mel sebulan, tanpa membayar apa-apa. Selain itu, mudah untuk menyesuaikan templat e-mel.

MailChimp mempunyai kemampuan penghantaran yang baik, jadi anda tahu e-mel anda akan menghubungi kenalan anda. Analisisnya akan memberi tahu anda kaedah pendaftaran mana yang paling banyak membawa pelanggan, dan bagaimana orang bertindak balas terhadap e-mel anda.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Baru-baru ini, MailChimp menambahkan automasi asas dan halaman arahan ke rancangan percuma. Tetapi jika anda mahukan segmentasi dan ujian lanjutan serta penghantaran e-mel tanpa had, anda pasti perlu meningkatkan.

Untuk maklumat lanjut, baca secara mendalam kami Ulasan Mailchimp.

Automasi Pemasaran B2B

Akhirnya, tidak ada strategi pemasaran kandungan B2B yang akan lengkap tanpa automasi pemasaran, dan ada satu alat yang sangat disarankan.

15. Hubspot

Hubspot adalah aplikasi automasi pemasaran semua-dalam-satu yang membolehkan anda menangani banyak tugas dalam penggabungan ini di satu tempat. Ini termasuk pengurusan kandungan, penyelidikan SEO, pemasaran e-mel, aliran petunjuk, iklan sosial, dan banyak lagi.

15 Alat Mesti Mempunyai Kelebihan Pemasaran Kandungan B2B 2020

Mudah mengurus pelanggan B2B anda melalui perisian pengurusan hubungan pelanggan (CRM) Hubspot. Anda boleh memulakan dengan Hubspot secara percuma, tetapi sebagai pemasar B2B, anda ingin meningkatkan untuk mendapatkan akses ke lebih banyak alat pemasaran kandungan.

Memilih Tumpuan Pemasaran Kandungan B2B Anda

Alat mana yang harus anda pilih untuk memulakan pemasaran kandungan B2B? Ia bergantung pada perkara yang paling penting bagi anda. Anda pasti memerlukan Analitis Google dalam timbunan pemasaran kandungan anda. Dan jika anda mencari alat all-in-one, maka Hubspot adalah pilihan yang jelas.

Tetapi itu tidak bermakna anda juga tidak memerlukan alat lain.

Walaupun cukup mudah untuk menumpukan pada satu platform pemasaran e-mel atau alat penyelidikan kata kunci, anda akan mendapati bahawa setiap penjanaan idea, penyusunan kandungan, atau alat penjadualan kandungan menawarkan sesuatu yang berbeza.

Pertaruhan terbaik anda? Manfaatkan percubaan percuma untuk menguji perisian, kemudian pilih alat yang anda sedar bahawa anda tidak boleh hidup tanpa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector